Pisk -> Vrtec - problem z odjavo (18.5.2010 18:34:06)
|
Imam čuden problem in na Vas se obračam, če mi lahko daste kakšen nasvet ali kakšno izkušnjo. Oddala sem vlogo za vrtec za našo pupo v naši občini. Ker pa sta naš kraj in naša občina zelo majhna in ker sem se bala, da vrtca v naši občini ne bomo dobili, sem oddala še vlogo za vrtec v sosednjo občino. V vlogi sem poudarila, da je vloga pogojna in velja samo če ne bomo dobili vrtca v naši občini. To sem kasneje še enkrat na sestanku vrtca sosednje občina pisno poudarila in dodatno napisala, da jim takoj javim, ko dobim odgovor iz vrtca naše občina. Obrnilo se je drugače in prišla je odločba iz našega vrtca, da je naša pupa sprejeta in da lahko sklenemo pogodba. Naslednji dan sem klicala v vrtec sosednje občine in jim povedala, da se bo naša pupa vpisala v vrtec naše občine in, da preklicujem oz. bi rada dvignila vppisni list za našo pupo v tem sosednjem vrtcu. Nakar sem dobila nesramen odgovor, da sem neresna in da sem jih s tem vpisom spravila v težave, ker imajo preveč vpisanih vlog in da je moje ravnanje zelo neodgovorno in moram plačati stroške evidence oz. globo za takšno ravnanje. Poleg tega moram tudi podati izpisno izjavo, čeprav odločba še slploh ni bila izdana. Odločbe bodo v tem sosednjem vrtcu izdane šele avgusta. Kaj naj naredim ? Ali naj plačam globo, čeprav sem jih že vnaprej obvestila o moji nameri ? NIkjer tudi nisem zasledila, da ima vrtec penale za takšno ravnanje in tudi občinskega sklepa ni. Druga stvar pa je, da tisti starši, ki pa z enakim namenom niso obvestili vrtec ( da bo otrok vpisan v drugi vrtec in je bil ta samo rezerva ) ne bodo imeli nobenih sankcij, ker v njihovi odločbi piše, da če ne prineseš pogodbe se avtomatično šteje, da otrok ne bo vpisan. Jaz sem pa s svojo poštenostjo dosegla globo in kazen in nesramnost s strani vrtca. Prosim pomagajte mi, ker imam v čertek sestanek z ravnateljico in bi rada samo na miren način uredila zadevo. LP
|
|
|
|