Anonimen -> RE: Višina izredne socialne pomoči (2.2.2006 19:52:00)
|
Naj omenim samo svojo izkušnjo... Izredna DSP ni namenjena za nič tistega, za kar je namenjena redna DSP. To so besede moje socialne delavke. Redna DSP pa je namenjena za hrano in osnovne življenjske potrebščine, obleke in obutev ter za stanovanjske stroške. Izredna DSP torej ni za nič od naštetega. Na obrazcu so možnosti poplava, požar, potres in še ena prazna črtica, kjer vpišeš morebiten drug razlog, ki pa naj ne bi bil tak, da je za redno DSP. Tudi najemnina ne spada v to, saj lahko za najemnino dobiš dodatek pri redni DSP. No, vsaj tako je meni zakomplicirala. Tudi otroka težko vpišeš, če zanj že prejemaš DSP, otroški dodatek in preživnino. Če otrok porabi več kot to, potem živi nadstandardno, po njihovi logiki. Pa sem jo vprašala, če lahko vpišem sodne stroške in stroške zavarovanja, pa je rekla, da ne. Na sodišču lahko zaprosim za BPP (brezplačno pravno pomoč) in oprostitev sodnih strođkov, dodatno zdravstveno zavarovanje pa ni nujno. Pa sem rekla, da mi je pocrkalo vse, od štedilnika do pralnega stroja (zdaj dajem samo primer), ampak je rekla, da se vse to zastonj dobi na Karitasu in Rdečem križu. Kolonija za otroka odpade, ker jo organizira RK in ZPMS. Še umetnega mleka za otroka mi ni priznala, ker je rekla, da je to otrokova hrana, za to pa je namenjen DSP za otroke. Kristus... In po vseh možnih zapletih (aja, pa tudi poplačilo dolgov za nujne stvari, npr. vodo ali elektriko, ne pride v poštev) sem ji rekla, da potrebujem denar za to, da plačam reklamo v časopisu, kjer bom objavila, kako nas na CSD-ju jeb*** v glavo, Ciganom pa vse po spisku odobrijo, ker se jih bojijo. Šele potem mi je dala 15 (!) jurjev, s katerimi bi lahko plačala 4 cm2 reklame v Novicah - v okvirček bi čez napis CSD lahko samo še narisala določen organ, za ta denar...
|
|
|
|