honey
|
Jaz imam doma 5,5 letnika, ki gre letos jeseni v šolo in zdaj 2-mesečnika. Starejši je že od vsega začetka v varstvu pri babici, mali pa bo tudi, ko bom jaz šla v službo. Sicer sva se z možem pogovarjala, da bi starejšega dala v vrtec tam nekje pri 3 letih, pa je bil vedno tak odpor do vrtca, da je bilo joj. Pa sem ga vozila mimo vrtca, ko so se otroci igrali, hodil je tudi na cicibanove urice, ko so bile organizirane 1x tedensko za 2 uri in mu je bilo zelo všeč. Ampak, da bi šel pa on za cel dan v vrtec, to pa ni šans. Res pa je, da ima že od 2. leta aktivnosti - od začetka 1x tedensko cicibanove urice, 2x tedensko telovadbo za 1 uro in 1x tedensko uro pravljic, potem pa od 3. leta dalje še vedno telovadba in ura pravljic. Tako da je v družbi sovrstnikov. Kar pa se tiče govora in motorike, je veliko bolj razvit od nekaterih njegovih sovrstnikov, ki jih poznam in hodijo v vrtec. Mislim, da se zelo pozna, ker je babi prava raglja in lahko rečem, da je otrok (in moj in sestrin, ki je tudi v varstvu pri babici) razločno govoril prej kot pri 2 letih. Nekaterih otrok še pri 4 letih ne razumem povsem točno, kaj govorijo. Mislim pa, da je njegov odpor do vrtca bolj v tem, ker se ne mara igrati z igračami, pač pa se zamoti in zaigra s pravimi stvarmi - orodjem, ves čas mora kaj delati, ampak to mislim dejansko delati - žagati, zidati, pospravljati... In to mu je pri babici všeč, ker z dedkom non-stop nekaj počneta. Res pa je, da ga je bilo malo strah, kako bo v jeseni v šoli, ker je mislil, da bo moral kar takoj začeti brat in pisat, pa so ga tam pomirili, da ne bo tako hudo, da se bodo tudi igrali ipd. Tako da mislim, da kakšnih hudih travm ne bo imel zaradi vstopa v šolo. Tudi jaz sem bila ves čas v privat varstvu, pa mi ni bilo nič hudega, ko sem šla v šolo