Visok pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

TEJAR -> Visok pritisk (18.12.2007 16:01:17)

LP
mene pa znima če je katera imela previsok pritisk in kako je rodila, normalno ali z carskim rezom.
jaz sem včeraj bila na PDC pregledu in je vse ok razen pritisk imam 150/90 in so me vprašali kako se počutim, pa sem rekla da uredu, nato so mi rekli da imam spet kontrolo v petek zaradi pritiska in če ne bo uredu da bom ostala notri, sem v 36 tednu.
pa ne vem a mi bojo znižval pritisk, a bom rodila, noben ni nč reku, samo to da če se pojavijo glavoboli oram po nujno nazaj.

hvala za odgovore

maja&m -> RE: VISOK PRITISK (18.12.2007 16:34:58)

Živjo!

Jaz sem že ena izmed. V prvi nosečnosti sem imela previsok pritisk,nekaj takega kot ti. G. ni nič posebej omenjala,ker pa nisem rodila na rok,sem morala ravno zaradi pritiska ostati do poroda v bolnici. Zaradi varnosti in nič drugega. Počutila sem se ful fajn,le zatekala sem kot ti. Sem imela noge kot hobit. Do poroda sem šla celo en vikend domov.  Rodila sem normalno,se je samo začelo. Je pa res,da sem bila v porodni ves čas priklopljena na ono reč,ki meri pritisk.
Sedaj sem drugič noseča, 35 teden. Pritisk spet previsok. Se sploh ne obremenjujem. G. mi je rekla le to,da naj počivam,noge v zrak,pa da če bi se mi vid poslabšal... da naj se takoj vrnem.
Ne vem če bi ti ravno sprožili porod,razen če se otroček ne počuti v redu. Najbrž te bodo dali na CTG,da vidijo kako se mu godi. Tebe pa bi zaradi varnosti obdržali notri. Saj veš-v bolnici boš bolj počivala kot doma.

Lp

Maja

ina83 -> RE: VISOK PRITISK (18.12.2007 16:59:00)

Jaz imam tud previsokega, sem pa v 36. tednu. Prejšnji teden so mi namerili 155/85 pa so me kr obdržali v porodnišnici. Vsak dan so mi večkrat pomerili pritisk, merili so mi diurezo, pa pregledali kri in vodo (zaradi beljakovin). Ker je bilo vse ok so me po 3 dneh spustili domov.

sbrata -> RE: VISOK PRITISK (18.12.2007 17:21:33)

Pozdravljene nosečke!

Tudi jaz imam probleme s pritiskom. Iz nosu mi že od vsega začetka nosečnosti teče kri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Ima katera podobne probleme in kaj je za naredit. Sem pa šele v 10 tednu nosečnosti.

mala pikica -> RE: VISOK PRITISK (18.12.2007 17:37:28)

Meni je G rekel, da mi bodo v tem primeru (torej visok pritisk) naredili CR. Je lahko zelo nevarno, predvsem za bodočo mamico, zato se odločijo za CR. Ti svetujem, da si 2x dnevno meriš pritisk tudi doma in če naraste na 145/90 bi jaz na tvojem mestu šla takoj v P. Naj se raje oni odločijo kako in kaj naprej. Nam je vsaj tako svetoval ginekolog v materinski šoli.

jagoga -> RE: VISOK PRITISK (19.12.2007 2:35:09)

Jaz sem imela od 38 tedna dalje povišan pritisk (150/80), ker nisem imela nobenih drugih problemov me je G napotila, da naj si vsakodnevno merim pritisk in v primeru če bi narasel nad 150/80, da naj jo pokličem. Tako stanje se je nadaljevalo do 41 tedna, ko sem čisto po naravni poti brez zapletov rodila. Noben ni delal nobene panike, tudi ne v porodnišnici, ko sem hodila na kontrolo po preteku PDP, še posebno ne ker ni bilo nobenih drugih znakov in jaz sem se počutila čisto normalno. Potrebno je biti pozoren, če se pojavijo tudi drugi znaki, zatekanje, beljakovine v urinu,.....

Stran: [1]