|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vrtec da-ne
22.2.2011 13:21:37   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

IZVIRNO SPOROČILO: annya

Žal naše mame ne vejo da so otroci v vrtcih veliko x prepuščeni sami sebi...je pa spet vse odvisno od vrtca in vzgojiteljic...ene so otrokom kot druge mame, poskrbijo za malčke tako kot če bi bili doma ali še bolj!!!, spet druge jim vržejo igrače, jih dajo spat... oz. jih probajo zamotit z vsem možnim, samo da imajo mir!!!! 

Žalostno slišat tole. Še posebej, če si sama delala v vrtcu - če se je res dogajalo to, kar praviš, bi bilo prav, da bi ukrepala. Drugače se zadeve ne spremenijo.

Praviš, da so socializacija ipd. drugi razlogi ZA vrtce, čista bedarija? Da otrok enako veliko odnese od druženja na igrišču itd.? Žalostno, da nekaj takega reče vzgojiteljica (če sem pravilno razumela). Zakaj potem delitev na vzgojiteljice in varuške? Če je tako, kot praviš, ne potrebujemo vzgojiteljic, temveč le varuške, ker se tja hodijo otroci itak samo pazit (in je potem čisto vseeno, če poleg sedijo ene tete, ki o vzgoji in didaktiki nimajo pojma). Zato ne verjamem, da je to, kar opisuješ, stalna praksa. Ja, so izjeme. Obstajajo vzgojiteljice in varuške, ki se jim ne da ubadat z našimi malčki, vendar še vedno menim, da je večina takšnih, ki imajo rade svoje delo in naše otroke. Tako bom verjela vse dokler bosta moja otroka  hodila v vrtec s takšnim navdušenjem, kot sta hodila do sedaj.

Podpis!

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
22.2.2011 21:03:41   
annie
Ojla!

Tudi jaz sem bila še ne dolgo nazaj v enaki dilemi, ali takrat svojega 3-letnega sina ob prihodu dojenčka dati v vrtec ali ne, pred tem pa je bil skozi z mano doma. In sva se z možem odločila in ga vpisala v vrtec, odločitev je bila nedvomno 100% pravilna user posted image Mali uživa na polno, doma bi se z mano in z dojenčkom odkrito povedano dolgočasil.

3-letni otrok definitivno poleg mame, babic ipd. rabi družbo sovrstnikov...popoldneve pa smo itak skupaj in uživamo. Tako pa se lahko dopoldne posvetim samo hčerki, popoldne pa zelo veliko časa posvetim samo sinu. In naj ti povem, da se sin takrat ko je začel hoditi v vrtec niti najmanj ni počutil odrinjenega, češ, da sedaj pa moram v vrtec, mama pa je doma z dojenčkom...svojo sestrico ima zelo rad in ko pride iz vrtca ji mora vse pokazati, kaj vse so delali, risali, peli ipd.,...tamala pa je itak čisto nora na njega user posted image Sin ji vedno govori, češ, poglej kako sem jaz že velik in lahko hodim v vrtec ti pa si še dojenček in moraš biti doma user posted image user posted image Skratka, jaz sem definitivno za to, da hčerko daš v vrtec, saj si boš tako lažje čas porazdelila med obema otrokoma in tako ne bo noben za nič prikrajšan user posted image

< Sporočilo je popravil annie -- 22.2.2011 21:09:44 >

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 27
22.2.2011 21:12:02   
Janyna
Jaz bi jo dala v vrtec. Ampak itak nima veze, ker kot berem si si mnenje že ustvarila.

< Sporočilo je popravil Janyna -- 22.2.2011 21:18:38 >

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 28
23.2.2011 9:53:14   
mayci
annya, ne vem, v katerem vrtcu si delala, me tudi ne zanima, ampak precej žalostno, da je lahko stanje tako, kot pišeš...user posted image Tudi sama sam vzgojiteljica in imam že dolgoletne izkušnje z delom na tem področju, pa ti moram povedati, da nimam takih izkušenj oz. da so take vzgojiteljice, kot si napisala ti, prej izjema kot pravilo.

Moje mnenje o vstopu 3,5-letne punčke v vrtec: absolutno da. user posted image

Sicer pa tako ali tako berem, da se je avtorica posta že prej sama pri sebi odločila, da tega ne želi, torej...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Janyna)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.2.2011 17:50:06   
ronja
Odvisno od vašega varstva in od tega, kaj si hči želi, pa kaj si ti želiš, ali boš morala v službo itd... Sama sem bila ves čas pri varuški, šele v šolo sem šla - pa poglej, kako nesocializirana semuser posted image

Naša dva oba res zelo rada hodita in po kakšnem daljšem dopustu res že komaj čakata, da gresta nazaj med svoje prijatelje.

Mojidve radi gresta, ampak da bi pa komaj čakali, pa ne. Sta vseeno rajši doma, z nama.

