Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brinčika -> Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (16.12.2013 21:00:22)

Zanima me ali kdo ve oz. se spozna na zakone iz Austrije: ali lahko jaz s stalnim prebivališčem v Austriji vozim vozilo s Slovenskimi registrskimi tablicami, ki pa ni v moji lasti? Ali to opredeljuje kak zakon, ali rabim mogoče kakšno pooblastilo? Hvala

asyka -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (16.12.2013 21:09:41)

Lahko vozis, je pa fino kaksno pooblastilo, da te ne bi kraje osumili. Vem da sodelavka pd mojega ima taksno varianto, ker je pri njih pac registracija drazja in nima nobenih problemov.

malaMravljica -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (16.12.2013 21:11:36)

hmm.. ne vem kako je po zakonu, sam problem bi znala imet, ce naredis nesreco. Avto imas zavarovan v Slo in verjetno bi ti znala slo zavarovalnica, ker je avto verjetn zavarovan v Slo, tezit in ti mogoce ne bi placala cen popravil v Avstriji. Sicer pa, kolikor se jaz spomnim, meni je moj zavarovalni agent takrat pri zavarovanju vpisal, da se smem vozit tolk km dalec, je ravno pokrilo toliko kolikor sem rabila. Bo najboljse, da se pozanimas tudi pri zavarovalnici kjer je avto zavarovan.

Frodo Bisagin -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (16.12.2013 22:32:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Brinčika

Zanima me ali kdo ve oz. se spozna na zakone iz Austrije: ali lahko jaz s stalnim prebivališčem v Austriji vozim vozilo s Slovenskimi registrskimi tablicami, ki pa ni v moji lasti? Ali to opredeljuje kak zakon, ali rabim mogoče kakšno pooblastilo? Hvala

"Dovoljenje za vožnjo vozila v tujini (DVVT) se izda vozniku, ki se odpravlja v tujino z motornim vozilom, registriranim v Republiki Sloveniji, ki ni njegova last. "

"Komu se izda DVVT
DVVT se lahko, na podlagi pooblastila lastnika vozila, izda za vozila, ki so registrirana v
Republiki Sloveniji, naslednjim voznikom:
državljanu Republike Slovenije,
tujemu državljanu ene izmed držav članic EU,
državljanu države izven EU, če ima voznik v državi EU stalno ali začasno prebivališče oz. delovno dovoljenje,
državljanu iz države izven Evrope (npr. iz ZDA, Avstralije, Argentine itd.), ki pride v Slovenijo kot turist in želi z vozilom slovenske registracije, ki je običajno last sorodnika ali znanca, potovati v tujino."

http://www.amzs.si/si/434/default.aspx

Anonimen -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (16.12.2013 22:44:15)

Kako je v Avstriji, ne vem ... vem pa, da je imela ena zenska (slovenka), ki se je v Sloveniji z avtom registriranim na Hrvaskem in ni bil njena last, zaletela v mojega, imela celo stalo ... jo je zavarovalnica tozila itd.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2013 8:57:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Frodo Bisagin -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (17.12.2013 9:15:00)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
Frodica - saj tezko verjamem sama sebi, ampak, moram priznat: covjece, pa ti si genije! [sm=jezicek.gif] pa komu za vraga je padlo na pamet, da je avtoklub ta, ki izdaja dovoljenja - na policiji in zavarovalnicah pa itak tega ne vedo [sm=smiley29.gif]
v glavnem - tnx! [sm=smiley20.gif]

Bolje ikad, nego nikad [sm=smiley4.gif]

Sicer pa: maljenkost [sm=smiley9.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.12.2013 13:29:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

petea -> RE: Vožnja vozila v Austriji- s slovenskimi tablicami (17.12.2013 20:07:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

"Dovoljenje za vožnjo vozila v tujini (DVVT) ...

Frodo,
hvala za informacijo!
Uporabna povezava. [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]