|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec - problem z odjavo
18.5.2010 18:34:06   
Pisk
Imam čuden problem in na Vas se obračam, če mi lahko daste kakšen nasvet ali kakšno izkušnjo.
Oddala sem vlogo za vrtec za našo pupo v naši občini. Ker pa sta naš kraj in naša občina zelo majhna in ker sem se bala, da vrtca v naši občini ne bomo dobili, sem oddala še vlogo za vrtec v sosednjo občino. V vlogi sem poudarila, da je vloga pogojna in velja samo če ne bomo dobili vrtca v naši občini. To sem kasneje še enkrat na sestanku vrtca sosednje občina pisno poudarila in dodatno napisala, da jim takoj javim, ko dobim odgovor iz vrtca naše občina. Obrnilo se je drugače in prišla je odločba iz našega vrtca, da je naša pupa sprejeta in da lahko sklenemo pogodba. Naslednji dan sem klicala v vrtec sosednje občine in jim povedala, da se bo naša pupa vpisala v vrtec naše občine in, da preklicujem oz. bi rada dvignila vppisni list za našo pupo v tem sosednjem vrtcu. Nakar sem dobila nesramen odgovor, da sem neresna in da sem jih s tem vpisom spravila v težave, ker imajo preveč vpisanih vlog in da je moje ravnanje zelo neodgovorno in moram plačati stroške evidence oz. globo za takšno ravnanje. Poleg tega moram tudi podati izpisno izjavo, čeprav odločba še slploh ni bila izdana. Odločbe bodo v tem sosednjem vrtcu izdane šele avgusta.
Kaj naj naredim ? Ali naj plačam globo, čeprav sem jih že vnaprej obvestila o moji nameri ? NIkjer tudi nisem zasledila, da ima vrtec penale za takšno ravnanje in tudi občinskega sklepa ni.  
Druga stvar pa je, da tisti starši, ki pa z enakim namenom niso obvestili vrtec ( da bo otrok vpisan v drugi vrtec in je bil ta samo rezerva ) ne bodo imeli nobenih sankcij, ker v njihovi odločbi piše, da če ne prineseš pogodbe se avtomatično šteje, da otrok ne bo vpisan. Jaz sem pa s svojo poštenostjo dosegla globo in kazen in nesramnost s strani vrtca.

Prosim pomagajte mi, ker imam v čertek sestanek z ravnateljico in bi rada samo na miren način uredila zadevo.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec - problem z odjavo
18.5.2010 20:03:32   
Ileus
Tole je pa resnično nenavaden zaplet! Sicer poznam samo za MOL, ampak pri nas česa takega nimamo - saj je bila čisto redna praksa, da si pošiljal prošnje za vpis na več vrtcev in te ni nihče mogel prisiliti, da bi podpisal pogodbo za nek vrtec, če se potem nisi odločil zanj.

Jaz ti svetujem takole: na sestanku z ravnateljico prosizahtevaj, naj ti pokaže predpis, ki ji omogoča tako ravnanje... torej občinski predpis, ki prepoveduje oddajanje vloge v več vrtcev hkrati (in to celo v različnih občinah). Po mojem mnenju bi kaj takega moralo biti jasno označeno tudi na vlogi .... npr. v smislu "Izjavljam, da so vsi podatki resnični in da je bila za dotičnega otroka vloga poslana izključno v naš vrtec".

Če takega občinskega predpisa ni, potem itak nimajo nič šans....

(odgovor članu Pisk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2010 20:09:21   
Najaa
Prvič slišim, da moraš plačat globo, če daš prošnje v več vrtcev. user posted image

(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2010 20:17:00   
zmajaz
Se strinjam z Ileus - zahtevaj, naj ti točno pove in pokaže, na podlagi česa (katerega predpisa/odloka/zakona) ti sploh lahko izda globo. In kake težave imajo zdaj zaradi več vpisa? user posted image  Bo pač dobil mesto drug otrok. Ne pusti se jim - to je navaden nesmisel.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Pisk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2010 20:25:35   
špelin@
Ojej, kaj je pa to zaena fora?? user posted image

Pri nas je pač tako, da če ne prideš dvignit dokumentov, ko dobiš odločbo, upoštevajo, da odstopaš od prijave in to je to. Brez slabe volje, stroškov ipd.

Če pa po prejemu odločbe dvigneš dokumente, moraš plačati 10 EUR, ki jih dobiš nazaj, ko vrneš izpolnjeno dokumentacijo. Če dokumentacije ne vrneš, t.j. takrat odstopiš od vpisa, denar obdrži vrtec.

Kolegica je vpisala sina, potem pa se je premislila in ni nihče nič težil. So pač dobili mesto za enega otročka, ki je bil na čakalni listi.

(odgovor članu Pisk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2010 20:25:51   
pikapikica83
Ne vem kako si to sploh lahko dovolijo. Še nikoli nisem slišala za kakršnokoli globo. Enostavno ne prideš podpisat pogodbe in kaj ti kdo more? Popolnoma nič. Vrtec si dobila, na ta račun bo pa le eden od drugih otrok prišel v vrtec in so lahko še veseli da je tako.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2010 12:15:33   
jana.s
Joj, nikar nič ne plačajte. Seveda vam ne morejo zaračunati nikakršne globe. Vsaka odločba, v vašem primeru tudi odločba "o globi" mora imeti neko zakonsko oziroma podzakonsko (predpis) podlago. Ker nikjer niso predpisane posledice o nevključitvi otroka v vrtec (po sprejemu) je to res več kot smešno. Drugače bi seveda bilo, če bi vi že podpisali pogodbo.
V tem vrtcu so resnično ustvarjalni user posted image , da si kar sami domislijo "globe".

