Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brinčika Zanima me ali kdo ve oz. se spozna na zakone iz Austrije: ali lahko jaz s stalnim prebivališčem v Austriji vozim vozilo s Slovenskimi registrskimi tablicami, ki pa ni v moji lasti? Ali to opredeljuje kak zakon, ali rabim mogoče kakšno pooblastilo? Hvala "Dovoljenje za vožnjo vozila v tujini (DVVT) se izda vozniku, ki se odpravlja v tujino z motornim vozilom, registriranim v Republiki Sloveniji, ki ni njegova last. " "Komu se izda DVVT DVVT se lahko, na podlagi pooblastila lastnika vozila, izda za vozila, ki so registrirana v Republiki Sloveniji, naslednjim voznikom: državljanu Republike Slovenije, tujemu državljanu ene izmed držav članic EU, državljanu države izven EU, če ima voznik v državi EU stalno ali začasno prebivališče oz. delovno dovoljenje, državljanu iz države izven Evrope (npr. iz ZDA, Avstralije, Argentine itd.), ki pride v Slovenijo kot turist in želi z vozilom slovenske registracije, ki je običajno last sorodnika ali znanca, potovati v tujino." http://www.amzs.si/si/434/default.aspx