Seveda pa je lahko doma do šole:), ampak potem ji bo praviloma še težje. Vsaj meni je bilo, ker kot majhna nisem bila v vrtcu, in je bil odhod v šolo precej travmatičen.

Meni pa čisto nič. Prav fajn mi je bilo it v šolo in nič nisem zamudila, da česa ne bi znala, kar drugi so, razen 3 pesmic (se še spomnim, katere, hehe) - sem nadoknadila v 1 tednuuser posted image .

moja dva sta šla hkrati v vrtec, tavelika z 2,5 leti, mali z 11m... sedaj gre mali lažje v vrtec kot tavelika, sicer travm nista imela, rada gresta a ona rabi več časa za slovo, pa kšnega ljubčka več...

Pri nas je podobno, samo sta tako drugačni po karakterju, da bi težko to vstopu v vrtec pripisala. MOgoče je to, mogoče pa tudi to, da je pač Ronči taka crtljivka:).

in če potegnem črto je mali od vrteca fuuuul odnesel... kar se tiče socializacije, da o govoru ne govorim, ker šiba marsikaterega 4 letnika, pa ima komaj 2,5 leti... motorike, prehranjevanja, ..

No, jaz tega ne bi mogla rečt. Ronja je pri 2 letih bila enako motorična in je ravno tako vse jedla kot Lejla, pa ni bila v vrtcu. Malo odvisno, kaj ti z njimi doma počneš.

V primerih ko otroci nimajo res nobenega stika s sovrstniki bi mogoče znali nastati problemi, drugače pa se ni kaj bati.

Podpis. Sama tudi nisem imela problemov s socializacijo, čeprav nisem bila nikoli v vrtcu.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Liya)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.2.2011 7:38:39   
aprilčica07
Ta veliko definitivno v vrtec, tamalo bi sama imela še doma (če imaš možnost domačega varstva). Naš je šel v vrtec pri dobrih 3 letih in se mi zdi, da je od takrat prav odrasel. Mi imamo z vrtcem samo pozitivne izkušnje.user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.2.2011 9:02:08   
Oren
Zadnjič je bila rtv slo v oddajo dobro jutro ena strokovnjakinja za predšolsko vzgojo in je lepo razložila vlogo vrtca. To da ima vrtec tako pomembno vlogo pri socializaciji ni res. Vrtec imamo samo zaradi današnjega časa v katerem si pač starši ne morejo privoščit da bi bili doma do vsaj tretjega leta. Veliko staršev prelaga vzgojo na vrtec ker sami ne vejo otroka naučit samih jest, pospravljat in reda in še marsičesa. Tudi pediatri priporočajo tam nekje okrog tretjega leta. 

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.2.2011 22:24:16   
honey
Jaz imam doma 5,5 letnika, ki gre letos jeseni v šolo in zdaj 2-mesečnika. Starejši je že od vsega začetka v varstvu pri babici, mali pa bo tudi, ko bom jaz šla v službo. Sicer sva se z možem pogovarjala, da bi starejšega dala v vrtec tam nekje pri 3 letih, pa je bil vedno tak odpor do vrtca, da je bilo joj. Pa sem ga vozila mimo vrtca, ko so se otroci igrali, hodil je tudi na cicibanove urice, ko so bile organizirane 1x tedensko za 2 uri in mu je bilo zelo všeč. Ampak, da bi šel pa on za cel dan v vrtec, to pa ni šans. Res pa je, da ima že od 2. leta aktivnosti - od začetka 1x tedensko cicibanove urice, 2x tedensko telovadbo za 1 uro in 1x tedensko uro pravljic, potem pa od 3. leta dalje še vedno telovadba in ura pravljic. Tako da je v družbi sovrstnikov.

Kar pa se tiče govora in motorike, je veliko bolj razvit od nekaterih njegovih sovrstnikov, ki jih poznam in hodijo v vrtec. Mislim, da se zelo pozna, ker je babi prava raglja in lahko rečem, da je otrok (in moj in sestrin, ki je tudi v varstvu pri babici) razločno govoril prej kot pri 2 letih. Nekaterih otrok še pri 4 letih ne razumem povsem točno, kaj govorijo.

Mislim pa, da je njegov odpor do vrtca bolj v tem, ker se ne mara igrati z igračami, pač pa se zamoti in zaigra s pravimi stvarmi - orodjem, ves čas mora kaj delati, ampak to mislim dejansko delati - žagati, zidati, pospravljati... In to mu je pri babici všeč, ker z dedkom non-stop nekaj počneta.

Res pa je, da ga je bilo malo strah, kako bo v jeseni v šoli, ker je mislil, da bo moral kar takoj začeti brat in pisat, pa so ga tam pomirili, da ne bo tako hudo, da se bodo tudi igrali ipd. Tako da mislim, da kakšnih hudih travm ne bo imel zaradi vstopa v šolo. Tudi jaz sem bila ves čas v privat varstvu, pa mi ni bilo nič hudega, ko sem šla v šolo user posted image

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
27.2.2011 23:05:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?