Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 28.2.2010 13:54:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Prsila bi kakšen nasvet mamice, nosečke ki ima ali je imela podobno izkušnjo, gre pa za tole:zadnje dva meseca imam povečan krvni tlak, predvsem odstopa zgornji, ker dojenček lepo raste se najprej ginekolog ni niti posebaj obadal s tem, sedaj pa sem v 36 t in sem imela pritiska 157/75 na zadnjem pregledu, pa me je ginekolog le opozoril da sicer po njegovem videnju je vse ok, ampak da čez vikend priporoča neslano dijeto( prej sem jedla veliko sira...kar sem mu tudi omenila) sedaj od 4 dni ne jem popolnoma nič slanega, še kruh mi je mama spekla neslan..pritisk pa še kar 132/75, 131/72 merjen v intervalu 4 ur.Ginekolog je rekel da v primeru da pritisk ne pade naj se grem v porodnišnico kar pokazat.Toraj kaj narediti? Noseča sem prvič, težav nimam, plodek lepo brca, otekam zadj manj, ampak pritisk ni zadovoljiv. Naj jutri pokličem mojega g in vprašam za nasvet, ali je dovolj pal ali se grem kar pokazat? Kdaj pa se grem lahko pokazat, mož1ma zjutraj službo, sama nebi rada vozila, ker nimaš kam parkirat in potem pritisk bo...najbrš še večji, pa le imam do Lj 60 km v eno smer, kar s tem trebuhom ni ravno enostavno. Šla bi popoldne oz proti večeru, je to možno ali kako dela ta njihova ambulanta? Hvala za odgovore!
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 28.2.2010 14:04:11
|
|
|
|
end1
|
povišan pristisk je 140/90, tako da pomoje maš dobrega, jaz sem tud mela mal povišanega proti koncu nosečnosti, me je to ful motlo, sem bla pa ful otečena. Upam, da bo vse OK in čimprej rodiš, k pol bo sigurno nižji.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.2.2010 14:47:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 1.3.2010 11:35:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja moj ginekolog me že spremlja, uvedla sva strogo neslano dijeto, pritisk je danes 125/67, spodnji še ni bil višji od 80, zgornji pa je pal za 30 kar mislim da je zadovoljivo, tako da se le ne bom šla pokazat v porodnišnico imam pa v sredo pregled pri mojem ginekologu.
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 1.3.2010 11:36:40
|
|
|
|
sazi
|
Sem imela v obeh nosečnostih težave s pritiskom. Tisti, ki si ga imela prej, je res visok, pri 135/75 pa ni treba preveč skrbeti. Meni so v 38. tednu sprožili porod, ker sem imela (tudi že večkrat prej) pritiska 150/100. Po porodu sem imela še cca 10 dni vrtoglavo visko pritisk 170/115, potem je pa upadel - tako je bilo v 1. nosečnosti. V 2. sem od polovice nosečnosti jemala zdravila, rodila na rok, vse v redu - žal pa moram tablete še vedno jemati.
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 1.3.2010 13:02:17
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz imam pa na tem področju velik problem. merjenja krvnega tlaka me je neskončno strah - ne glede na to, ali mi ga meri zdravnik ali si ga merim sama doma. tako si, po mojem mnenju tlaka realno sploh ne morem izmeriti, saj mi ob tem vedno začne močno nabijati srce in vedno izgleda, kot da imam visokega. vresnici pa mislim da ga nimam. ne vem, kako bi si lahko tlak izmerila v mirnem stanju, brez strahu, ki vpliva na rezultate. imate kakšno idejo?
