Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* IZVIRNO SPOROČILO: annya Žal naše mame ne vejo da so otroci v vrtcih veliko x prepuščeni sami sebi...je pa spet vse odvisno od vrtca in vzgojiteljic...ene so otrokom kot druge mame, poskrbijo za malčke tako kot če bi bili doma ali še bolj!!!, spet druge jim vržejo igrače, jih dajo spat... oz. jih probajo zamotit z vsem možnim, samo da imajo mir!!!! Žalostno slišat tole. Še posebej, če si sama delala v vrtcu - če se je res dogajalo to, kar praviš, bi bilo prav, da bi ukrepala. Drugače se zadeve ne spremenijo. Praviš, da so socializacija ipd. drugi razlogi ZA vrtce, čista bedarija? Da otrok enako veliko odnese od druženja na igrišču itd.? Žalostno, da nekaj takega reče vzgojiteljica (če sem pravilno razumela). Zakaj potem delitev na vzgojiteljice in varuške? Če je tako, kot praviš, ne potrebujemo vzgojiteljic, temveč le varuške, ker se tja hodijo otroci itak samo pazit (in je potem čisto vseeno, če poleg sedijo ene tete, ki o vzgoji in didaktiki nimajo pojma). Zato ne verjamem, da je to, kar opisuješ, stalna praksa. Ja, so izjeme. Obstajajo vzgojiteljice in varuške, ki se jim ne da ubadat z našimi malčki, vendar še vedno menim, da je večina takšnih, ki imajo rade svoje delo in naše otroke. Tako bom verjela vse dokler bosta moja otroka hodila v vrtec s takšnim navdušenjem, kot sta hodila do sedaj. Absolutno se strinjam, pikica*. Lepo napisano.