|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:29:39   
Meggi

Zanima me ali jemljete še dodatno kakšne vitamine, pripravke za boljše počutje sebe in malega otročka.

Nekaj ste govorile o magneziju,.........
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:48:44   
LONA13
Živjo,

magnezij je dober proti stresu, krčem v nogah, za boljše počutje in za več energije.

Ostale vitamine dobiš s sadjem pa zelenjavo!
Dobr je pojest eno banano na dan - zaradi kalija (tud tega lahko hitr zmanjka).
Drugače pa prodajajo tablete Neovin od Milupe v lekarni. eno na dan vzameš in maš vse vitamine in minerale not.

Lp, Polona :nosecka:34t

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:51:17   
Meggi

Se razunme da bi vzela če bi čimbolj naravne- ne kemije.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:54:32   
LONA13
sej tele neovin so na naravni bazi, ampak jest mam vseen rajš domačo solato, pa jagode pa tud kakšno čokolado. Yaenkrat mam kri uredu.

Lp, Polona 34 t

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:55:27   
kimi
Jaz jem ene vitamine v nosečnosti in rodni dobi ženske

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:55:42   
kimi
Reče se jim pa kalcipan

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:57:07   
Olivija
ja, za magnezij mi je zdravnik povedal že na začetku nosečnosti in brez njega bi bilo ponoči hudo :hudicek: (krče v nogah) - sem ga pa jemala tudi že pri prvi pikici.

Pa na omega 3 maščobe se kdaj pa kdaj spomnim, ker nisem ravno navdušenec nad morsko hrano - drugače naj bi bila enkrat na teden riba zadeosten vir teh maščob.

Jemljem pa še Floravital z železom (ima tudi še vitamine skupine B), ker mi moja hemtologinja še zdaj :zmeden: ni poslala izvidov in ker vem da sem že po naravi bolj slabokrvna.

Drugače pa poskušam nadoknadit vitamine s čimveč zelenjave (trenutno šparglji) in sadjem.

Sem pa v prvi nosečnosti jemala A-Z vitaminske tablete, kaj naj rečem, naša prva pikica je zelo lepo razvita in zdrava punčka ;)

LP

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 13:59:28   
kimi
a je magnezij lahko v šumeči tabletki ali prav v tableti ali ni važno:zmeden:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 14:16:20   
Blink1
Hmmm....na teh šumečih tabletah piše da niso za nosečnice...Jaz jih nisem pila.

Sem si pa v lekarni kupila CaC500 (kalcij in vitamin C) za nosečnice. Pa mislim, da je celo folna kislina noter.

:rozica:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 14:19:45   
LONA13
MAGNESOL - šumeče tablete - dobiš jih v lekarni in so primerne za nosečnice in doječe matere.

Te majo tudi v porodnišnci prot krčem

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 14:22:25   
nana 27
Jst vsak dan vzamem magnesol šumečo tableto. Sem vprašala svojo ginekologinjo pa je OK. V navodilih piše, da se jih jemlje tudi:
- med nosečnostjo in dojenjem,
- pri menstrualnih krčih itd...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 14:27:44   
Jessy
Jaz ne uživam nobenih dodatnih vitaminov. Jem vse, kar mi paše, veliko solate in raznolikega sadja (solata in sadje sta vsak dan na meniju). Sem v tem času spila kakih 5 šumečih tablet magnezija (zaradi krčev), to je pa tudi vse!

Se mi zdi, da če ješ čisto vse, potem ne rabiš dodatkov, če ti G posebej ne predpiše (pa zelenjave ne smeš predolgo kuhati).

Verjetno imam ravno zaradi tega zelo dobro kri, tako da mi je ne bodo več pregledovali, isto tudi urin.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 14:31:59   
LONA13
Jest sm mela pomankanje magnezija v začetku nosečnosti, zato ga morm vzet vsak dan trikrat, do dopolnjenega 35 t - še par dni.
Potem pa ne več - zarad popadkov.

Se pa strinjam, da če vsak dan ješ sadje in zelenjavo dobiš dovolj vitaminov.

Lp, Polona

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 16:13:54   
Urša
Jst jemljem šumeče tabletke-kalcij in magnezij. Mi je pa G rekla, da se veliko nosečnic odloča za ene multivitamine, ki majo še veliko folne kisline not pa sm pozabila kako se jim reče... Jih bi rada kupila... a kera ve? Mensezdi, da so na G... :ups:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 16:48:53   
LONA13
Tiste k majo še velik folne kisline pa železo pa magnezij otd so Neovin od milupe. majo jih v lekarni

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 17:04:51   
Urša
O, hvala. ;)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 20:59:54   
Nannn
Neovin je men predlaga moja G in tam not mas vse vitamine...in zraven pojesti seveda dosti zelenjave sadja,mlecnih izdelkov pa bo :bravo:

Nannn :nosecka:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Vitamini v nosečnosti
2.6.2005 21:05:49   
Pia73
Jaz sem si tudi včeraj kupila kalcijeve in magnezije tablete, pa še železa imam premalo v krvi tako, da sem dobila 5 flaš sirupa - do poroda. Pa jem toliko sadja in zelenjave kot redkokdo, ni nujno, da je to dovolj. Je pa res, da v prvi nosečnosti nisem imela niti enkrat slabe krvi in tudi nisem vedela kaj so to krči. Sedaj na žalost vem,... :(

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?