(odgovor članu Pisk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2010 13:17:15   
blemma
Mene pa zanima, kaj je v primeru, da podpišeš pogodbo, potem pa dobiš drug vrtec, ki ti bolj ustreza? A jih samo obvestiš, ker v sami pogodbi ni nič o tem napisano?

... in končno je prišla moja princeska Emma, 8.5.2008 ob 16.43.

(odgovor članu jana.s)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2010 13:23:08   
mate0ja
?????????????????????????????
A si smo oddala vlogo ali si že podpisala pogodbo? Dokler ne podpišeš pogodbe nisi v pogodbenem razmerju z vrtcem in jim zato nič ne dolguješ.

Zahtevaj od njih pravilnik v katerem piše, da te lahko oglobijo? V MOL so celo prosili, da če dobiš mesto v drugem vrtcu, da jih obvestiš, da te izpišejo iz čakalne liste.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2010 13:33:40   
blemma

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

?????????????????????????????
A si smo oddala vlogo ali si že podpisala pogodbo? Dokler ne podpišeš pogodbe nisi v pogodbenem razmerju z vrtcem in jim zato nič ne dolguješ.

Zahtevaj od njih pravilnik v katerem piše, da te lahko oglobijo? V MOL so celo prosili, da če dobiš mesto v drugem vrtcu, da jih obvestiš, da te izpišejo iz čakalne liste.

Tole se najbrž nanaša na sporočilo pisk. Če pa name, pa bom še mal obrazložila

Jaz imam drug problem, no ga bom mogoče imela, zdaj sem na 1. mestu čakalnega seznama za vključitev v vrtec (sem že dobila neg. odločbo) in pričakujem, da me bodo kmalu poklical in mi ponudili v podpis pogodbo. Najbrž še preden bom dobila odgovor iz drugega vrtca.
Zato moja dilema, ali naj pogodbo vseeno podpišem in potem ko/če dobim mesto v drugem vrtcu, pogodbo prekinem/razdrem?
Vem, da to ni fer do drugih čakajočih, ampak bolje vrabec v roki kot golob na strehi user posted image  Pa se zavedam, da bom upraVI vrtca naredila mal dodatnega dela.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2010 14:01:16   
mate0ja
Blemma v prvi vrsti moraš poskrbeti zase. Torej podpiši pogodbo in ko dobiš mesto v drugem vrtcu jo prekini. To je čist legalno. In ne oziraj se na to koliko bo imela uprava več dela, oni so za to tam, da opravljajo svoje delo ne glede na to koliko ga je in kakšno je. 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2010 16:18:57   
Ileus
IZVIRNO SPOROČILO: blemma

Mene pa zanima, kaj je v primeru, da podpišeš pogodbo, potem pa dobiš drug vrtec, ki ti bolj ustreza? A jih samo obvestiš, ker v sami pogodbi ni nič o tem napisano?

V naši podogbi piše: Starši in vrtec lahko kadarkoli odstopijo od te pogodbe... brez kakršnihkoli omenjenih "penalov", torej predpostavljam, da jim samo sporočiš, da odstopaš. Sicer pa se pogodbe itak podpisuje malo kasneje in je čisto možno, da počakaš na odgovor drugega vrtca pred podpisom pogodbe.

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2010 9:44:39   
blemma
Pri nas te, če se izprazni kako mesto, ravnateljica kar pokliče, če si zainteresiran za vrtec in ti kar takoj pošlje pogodbo, ki jo moraš v roku 8 dni vrnit na upravo. v nasprotnem primeru se šteje, da odstopaš od vloge, in mesto ponudijo drugemu.
Mislim, da bom kar podpisala pogodbo, potem pa jo odpovedala, bom s tem razveselila naslednjo družinouser posted image

(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2010 7:56:11   
barni
Kolegica je dobila vrtec in podpisala pogodbo, potem pa je nepričakovano dobila mesto v drugem vrtcu, ki ji je bolj ustrezal.

In ga je pač vpisala v drugi vrtec s prvim pa pogodbo razdrla. Brez stroškov.

Ti samo reči, da si pač povedala tako kot je (čeprav je včasih res bolje, da ne razlagaš preveč) in da naj ti pokaže na osnovi česa bi ti zaračunala globo in na osnovi česa si neprijazna, če pa si jim vse že vnaprej obrazložila. Pač lepo mirno, brez hude krvi.

Ne pusti se prepričati ali odgnati da to piše tam in tam. Naj pokažejo. Če bi slučajno, po čudežu res morala kaj plačati, naj ti izstavijo fakturo s podpisom in na fakturi naj jasno piše, na podlagi katerega pravilnika, zakona, člena ipd. ti zaračunavajo ta in ta strošek. Ti pa povej, da boš šla s tem na ministrstvo in do inšpekcije. To je tvoja pravica.

SAmo mislim, da ti ne morejo nič zaračunati. Vztrajaj pri svojem in ne daj se jim!

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2010 8:23:43   
dva soncka
Ja, seveda, nič plačat! Si bila včeraj na sestanku? Sporoči, kako je bilo!  

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Top ideje za otroško silvestrovanje
Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Zato svojim otrokom pričarajte otro...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?