|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Višina izredne socialne pomoči
2.2.2006 10:22:14   
karmy
mene zanima, kolikšna je višina te pomoči...koliko ste punce dobile, ko ste zaprosile za to?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Višina izredne socialne pomoči
2.2.2006 10:26:16   
MAREC06
Živjo!

Ta višina je čisto odvisna od dohodkov, premožđenja, ki ga imaš in ga moraš vpisat.  Eni dobijo okrog 40.000 drugi pa okrog 80.000.  Upam, da sem ti kaj v pomoč.

Lep pozdrav.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2006 11:26:18   
Anonimen
Jest pa mislim da je odvisna od kvote, ki jo center dobi na razpolago oz. kolikor vem, je odvisna tudi od tega, koliko prosilcev je ta le to...ne vem, mogoče se motim, vendar pri nas za to namenijo 60.000,00 sit, tu, v Lj., kjer delam, pa mi je sodelavka rekla, da je njena frendica dobila borih 40.000,00 sit, pa še pisal ji je v odločbi, da enakomerno razdelijo na prosilce...pa veliko sreče ti želim
Nati

(odgovor članu MAREC06)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2006 11:36:03   
total
Ker so nekakšni novi zakoni na CSD izredna denarna pomoč pripada res ogroženim družinam,ki potrebujejo denar,prej si z lahkoto dobil zdaj pa nič več,tudi če si samohranilka moraš živet sama,prinest neka dokazila...,res čist zakomlicirano,vprašaj mogoče je pri vas drgač.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2006 11:47:12   
karmy
nisem "kvazi" samohranilka tako da je to zame izredno velik plus...

ne bi ravno lahko rekla da sem zelo zelo ogrožena, vendar si moram plačevat najemnino....ker moji starši so se preselili v 2-sobno stanovanje, in v tem stanovanju ne more bit 7 oseb...

in poleg tega se z mamo samo par dni razumemo, in pol po veliki verjetnosti poči...

sem sama za vse...moji starši redkokdaj prispevajo, ker imajo svoje probleme, in jih čisto razumem in nič ne zahtevam od njih...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2006 11:55:23   
total
Pol pa tole jim povej,ker so res zelo strogi ratali,vem da to ni prav in vsak se kdaj najde v zagati in rabi pomoč.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2006 14:34:09   
urška
jaz ti bom takole povedala: izredna pomoč pripada tistim ki so ogroženi tako, da nimajo niti za kruh.
če si brezposelna samohranilka ti na leto pripada 150, 000, 00; lahko jo dobiš naenkrat, lahko po obrokih;

je pa tako, da če boš ti prišla tja pa rekla da nimaš za najemnino ti je ne bodo dali; če boš pa rekla da nimaš za kruh, ker si dala za najemnino ti jo bodo pa najverjetneje oddobrili.

u glavnem pomembno je, da jim daš vedet, da z otrokom ne moreta kupiti niti kruha, kaj šele kaj več;

ko boš šla tja ti bodo dali obrazec, zraven pa boš morala napisati v čem je problem, torej opis situacije; kakšne imaš stroške, najemnina, stvari za otroka....še enkrat pa ti povem, da moraš poudarjat, da si v hudi stiski in da ne veš kako ven iz tega; upam da me razumeš kaj ti želim povedati, če ne mi javi na privat

sama sem ravno prejšnji mesec zanjo zaprosila in mi je svetovalka prijazno razložila v čem je fora, da jo dobiš.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.2.2006 19:52:00   
Anonimen
Naj omenim samo svojo izkušnjo...
Izredna DSP ni namenjena za nič tistega, za kar je namenjena redna DSP. To so besede moje socialne delavke. Redna DSP pa je namenjena za hrano in osnovne življenjske potrebščine, obleke in obutev ter za stanovanjske stroške. Izredna DSP torej ni za nič od naštetega.
Na obrazcu so možnosti poplava, požar, potres in še ena prazna črtica, kjer vpišeš morebiten drug razlog, ki pa naj ne bi bil tak, da je za redno DSP. Tudi najemnina ne spada v to, saj lahko za najemnino dobiš dodatek pri redni DSP.
No, vsaj tako je meni zakomplicirala. Tudi otroka težko vpišeš, če zanj že prejemaš DSP, otroški dodatek in preživnino. Če otrok porabi več kot to, potem živi nadstandardno, po njihovi logiki.
Pa sem jo vprašala, če lahko vpišem sodne stroške in stroške zavarovanja, pa je rekla, da ne. Na sodišču lahko zaprosim za BPP (brezplačno pravno pomoč) in oprostitev sodnih strođkov, dodatno zdravstveno zavarovanje pa ni nujno.
Pa sem rekla, da mi je pocrkalo vse, od štedilnika do pralnega stroja (zdaj dajem samo primer), ampak je rekla, da se vse to zastonj dobi na Karitasu in Rdečem križu. Kolonija za otroka odpade, ker jo organizira RK in ZPMS. Še umetnega mleka za otroka mi ni priznala, ker je rekla, da je to otrokova hrana, za to pa je namenjen DSP za otroke. Kristus...
In po vseh možnih zapletih (aja, pa tudi poplačilo dolgov za nujne stvari, npr. vodo ali elektriko, ne pride v poštev) sem ji rekla, da potrebujem denar za to, da plačam reklamo v časopisu, kjer bom objavila, kako nas na CSD-ju jeb*** v glavo, Ciganom pa vse po spisku odobrijo, ker se jih bojijo.
Šele potem mi je dala 15 (!) jurjev, s katerimi bi lahko plačala 4 cm2 reklame v Novicah - v okvirček bi čez napis CSD lahko samo še narisala določen organ, za ta denar...

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.2.2006 20:25:40   
tipka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj, Kerensa, idi na tv slo komedije delat, kar trebuh me boli od smeha.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.2.2006 4:02:25   
Anonimen
Če je pa res... user posted image
To je pa CSD Bežigrad v Ljubljani... definitivno zmagovalci v Sloveniji, kar se tiče tega, kako iz enostavnega narediti komplicirano...

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.2.2006 10:17:52   
karmy
s temi nasveti sem šla na CSD, kjer živim, in na moje presenečenje, sploh niso nič komplicirali, in so me še spodbujali da naj dam prošnjo za ISP. Rekli so da bom dobila kmalu dobila odločbo z zneskom, ki mi ga bodo ta mesec nakazali...

torej me zdaj čudi zakaj druge tako komplicirajo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?