Felicita -> RE: Vraže o spolu (10.3.2008 19:24:11)
|
no, jaz sem nekaj teh vraž že objavila v eni drugi temi, pa jih ponavljam - Pozicija otroka: če ženska nosi otroka visoko in ima okrogel trebuh bo punčka; če je trebuh bolj ovalast in ženska otroka nosi bolj 'ob strani' oz. 'nazaj' potem bo fantek. (ironično: slišala sem tudi obratno varianto). - Aktivnost otroka: punčke naj bi bolj brcale kot fantje. - Pozicija rok: če ima otrok na ultrazvoku roke 'dvignjene' je punčka; če ima spuščene je fantek - Brce: če dojenček brca na desno stran trebuha je fantek; če na levo, je punčka. - Črta: če ženska dobi 'črto' čez sredino trebuha je fantek, sicer punčka. - Srčni utrip: če je utrip 130 ali več je punčka, če je pod 130 je fantek. - Sladko/kislo: če ženski paše sladko bo fantek; če kislo bo punčka. - Pikantno: če mami paše pikantna hrana, bo otrok fantek. - Mleko/meso: če mamici pašejo mlečni izdelki bo punčka; če ji paše meso bo fantek - Zgaga: mamice, ki med nosečnostjo trpijo za prebavnimi problemi (zgaga, zapeka,...) nosijo fantka. - 'Mamine maze': če sestre nerojenega otroka postanejo crkljive oz. zelo navezane na mamo, potem mama nosi fantka. - Oči: če ima ženska pogosto utrujene/rdeče oči, nosi punčko. - Nos: če mamici pogosto teče kri iz nosu, bo otroček punčka. - Kosmate noge: če se mora mamica med nosečnostjo pogosteje briti, bo punčka. - Zapestje: če igla/žebelj obešen na nitko in bingljajoč nad zapestjem nosečnice niha naprej in nazaj je fantek; če kroži je punčka. (preizkus naj bi se izvajal tudi nad trebuhom). - Poročni prstan: če na vrvici privezan prstan bingljajoč nad trebuhom kroži v nasprotni smeri urinega kazalca je fantek; če v smeri urinega kazalca je punčka. (če niha naprej in nazaj sta pa dvojčka). Opozorilo: to so stare vraže, bolj ko ne brez znanstvene podlage, ki imajo ponavadi 50% učinkovitost (če ni fantek je pa pač punčka ;) ) Glede zanositve sem pa slišala tole, ki se mi zdi vsaj približno smiselna: če želiš fantka, morš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] med ovulacijo, ker so Y spermiji hitrejši, ampak manj vzdržljivi; če želiš punčko, je treba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] par dni pred pričakovano ovulacijo, ker so X sprermiji počasnejši, ampak vzdržljivejši (torej da do ovulacije 'preživijo' samo še X-i).
|
|
|
|