natasarobi -> RE: Visok krvni tlak in pregled v porodnišnici (1.3.2010 19:11:52)
|
Jaz imam enako težavo, sploh, če vem, da mi bo zdravnik meril pritisk. Je skoraj vedno večji od 135/80, pa še povečan pulz. Kadar sem si merila doma je bil pa prej nizek cca 110/57, pulz 75-85. Sedaj imam že težave, če si merim doma - ko čakam da bo pokazalo koliko bo pritis, začutim kako mi nabija srce. Tako, da tudi pritisk ni normalen. Sedaj si pritisk ne merim vsak dan, sploh ne, če imam občutek, da sem znervirana oz. 'mi ni ravno dobro'. Se mi zdi, da tu psiha igra ogromno vlogo. Kadar se počutim ok in, ko si merim pritisk, si govorim v mislih, da sem ok, da ni nič ok in da je vse v redu kar je najbolj važno in ponavadi res ni visok. Pa še nekaj sem spoznala: da si merilca ne smem preveč zategnit, ker pol je katastrofa. Za merjenje pri zdravniku pa še nima rešitve - poskušala bom biti čim bolj umirjena in prej ne smem delati hitrih gibov ali pa razpredati s partnerjem o službi. So mi pa namerili tudi pritisk cca 150/90 pa ni bilo nobenega komentarja, da ni kaj ok (sestra me je samo vprašala če sem nervozna, zdravnica ni rekla ne bu ne mu), tudi ko sem bila v P na kontroli je bil pritis 147/75 - ko sem vprašala koliko je, mi je povedala in rekla, da je ok. Tudi od Pušenjaka sem brala odgovore na podobna vprašanja in je rekel, da eno merjenje itak ne pomeni nič. Slanih stvari pa itak ne jem - hrano solim zelo malo, res pa je, da je vprašanje koliko soli zaužijemo, da sploh ne vemo.
|
|
|
|