špelin@ -> RE: Vprašanje za gostinke (3.6.2010 8:39:21)
|
Drugače je pa v temle pravilniku točno opisano, kaj definira določen obrat oz. pogoji za le-tega. http://www.mg.gov.si/fileadmin/mg.gov.si/pageuploads/razpisi/JN/DT/Pravilnik_o_MTP_-NPB-29.5.08.pdf Bar (in ev. caffe bar): 51. clen (Bar) (1) Bar mora imeti: - tocilnico s pripadajocimi prostori, - stranišce za goste, - garderobo in stranišce za zaposlene. (2) Bar lahko nudi le: - pijace vseh vrst, - tople in hladne napitke, - v naprej pripravljene tople in hladne prigrizke, ki se konzumirajo brez jedilnega pribora ter v naprej pripravljen sladoled. Strežba gostom je praviloma pri tocilni mizi. (3) Bar lahko nudi gostom le posamezne vrste pijac ali napitkov (kava bar, cajnica ipd.). Bistro (okrepčevalnica): 50. clen (Okrepcevalnica) (1) Dejavnost okrepcevalnice je priprava in strežba hitro in v naprej pripravljenih jedi in pijac. Izbira jedi je ožja. Jedi in pijace se lahko konzumirajo v okrepcevalnici (s strežbo ali samopostrežbo) ali pa jih gost odnese s seboj. (2) Okrepcevalnica mora imeti: - prostor za pripravo jedi, - prostor za strežbo jedi in pijac, - stranišce za goste, - garderobo in stranišce za zaposlene. (3) Okrepcevalnica nudi: - tople in (ali) hladne jedi, - pijace vseh vrst, - tople in hladne napitke. (4) Priprava in strežba jedi in pijac je lahko v istem prostoru, ce je priprava jedi locena od gosta s strežnim pultom. Izvajanje necistih del mora biti izven prostora za pripravo jedi v skladu z dolocbo 24. clena tega pravilnika. (5) Okrepcevalnica lahko nudi gostom le posamezne vrste jedi ali napitkov. Posebna ponudba mora biti oznacena v napisu (npr. mlecna okrepcevalnica, hitra prehrana itd.). Caffe - v smislu kavarne: 48. clen (Kavarna) (1) Kavarna mora imeti: - prostor za pripravo jedi (ce nudi jedi), - prostor za strežbo, ki ima na vsak sedež najmanj 0,75 m2 površine, - posebno udobne sedeže, - prostor za glasbenike (ce ima živo glasbo), - plesišce (ce ima glasbo za ples), - urejeno garderobo ali obešalnike, - stranišce za goste, - garderobo in stranišce za zaposlene. (2) Kavarna nudi: - tople in hladne napitke, - slašcice in enostavne tople in hladne prigrizke, - brezalkoholne in alkoholne pijace, - dnevne casopise in revije. Pijace strežejo na kavarniški nacin (strežba na tasi). (3) Priprava in strežba enostavnejših toplih jedi in slašcic je lahko v istem prostoru, ce je priprava locena od gostov s strežnim pultom in je izvajanje necistih del izven prostora za pripravo jedi v skladu z dolocbo 24. clena tega pravilnika.
|
|
|
|