|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za gostinke
3.6.2010 8:25:58   
Kerensa*
Imamo "X bar", "Bistro X" in "X caffe".
 
Kakšna je razlika med barom, bistrojem in caffejem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za gostinke
3.6.2010 8:31:32   
špelin@
Glede bara in bistroja si lahko pomagaš s temle:
http://www.ozs.si/obrtnik/prispevek.asp?ID=1131&IDpm=701



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vprašanje za gostinke
3.6.2010 8:39:21   
špelin@
Drugače je pa v temle pravilniku točno opisano, kaj definira določen obrat oz. pogoji za le-tega.
http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/pageuploads/razpisi/JN/DT/Pravilnik_o_MTP_-NPB-29.5.08.pdf

Bar (in ev. caffe bar):
51. clen
(Bar)
(1) Bar mora imeti:
- tocilnico s pripadajocimi prostori,
- stranišce za goste,
- garderobo in stranišce za zaposlene.
(2) Bar lahko nudi le:
- pijace vseh vrst,
- tople in hladne napitke,
- v naprej pripravljene tople in hladne prigrizke, ki se konzumirajo brez jedilnega pribora ter v
naprej pripravljen sladoled.
Strežba gostom je praviloma pri tocilni mizi.
(3) Bar lahko nudi gostom le posamezne vrste pijac ali napitkov (kava bar, cajnica ipd.).

Bistro (okrepčevalnica):
50. clen
(Okrepcevalnica)
(1) Dejavnost okrepcevalnice je priprava in strežba hitro in v naprej pripravljenih jedi in pijac.
Izbira jedi je ožja. Jedi in pijace se lahko konzumirajo v okrepcevalnici (s strežbo ali
samopostrežbo) ali pa jih gost odnese s seboj.
(2) Okrepcevalnica mora imeti:
- prostor za pripravo jedi,
- prostor za strežbo jedi in pijac,
- stranišce za goste,
- garderobo in stranišce za zaposlene.
(3) Okrepcevalnica nudi:
- tople in (ali) hladne jedi,
- pijace vseh vrst,
- tople in hladne napitke.
(4) Priprava in strežba jedi in pijac je lahko v istem prostoru, ce je priprava jedi locena od
gosta s strežnim pultom. Izvajanje necistih del mora biti izven prostora za pripravo jedi v
skladu z dolocbo 24. clena tega pravilnika.
(5) Okrepcevalnica lahko nudi gostom le posamezne vrste jedi ali napitkov. Posebna ponudba
mora biti oznacena v napisu (npr. mlecna okrepcevalnica, hitra prehrana itd.).

Caffe - v smislu kavarne:
48. clen
(Kavarna)
(1) Kavarna mora imeti:
- prostor za pripravo jedi (ce nudi jedi),
- prostor za strežbo, ki ima na vsak sedež najmanj 0,75 m2 površine,
- posebno udobne sedeže,
- prostor za glasbenike (ce ima živo glasbo),
- plesišce (ce ima glasbo za ples),
- urejeno garderobo ali obešalnike,
- stranišce za goste,
- garderobo in stranišce za zaposlene.
(2) Kavarna nudi:
- tople in hladne napitke,
- slašcice in enostavne tople in hladne prigrizke,
- brezalkoholne in alkoholne pijace,
- dnevne casopise in revije.
Pijace strežejo na kavarniški nacin (strežba na tasi).
(3) Priprava in strežba enostavnejših toplih jedi in slašcic je lahko v istem prostoru, ce je
priprava locena od gostov s strežnim pultom in je izvajanje necistih del izven prostora za
pripravo jedi v skladu z dolocbo 24. clena tega pravilnika.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?