|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vlažilec zraka
30.11.2007 22:28:52   
pika_b
Zanima me, če ima kdo ta vlažilec zraka http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=165131

user posted image

Med brskanje po foromu o vlažilcih zraka sem zasledila, da se zaradi vlažilcev dela nek beli prah. Kako je s tem? Je to pri vseh vlažilcih ali samo pri nekaterih. Namreč nujno potrebujemo vlažilec zraka.

Hvala za kakršenkoli nasvet.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vlažilec zraka
30.11.2007 22:53:55   
Stajerka
Tudi mi imamo ultrazvočni vlažilec. "Beli prah" je vodni kamen, ki ga vlažilec razbije, zato uporabljamo destilirano vodo, pri kateri se vodni kamen ne izloča.

Poleg tega sem prebrala v knjigi Dojenček: kaj pričakujemo prvo leto (založba Vale-Novak), da ultrazvočni vlažilci poleg vodnih kapljic in vodnega kamna razbijajo tudi "mikrobe", če uporabljamo navadno vodo (namesto destilirane). Ti razbiti mikrobi so potem tako majhni, da zaidejo v pljuča in lahko pri razbolelih otrocih povzročijo še hujšo bolezen dihal. Zato tudi avtorica knjige priporoča uporabo destilirane vode.

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2007 22:55:38   
rija
zato pa jaz ne maram uz vlažilcev, pač pa takega na vročo paro, ki vse mikrobe uniči.

bakterije in mikrobi se lahko zaredijo tudi v destilirani vodi.

...vox populi...

(odgovor članu Stajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2007 0:38:10   
zima07
IZVIRNO SPOROČILO: rija

zato pa jaz ne maram uz vlažilcev, pač pa takega na vročo paro, ki vse mikrobe uniči.

bakterije in mikrobi se lahko zaredijo tudi v destilirani vodi.

Ampak a ni ravno tako, da se priporoca UZ vlazilce bolj kot une navadne (na vroco paro)-iz katerega razloga pa to?!user posted image

Hvala za pojasnilauser posted image ...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2007 9:51:38   
katee
zima07: a ti imaš tale vlažilec zraka? Jaz tudi razmišljam z nakupim enega od teh. Sem mislila, da bi kar tistega kupila, ki ima še ionizator zraven (na soncek.si ga imajo v akciji).

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2007 10:13:56   
Češnca
Tudi jaz še razmišljam o nakupu, ima pa prijateljica takega že nekaj časa in je zelo, zelo zadovoljna!

18. julij je prav poseben dan!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2007 10:26:22   
Janya
Jaz imam ta vlažilec in sem zelo zadovoljna. Nobenega belega praha ni, ugasne, ko doseže željeno vlažnost. Uporabljam navadno vodo.

(odgovor članu Češnca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.1.2008 19:53:57   
runti
Pozdravljeni,

tega vlažilca ne poznam. Bom pa opisal mojo dogodivščino oz zelo negativno izkušnjo pri nakupu vlažilca
Sem pa kupil v podjetju Smartos (www.dihajzdravo.com) vlažilec Vics 5200, ki ima demineralizacijsko kartušo, ki naj bi izločila vodni kamen (bel prah). Vse lepo in prav, a kaj ko je vlažilec tako glasen, da se ne da spati v istem prostoru, kjer se nahaja vlažilec.
Pred nakupom sem v omenjenem podjetju izrazil željo, da bi kupil zelo tih vlažilec in so mi ga prijazno vklopili, vendar brez vode. Ob zatrjevanju, da ne bo nič bolj glasen, ko bo v njem še voda, sem ga kupil (95 EUR). No, doma pa se je začelo. Vlažilec je enostavno glasen in predvsem precej glasnejši, kot je bil v trgovini. Zraven se ne da v miru spati.  In sem ga nesel nazaj. Ker je bilo pred božičnimi prazniki in niso imeli nobenega nadomestnega sem čakal 14 dni, da so ga pregledali in "zamenjali". Potrdili so mi, da je bil preglasen.  Z novim ni bilo nič bolje, zato me je potrpljenje minilo in sem ga vrnil - kot reklamacijo. Zahteval sem denar nazaj. V podjetju Smartos d.o.o. pa so mi vrnili 70 EUR, ker sem moral plačati porabljeno demineralizacijsko kartušo, ki stane 25 EUR. Sem prepričan, da nabavna vrednost takšne kartuše ne presega 5 EUR.
Po domače povedano sem se pustil nategniti. Upam, da se ostali ne boste pustili, saj v podjetju Smartos d.o.o., tega ne odpuščajo... Enostavno kupca zavedejo...Ali so v podjetju ravnali korektno? Ne vem, se ne spoznam na te zakone.

Jeza je zdaj popustila, še vedno pa iščem zelo tih vlažilec zraka. Kakšen pa je ta http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=165131 oz. kako glasen je?

Lep pozdrav...

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.1.2008 20:49:33   
kmarija
Takega imamo pri nas. Sem zelo zadovoljnauser posted image , uporabljam pa prefiltrirano in prekuhano ohlajeno vodo. Deluje zelo potiho, ko doseže željeno vlažnost pa se ugasne.

(odgovor članu runti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.