|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Voltaren na koliko časa
21.5.2011 17:01:04   
tikatonka
Na koliko časa lahko dam Voltaren svečko. Mala je imela ob poldan 38,1 in sem ji dala Voltaren 3/4 svečke, ker je imela par mesecev nazaj vročinski krč in moramo zbijat do časa. Zdaj po 5 urah pa je vročina 37,7. Nimam pojma ali ji lahko dam že Voltaren.

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Voltaren na koliko časa
21.5.2011 17:21:48   
Najaa
Ne vem, kako je pri vročinskih krčih sam do 38 naj se ne bi zbijala vročina.

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.5.2011 17:28:05   
Freya88
Ko ste bili v lekarni vam farmacevtka ni povedala na koliko ur dajete?
Oz. ze pred tem pediatrinja?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.5.2011 17:30:52   
Najaa
Pri vročinskih krčih se daje pri 38 a ne?

tikatonka, koliko je pa stara tvoja punčka? Ker ko sem jaz dala pri precej višji temp. 3-letni hčerki celo voltaren, se je grozno ohladila, tak da zdej če je res nujno, dam sam polovico.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.5.2011 17:34:02   
tikatonka
Ima 2 leti, ampak je imela vročinski krč pri 38. danes sva bile pri zdravniku, ker ima zraven viroze še vneta ušesa in je rekla da je ok če ji dam Voltaren. Se pa ne ohladi ne vem koliko na 36,2 recimo.

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2011 17:34:04   
blaža
Voltaren se ne daje pri tako nizkih temperaturah!!

Moj sin je mel vročinske krče. voltaren se daje pri visoki vročini, tam proti 39 in več, nikoli prej.

Pri otrocih z vročinskimi krči se daje paracetamol, če ima 38 vorčine, ali malo manj. Dovolj bi blo, če bi dala otroku samo svečko paracetamola. Če je pa visoka vročina se pa daje Voltaren in še to ne cel, ker se otroka podhladi in lahko rata plav.

Če ima 37,7 ji daš žličko calpola, odvisno od starosti, lahko tudi dve.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2011 19:20:14   
Polynesia
Glede na to, da sem skoraj "doktorirala" iz vročinskih krčev, ti lahko iz prve roke povem.
Voltaren lahko daješ na 6ur (tako kot v bolnici) in lahko na tri ure kombiniraš s Paracetamolom, če vročina po 3 uraj spet naraste, tako se je dogajalo velikokrat pri nas, ko je šlo za kako hujšo virozo ali ušesek.
In nikakor NE DRŽI, kot pravite nekatere, da se pr tako "nizkih" temperaturah ne daje Voltarena!
Moj otrok je imel 4 vročinske krče in sva bila n-krat v bolnici, pa sem delala vse po navodilih, ampak je enostavno k temu nagnjen.
Mi nižamo temperaturo že pri 37,8 - 38,0 in sedaj prakticiram tako, da najprej poskusim s Paracetamolom in če se vročina ustavi je super, če pa še narašča pa moraš dati še pol (oz. ne vem koliko je otrok točno star) Voltarena. Naš je star 2,5 leti in ima cca 16kg in dam 2 celi svečki Paracetamola oz. 1 celo svečko Voltaren.
Aja pri vročinskih krčih odsvetujejo Calpol in podobno, ker dalj časa potrebujed da prime. Mi imamo doma izključno samo svečke.

Ampak enostavno mi ni všeč, da nekatere tako pametno pišetekdaj se lahko da Voltaren in kdaj ne. Saj smo dobili vsa navodila v bolnici in nimate prav! Ker otrok z vročinskimi krči sploh ne sme imeti tako visoke vročine kot je 39,0 torej moraš že prej temu primerno vročino zbijati. Pa seveda otrok mora biti oblečen čimmanj, naj bo samo v bodiju s kr. rokavi in nogamiin ga obvezno ohlajati, če vročina ne pade, tako kot v bolnici.

Pa srečno, upam, da se čimprej pozdravite, ker vem kako je pri nas ko ima otrok vročino, takrat pri nas vladajo izredne razmere.

Če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 21.5.2011 19:27:17 >

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2011 19:57:28   
Najaa
Moji dve na srečo nimata vročinskih krčev, ampak se mi je zdelo, da se mora prej zbijat ja. Sej zato sem napisala. Pri vročinskih krčih je čisto drugače in so drugačna navodila. Me pa okol tega zanimajo zadeve, zato se oglašam. Ne zato,da bi bila pametna.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
21.5.2011 20:55:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2011 22:02:29   
blaža
No sprejmem tudi drugače misleče, ampak jaz sem vedno prvo dala svečko paracetamola. Če pa ta ni prijela, oz znižala temperature, sem šla na voltaren.

tisto, da se ga daje pri visoki temperaturi, sem pa mela v mislih, če ti na 39 zakuha npr iznenada, ponoči n pr., da dam takoj voltaren. Drugače pa sem vedno šla najprej na paracetamol, komaj pol na Voltaren, ker kljub vsemu je to močno zdravilo in ni kr tko za jemat.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2011 23:41:35   
RIJA*
IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia

Ker otrok z vročinskimi krči sploh ne sme imeti tako visoke vročine kot je 39,0 torej moraš že prej temu primerno vročino zbijati

V bistvu jo lahko ima, vendar vsi težimo k temu, oz. z mano vred spaničarimo (kar je seveda po naših 3 vročinskih krčih normalno) da je nima.
Ko pride vročina enkrat do 39 je verjetnost vročinskega krča že manjša. Bistvo vročinskega krča je prehitro naraščenje temperature in na tako se možgani niso sposobni pravilno odzvati kot pri "zdravih" otrocih.

