Felicita
|
no, jaz sem nekaj teh vraž že objavila v eni drugi temi, pa jih ponavljam - Pozicija otroka: če ženska nosi otroka visoko in ima okrogel trebuh bo punčka; če je trebuh bolj ovalast in ženska otroka nosi bolj 'ob strani' oz. 'nazaj' potem bo fantek. (ironično: slišala sem tudi obratno varianto). - Aktivnost otroka: punčke naj bi bolj brcale kot fantje. - Pozicija rok: če ima otrok na ultrazvoku roke 'dvignjene' je punčka; če ima spuščene je fantek - Brce: če dojenček brca na desno stran trebuha je fantek; če na levo, je punčka. - Črta: če ženska dobi 'črto' čez sredino trebuha je fantek, sicer punčka. - Srčni utrip: če je utrip 130 ali več je punčka, če je pod 130 je fantek. - Sladko/kislo: če ženski paše sladko bo fantek; če kislo bo punčka. - Pikantno: če mami paše pikantna hrana, bo otrok fantek. - Mleko/meso: če mamici pašejo mlečni izdelki bo punčka; če ji paše meso bo fantek - Zgaga: mamice, ki med nosečnostjo trpijo za prebavnimi problemi (zgaga, zapeka,...) nosijo fantka. - 'Mamine maze': če sestre nerojenega otroka postanejo crkljive oz. zelo navezane na mamo, potem mama nosi fantka. - Oči: če ima ženska pogosto utrujene/rdeče oči, nosi punčko. - Nos: če mamici pogosto teče kri iz nosu, bo otroček punčka. - Kosmate noge: če se mora mamica med nosečnostjo pogosteje briti, bo punčka. - Zapestje: če igla/žebelj obešen na nitko in bingljajoč nad zapestjem nosečnice niha naprej in nazaj je fantek; če kroži je punčka. (preizkus naj bi se izvajal tudi nad trebuhom). - Poročni prstan: če na vrvici privezan prstan bingljajoč nad trebuhom kroži v nasprotni smeri urinega kazalca je fantek; če v smeri urinega kazalca je punčka. (če niha naprej in nazaj sta pa dvojčka). Opozorilo: to so stare vraže, bolj ko ne brez znanstvene podlage, ki imajo ponavadi 50% učinkovitost (če ni fantek je pa pač punčka ;) ) Glede zanositve sem pa slišala tole, ki se mi zdi vsaj približno smiselna: če želiš fantka, morš med ovulacijo, ker so Y spermiji hitrejši, ampak manj vzdržljivi; če želiš punčko, je treba par dni pred pričakovano ovulacijo, ker so X sprermiji počasnejši, ampak vzdržljivejši (torej da do ovulacije 'preživijo' samo še X-i).
< Sporočilo je popravil Felicita -- 10.3.2008 19:26:33 >
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|