|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtni gril
16.4.2012 22:23:55   
RadovedniAta
Doslej smo imeli električne grile. Pokvaril se je, poleg tega z njim ni bilo posebnega zadovoljstva pri piknikih zunaj. Podaljški, elektrika itd....
Sedaj se bo treba odločiti. V mislih imam Weber gril na oglje. Slaba stran je relativno visoka cena ter potreba po kurjenju oglja.
Druga opcija je plinski žar, recimo Campingaz. Mimovrste in enaa imata nekaj dovolj ugodnih variant z dostavo na dom, nimam pa nobenih izkušenj s firmo Campingaz. Res bi mi koristilo kakšno mnenje lastnika te znamke grilov. So zanesljivi, kako je s servisom, kaj se lahko recimo pokvari, na kaj je fajn paziti pri nakupu itd.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtni gril
17.4.2012 6:55:28   
Hope2
Te znamke sicer ne poznam. Imamo pa kar nekaj izkušenj z vsemi mogočimi grili, ker smo zagriženi roštiljadarji. Pri nas praktično laufajo grili celo leto v povprečju vsak drugi teden.
Imamo zidanega na oglje (obvezno pravo oglje, ne kaki lepljeni briketi), ki ga uporabljamo za jedi izpod peke, za steake, vratovino, perutničke, ribe. Da hitreje zakuriš in se ne ubadaš z ugašanjem in dolgim procesom kurjenja, ti priporočam eno tako posodo (ne vem kako se reče), v katero daš papir in oglje ter zakuriš in ko se razbeli sipaš ven. HItro, enostavnouser posted image . Ziher jo boš našel zraven roštiljev- kot en pokončen tulec. In imamo plinskega (firma beef eater), ki je bil tudi kar dragi, ampak vreden vsakega centa. Tega imamo že 6 leto in dela ko urca, nikoli pokvaril, nič zarjavel, ko novi, le da je vreme (sonce in pesek skozi celo leto) na zunaj načelo. Rabimo ga pa za pizzo (not damo pizza kamen in je pizza kot iz krušne peči), za lignje, čevape, zelenjava, (te jedi so boljše na gladki plošči) pa občasno tudi ostale gor naštete stvari. Odvisno kolk se nam mudi jest in kolk si želimo okusa po dimuuser posted image . Je pa fajn, da ima tak žar gladko ploščo in rešetke. Oboje. Super se speče, je sočno...razlike v primerjavi z na oglje ni, razen pač v "dimu". Novejši plinski grili imajo zdaj tudi en tak predalček, kamor daš lesene sekance in tako dobi meso tisto aromo dima, ki ga večina ljudi pogreša pri plinskih. Ne vem pa ali dejansko ta fora delujeuser posted image .
Pa pomembno je iz kakega materiala so rešetke. Slabša kvaliteta se začne hitro lupit oz krušit, rjavet, hrana se sprijemlje. Problem je potem tudi pri čiščenju.

Kar se tiče žarov na oglje, pa so po naših izkušnjah hitro uničljivi... oglje, vročina, vreme... naredijo svoje. Pri nas v preteklosti niso prav dolgo trajali oz izgubijo precej hitro lepoto in sijajuser posted image . Pa za naše potrebo so premajhniuser posted image . Zato smo mi raje zidanega kupili in še možnost izpod peke imamouser posted image . Če ga rabiš le parkrat na leto, potem niti ni problemuser posted image

V plinskem je tudi ta prednost, da če kdo precej zamuja ali če zmanjka pečene hrane... samo prižgeš in lahko takoj nadaljuješ s peko, medtem ko na oglje moraš ponovno kurit ali pa cel čas nalagat. tUDI OB VEČJEM ŠTEVILU GOSTOV In količini hrane je treba na oglje stalno pazit... ampak to je lahko za nekatere čar, za nekoga pa odvečuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.4.2012 7:01:57 >

(odgovor članu RadovedniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vrtni gril
26.4.2012 8:18:44   
RadovedniAta
Hvala za temeljit odgovor. Res je, plin je praktičen. Oglje me predvsem zanima ker imam pri takšnih grilih občutek, da so tisto "pravo". Morda res dim naredi svoje, morda pa tudi vsa procedura, preden se ga zakuri in pripravi za peko. Še najboljše bi bilo imeti oba :=)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vrtni gril
26.4.2012 13:50:07   
kalbo
http://plinko-zari.si/index.php/plinski-ari/modeli-500/500cevni.html

Priporočam tegale, čisto navadna plošča, šifra 6045. Dosti bolje od kampingasa in ceneje. Dosti bolje od gorenca, ker uporablja debelejšo pločevino.

Za žar na oglje pa nikar ne kompliciraj, al zidanega, al pa čisto navadnega ki ga dobiš v vsakem merkurju.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 26.4.2012 13:51:04 >

(odgovor članu RadovedniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?