Polynesia -> RE: Voltaren na koliko časa (21.5.2011 19:20:14)
|
Glede na to, da sem skoraj "doktorirala" iz vročinskih krčev, ti lahko iz prve roke povem. Voltaren lahko daješ na 6ur (tako kot v bolnici) in lahko na tri ure kombiniraš s Paracetamolom, če vročina po 3 uraj spet naraste, tako se je dogajalo velikokrat pri nas, ko je šlo za kako hujšo virozo ali ušesek. In nikakor NE DRŽI, kot pravite nekatere, da se pr tako "nizkih" temperaturah ne daje Voltarena! Moj otrok je imel 4 vročinske krče in sva bila n-krat v bolnici, pa sem delala vse po navodilih, ampak je enostavno k temu nagnjen. Mi nižamo temperaturo že pri 37,8 - 38,0 in sedaj prakticiram tako, da najprej poskusim s Paracetamolom in če se vročina ustavi je super, če pa še narašča pa moraš dati še pol (oz. ne vem koliko je otrok točno star) Voltarena. Naš je star 2,5 leti in ima cca 16kg in dam 2 celi svečki Paracetamola oz. 1 celo svečko Voltaren. Aja pri vročinskih krčih odsvetujejo Calpol in podobno, ker dalj časa potrebujed da prime. Mi imamo doma izključno samo svečke. Ampak enostavno mi ni všeč, da nekatere tako pametno pišetekdaj se lahko da Voltaren in kdaj ne. Saj smo dobili vsa navodila v bolnici in nimate prav! Ker otrok z vročinskimi krči sploh ne sme imeti tako visoke vročine kot je 39,0 torej moraš že prej temu primerno vročino zbijati. Pa seveda otrok mora biti oblečen čimmanj, naj bo samo v bodiju s kr. rokavi in nogamiin ga obvezno ohlajati, če vročina ne pade, tako kot v bolnici. Pa srečno, upam, da se čimprej pozdravite, ker vem kako je pri nas ko ima otrok vročino, takrat pri nas vladajo izredne razmere. Če pa te še kaj zanima pa kar vprašaj.
|
|
|
|