|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visok pritisk
18.12.2007 16:01:17   
TEJAR
LP
mene pa znima če je katera imela previsok pritisk in kako je rodila, normalno ali z carskim rezom.
jaz sem včeraj bila na PDC pregledu in je vse ok razen pritisk imam 150/90 in so me vprašali kako se počutim, pa sem rekla da uredu, nato so mi rekli da imam spet kontrolo v petek zaradi pritiska in če ne bo uredu da bom ostala notri, sem v 36 tednu.
pa ne vem a mi bojo znižval pritisk, a bom rodila, noben ni nč reku, samo to da če se pojavijo glavoboli oram po nujno nazaj.

hvala za odgovore

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 19.12.2007 13:41:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VISOK PRITISK
18.12.2007 16:34:58   
maja&m
Živjo!

Jaz sem že ena izmed. V prvi nosečnosti sem imela previsok pritisk,nekaj takega kot ti. G. ni nič posebej omenjala,ker pa nisem rodila na rok,sem morala ravno zaradi pritiska ostati do poroda v bolnici. Zaradi varnosti in nič drugega. Počutila sem se ful fajn,le zatekala sem kot ti. Sem imela noge kot hobit. Do poroda sem šla celo en vikend domov.  Rodila sem normalno,se je samo začelo. Je pa res,da sem bila v porodni ves čas priklopljena na ono reč,ki meri pritisk.
Sedaj sem drugič noseča, 35 teden. Pritisk spet previsok. Se sploh ne obremenjujem. G. mi je rekla le to,da naj počivam,noge v zrak,pa da če bi se mi vid poslabšal... da naj se takoj vrnem.
Ne vem če bi ti ravno sprožili porod,razen če se otroček ne počuti v redu. Najbrž te bodo dali na CTG,da vidijo kako se mu godi. Tebe pa bi zaradi varnosti obdržali notri. Saj veš-v bolnici boš bolj počivala kot doma.

Lp

Maja

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 16:59:00   
ina83
Jaz imam tud previsokega, sem pa v 36. tednu. Prejšnji teden so mi namerili 155/85 pa so me kr obdržali v porodnišnici. Vsak dan so mi večkrat pomerili pritisk, merili so mi diurezo, pa pregledali kri in vodo (zaradi beljakovin). Ker je bilo vse ok so me po 3 dneh spustili domov.

(odgovor članu TEJAR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 17:21:33   
sbrata
Pozdravljene nosečke!

Tudi jaz imam probleme s pritiskom. Iz nosu mi že od vsega začetka nosečnosti teče kriuser posted image .Ima katera podobne probleme in kaj je za naredit. Sem pa šele v 10 tednu nosečnosti.

(odgovor članu ina83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 17:37:28   
mala pikica
Meni je G rekel, da mi bodo v tem primeru (torej visok pritisk) naredili CR. Je lahko zelo nevarno, predvsem za bodočo mamico, zato se odločijo za CR. Ti svetujem, da si 2x dnevno meriš pritisk tudi doma in če naraste na 145/90 bi jaz na tvojem mestu šla takoj v P. Naj se raje oni odločijo kako in kaj naprej. Nam je vsaj tako svetoval ginekolog v materinski šoli.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu sbrata)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.12.2007 2:35:09   
jagoga
Jaz sem imela od 38 tedna dalje povišan pritisk (150/80), ker nisem imela nobenih drugih problemov me je G napotila, da naj si vsakodnevno merim pritisk in v primeru če bi narasel nad 150/80, da naj jo pokličem. Tako stanje se je nadaljevalo do 41 tedna, ko sem čisto po naravni poti brez zapletov rodila. Noben ni delal nobene panike, tudi ne v porodnišnici, ko sem hodila na kontrolo po preteku PDP, še posebno ne ker ni bilo nobenih drugih znakov in jaz sem se počutila čisto normalno. Potrebno je biti pozoren, če se pojavijo tudi drugi znaki, zatekanje, beljakovine v urinu,.....

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?