Meni je moj osebni zdravnik enkrat lepo dejal, da za nastanek krča ni pomembna številka na termometru, pač pa pot do tja.

Mi smo bili seveda vedno panični pri vročini, smo še, ker je tudi naš fasal krč pri relativno nizki temperaturi.

Tudi jaz voltarena nisem dajala prezgodaj. Najprej sem dala svečko paracetamola in hladne obkladke. Če vročina ni spustila, sem dala pač voltaren. In z voltarenom sem kljub krčem čakala vedno do zadnjega, ker otroka resnično zelo, zelo ohladi.

Sicer se daje voltaren max. 3 v 24 urah, se pa lahko daje vzporedno s paracetamolom, ker deluje na drugem principu.

Me pa zanima še nekaj, tiste, ki imate mogoče starejše otroke: nam je pediatrinja predpisala namesto voltarena ibobrufen sirup.

Če ga uporabljate, kakšne so vaše izkušnje z njim?

Neposredna povezava do sporočila: 11
22.5.2011 12:20:48   
tikatonka
Hvala Polynesia, sem tudi sama tako delala ampak včeraj je farmacevtka čisto paniko naredila, ker ji je reku mož da ji dajemo Voltaren na 6 ur. Včeraj zvečer je imela 38,1 in sem ji dala Voltaren in komaj po 1 uri ji je vročina padla na 37,5, s tem da sem jo Še z mokro brisačo hladila. Tako, da naši sploh ne pade tako hitro vročina po Voltarenu.
Danes sem ji dala Paracetamol pri 37,5 ampak ima po treh urah spet 37,0. Saj vem da za nekatre to sploh ni vročina, amapk ko imaš enkrat izkušnje z vročinskimi krči si pa pri 37 paničen. Vsaj pri nas je takrat že obsedeno stanje.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.5.2011 21:52:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu RIJA*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
22.5.2011 23:12:48   
nananaja
no, moji dve sta pa obe imeli vročinske krče pri vročini vsaj 39,5 in po tem, ko sta že dobili svečko, starejša le enkrat in po paracetamolu, mlajša pa večkrat in po voltarenu. čeprav pravijo, da se 90%vročinskih krčev pojavi ob prvem dvigu vročine in ne pri zelo viskoli temperaturi.

midva z možem vedno najprej dava paracetamol - calpol (nimam občutka, da bi svečke hitreje prijele, le pri bruhanju so bolj uporabne), ker voltaren zelo hitro zbije in je za otroka to precej bolj neprijetno. imamo tudi že izkušnjo, ko je pri vsakem zbijanju starejša hčerka govorila nesmisle - se ji je bledlo. ob vsaki vročini nad 38 nas je precej strah, čeprav sva ju že precej pogruntala, kdaj rabita agresivno zbijanje, kdaj ne.

< Sporočilo je popravil nananaja -- 22.5.2011 23:15:20 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.5.2011 9:04:29   
kristinaj
ne vem kako je pri vroč krčih... ampak voltaren je na 12 ur in sicer mg na kg telesne teže, vmes pa lahko daješ paracetamol, daleeron ali lekadol... na 4 ure...

a to zbijat do časa pomeni, da moraš zbijati preden doseže 38,5 stopinj?

če ja.. bi jaz tako nizko vročino zbijala npr. s calpolom, daleronom ali lekadolom, ne pa z volaternom ker je to zelo močna svečka..

če ne... počakaj da doseže 38,5 in potem zbijaj...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.5.2011 14:24:32   
ThinkPink
Nam je zdravnik rekel, da se lahko da Voltaren tudi, ko otrok nima vročine - npr. ima vnetje ušes, brez vročine in ga ušesa močno bolijo, ker je Voltaren ne samo zbija povišano tem., pač pa tudi blaži bolečino in deluje protivnetno. Naši dam Voltaren, če vidim, da ji vročina hitro narašča, največ pa 8 ur, vmes pa kombiniram s paracetamolom.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.5.2011 20:01:24   
bebii
Nam so v bolnici večkrat rekli tako: Volataren svečka (10 mg/1kg telesne teže  ) vsakih 8 ur, torej 3x v enem dnevu, vmes pa lahko kombiniraš s Paracetamolom (Calpol...) ki ga lahko daš na 6 ur torej 4x na dan. Vse skupaj je tako 7 svečk v enem dnevu, samo bodi pozorna na čas med svečkami iste vrste, med Voltarenom in Paracetamolom pa je lahko baje tudi samo 1ali 2 uri časa. To je bilo sicer za primere visoke vročine brez vr. krča. Mislim pa da je kombinacija ne glede na to ista (glede količine zdravil).
Želim vam, da vročino čimprej znižate.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.