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 1.3.2010 19:11:52
|
|
|
|
natasarobi
|
Jaz imam enako težavo, sploh, če vem, da mi bo zdravnik meril pritisk. Je skoraj vedno večji od 135/80, pa še povečan pulz. Kadar sem si merila doma je bil pa prej nizek cca 110/57, pulz 75-85. Sedaj imam že težave, če si merim doma - ko čakam da bo pokazalo koliko bo pritis, začutim kako mi nabija srce. Tako, da tudi pritisk ni normalen. Sedaj si pritisk ne merim vsak dan, sploh ne, če imam občutek, da sem znervirana oz. 'mi ni ravno dobro'. Se mi zdi, da tu psiha igra ogromno vlogo. Kadar se počutim ok in, ko si merim pritisk, si govorim v mislih, da sem ok, da ni nič ok in da je vse v redu kar je najbolj važno in ponavadi res ni visok. Pa še nekaj sem spoznala: da si merilca ne smem preveč zategnit, ker pol je katastrofa. Za merjenje pri zdravniku pa še nima rešitve - poskušala bom biti čim bolj umirjena in prej ne smem delati hitrih gibov ali pa razpredati s partnerjem o službi. So mi pa namerili tudi pritisk cca 150/90 pa ni bilo nobenega komentarja, da ni kaj ok (sestra me je samo vprašala če sem nervozna, zdravnica ni rekla ne bu ne mu), tudi ko sem bila v P na kontroli je bil pritis 147/75 - ko sem vprašala koliko je, mi je povedala in rekla, da je ok. Tudi od Pušenjaka sem brala odgovore na podobna vprašanja in je rekel, da eno merjenje itak ne pomeni nič. Slanih stvari pa itak ne jem - hrano solim zelo malo, res pa je, da je vprašanje koliko soli zaužijemo, da sploh ne vemo.
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 2.3.2010 6:48:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila nekaj dni nazaj 3 dni na opazovanju v P zaradi visokega pritiska. Drugače je bil celo nosečnost normalen in nisem imela težav z njim, čeprav imam navadno raje povišanega kot pa nizkega, pa ne jem rada slane hrane. Naj ti samo povem, da ta tvoj pritisk sploh ni visok. Meni so v P rekli da je kritično predvsem, ko gre zgornji čez 140 spodnji pa čez 100. No meni ga je merila na pregledu (preden sem potem šla v P na opazovanje v 37.tednu) 147/105, tko da to je kritično. Samo jaz imam tudi en strah pred tem merjenjem, ker ko si ga merim doma je vse OK, ko pa pridem v posvetovalnico in mi začne pritisk merit mi dejansko res naraste . So pa zelo pozorni na povišan pritisk, ker če se to nadaljuje in zraven še zelo otekaš in podobno, so to lahko prvi znaki preklampsije. V P. so mi delali potem vsak dan po 2x CTG, merili so mi pritisk, delali UZ, vzeli kri in vodo, pa ni bilo nič narobe, ne zatekam niti malo, pa sem v 38. tednu, tako da so to izključili.
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 2.3.2010 7:42:07
|
|
|
|
pupika
|
Jaz pa imam zgornji pritisk malo visok, je bil zadnjič na pregledu kar 144, spodnji pa 85, pa mi ni ne G in ne sestra omenila da imam povišan pritisk, v prvi nosečnosti, sem proti koncu nosečnosti imela malo povišanega in sem bila na dieti brez soli, pa še zatekala sem, sem si doma lepo v miru merila pritisk in je bil v mejah normale, tokrat pa sem v 5 mesecu pa imam 144785, jaz mislim, da je spodnji bolj nevaren kot zgornji, kajti, pri merjenju kar čutim kako mi srce nabija.
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 2.3.2010 8:26:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, res je bolj pomembno, da je spodnji normalen-vsaj tako so mi rekli, tako da ko je bil pri meni 105 je moja G nagnala pa pol in me takoj poslala na opazovanje. Samo je bilo pa res, da me je prej na UZ gledala in nekaj mrmrala, jst sem se pa začela sekirat kaj je narobe ker ni nič rekla in mi je narastel...sem prav čutila kako me je zalilo v obraz .
|
|
|
|
RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici 2.3.2010 10:20:49
|
|
|
|
sazi
|
145/75 res ni kritičen pritisk - problem nastane, če je spodnjo okoli 100 in več. Ponavadi vprašajo, če je doma pritisk tudi tak (če ga meriš(, da vsaj za silo izključijo povišan tlak zaradi strahu pred merjenjem. Pri meni je bil tudi doma povišan. 1x so me poslali v dnevni center v porodnišnici, kejr so mi večkrat merili pritisk, v 2. nosečnosti pa sem dobila 24-urni merilec pritiska, ki da potem biolj realno sliko. Že res, da tudi meno začne srce malo hitreje biti ob merjenju, kje pa dejstvo, da imam tlak zares povišan. Ko se ustrašiš ali znerviraš ponavadi bolj naraste zgornji tlak, dejansko sliko pa pokaže spodnji, ki je pri meni vedno bil previsok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.3.2010 10:45:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?