Vitamini v nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Meggi -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:29:39)

Zanima me ali jemljete še dodatno kakšne vitamine, pripravke za boljše počutje sebe in malega otročka.

Nekaj ste govorile o magneziju,.........

LONA13 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:48:44)

Živjo,

magnezij je dober proti stresu, krčem v nogah, za boljše počutje in za več energije.

Ostale vitamine dobiš s sadjem pa zelenjavo!
Dobr je pojest eno banano na dan - zaradi kalija (tud tega lahko hitr zmanjka).
Drugače pa prodajajo tablete Neovin od Milupe v lekarni. eno na dan vzameš in maš vse vitamine in minerale not.

Lp, Polona :nosecka:34t

Meggi -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:51:17)

Se razunme da bi vzela če bi čimbolj naravne- ne kemije.

LONA13 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:54:32)

sej tele neovin so na naravni bazi, ampak jest mam vseen rajš domačo solato, pa jagode pa tud kakšno čokolado. Yaenkrat mam kri uredu.

Lp, Polona 34 t

kimi -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:55:27)

Jaz jem ene vitamine v nosečnosti in rodni dobi ženske

kimi -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:55:42)

Reče se jim pa kalcipan

Olivija -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:57:07)

ja, za magnezij mi je zdravnik povedal že na začetku nosečnosti in brez njega bi bilo ponoči hudo :hudicek: (krče v nogah) - sem ga pa jemala tudi že pri prvi pikici.

Pa na omega 3 maščobe se kdaj pa kdaj spomnim, ker nisem ravno navdušenec nad morsko hrano - drugače naj bi bila enkrat na teden riba zadeosten vir teh maščob.

Jemljem pa še Floravital z železom (ima tudi še vitamine skupine B), ker mi moja hemtologinja še zdaj :zmeden: ni poslala izvidov in ker vem da sem že po naravi bolj slabokrvna.

Drugače pa poskušam nadoknadit vitamine s čimveč zelenjave (trenutno šparglji) in sadjem.

Sem pa v prvi nosečnosti jemala A-Z vitaminske tablete, kaj naj rečem, naša prva pikica je zelo lepo razvita in zdrava punčka ;)

LP

kimi -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 13:59:28)

a je magnezij lahko v šumeči tabletki ali prav v tableti ali ni važno:zmeden:

Blink1 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 14:16:20)

Hmmm....na teh šumečih tabletah piše da niso za nosečnice...Jaz jih nisem pila.

Sem si pa v lekarni kupila CaC500 (kalcij in vitamin C) za nosečnice. Pa mislim, da je celo folna kislina noter.

:rozica:

LONA13 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 14:19:45)

MAGNESOL - šumeče tablete - dobiš jih v lekarni in so primerne za nosečnice in doječe matere.

Te majo tudi v porodnišnci prot krčem

nana 27 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 14:22:25)

Jst vsak dan vzamem magnesol šumečo tableto. Sem vprašala svojo ginekologinjo pa je OK. V navodilih piše, da se jih jemlje tudi:
- med nosečnostjo in dojenjem,
- pri menstrualnih krčih itd...

Jessy -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 14:27:44)

Jaz ne uživam nobenih dodatnih vitaminov. Jem vse, kar mi paše, veliko solate in raznolikega sadja (solata in sadje sta vsak dan na meniju). Sem v tem času spila kakih 5 šumečih tablet magnezija (zaradi krčev), to je pa tudi vse!

Se mi zdi, da če ješ čisto vse, potem ne rabiš dodatkov, če ti G posebej ne predpiše (pa zelenjave ne smeš predolgo kuhati).

Verjetno imam ravno zaradi tega zelo dobro kri, tako da mi je ne bodo več pregledovali, isto tudi urin.

LONA13 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 14:31:59)

Jest sm mela pomankanje magnezija v začetku nosečnosti, zato ga morm vzet vsak dan trikrat, do dopolnjenega 35 t - še par dni.
Potem pa ne več - zarad popadkov.

Se pa strinjam, da če vsak dan ješ sadje in zelenjavo dobiš dovolj vitaminov.

Lp, Polona

Urša -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 16:13:54)

Jst jemljem šumeče tabletke-kalcij in magnezij. Mi je pa G rekla, da se veliko nosečnic odloča za ene multivitamine, ki majo še veliko folne kisline not pa sm pozabila kako se jim reče... Jih bi rada kupila... a kera ve? Mensezdi, da so na G... :ups:

LONA13 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 16:48:53)

Tiste k majo še velik folne kisline pa železo pa magnezij otd so Neovin od milupe. majo jih v lekarni

Urša -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 17:04:51)

O, hvala. ;)

Nannn -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 20:59:54)

Neovin je men predlaga moja G in tam not mas vse vitamine...in zraven pojesti seveda dosti zelenjave sadja,mlecnih izdelkov pa bo :bravo:

Nannn :nosecka:

Pia73 -> Vitamini v nosečnosti (2.6.2005 21:05:49)

Jaz sem si tudi včeraj kupila kalcijeve in magnezije tablete, pa še železa imam premalo v krvi tako, da sem dobila 5 flaš sirupa - do poroda. Pa jem toliko sadja in zelenjave kot redkokdo, ni nujno, da je to dovolj. Je pa res, da v prvi nosečnosti nisem imela niti enkrat slabe krvi in tudi nisem vedela kaj so to krči. Sedaj na žalost vem,... :(

Stran: [1]