|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Verouk
19.3.2005 19:40:22   
Donja
Danes imam nekak ramišljajoč dan in začela sem razmišljat o verouku. Pri nas ga obiskujejo vsi otroci kar jih poznam. Sama ga nisem obiskovala in nekako ne vem ali naj svojega otroka vpišem ali ne. Moj pravi da mu škodit ne more itd. ni pa opredeljen na da ali ne. Krstili smo ga. Določene zadeve so moje mišljenje spremenile in če bi te stvari doživela prej, ga ne bi krstila. Zdaj pa sem v dilemi in se mi zdi bolje da ga k verouku ne vpišem.
Zanima pa me tudi zdaj ko je devetletka, kdaj otroke vpisujete k verouku. Mislim na starost.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Verouk
19.3.2005 19:47:33   
Anonimen
Nikoli in tudi ne bi.

V šoli jih je hodilo ene 4,5 od 25ih.

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Verouk
19.3.2005 19:51:27   
india
Od mojih ni n obena hodila in nopben ne bo hodil, noben tudi ni cerkvceno krščen.
V razredu pri tamali,ki je 3r./9 jih hodi k verouku 3 ali 4 od 20ih in vedno manj se jih odloča zanj.
:angel:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Verouk
19.3.2005 19:55:50   
smrček
Jaz sem zelo rada hodila k verouku, saj se tam nismo vsakič učili molitev itd,ampak to so bile nekakšne ure druženja in pogovora, niso nas tretiral z redom in preverjanji prisotnosti, pa smo vsi radi hodili, še pol ko nam nebi blo več treba. Preveri kako je pri vas in pretehtaj kaj bi otrok dobrega odnesel od te vzgoje. Čeprav pri verouku versko vzgajajo otroke ravno tisti, ki svojih nimajo.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Verouk
19.3.2005 19:57:14   
HuAnita
Meni se pa zdi, da ni vse tako črno-belo, kar se vere tiče. mislim, da lahko otrok marsikatero vrednoto usvoji na veoruku, ki ni neposredno povezana z vero. Itak jih po izteku verouka cerkev ne zanima več (tudi mene ne, razen 2x na leto, ko grem tja ob praznikim), ampak nekaj jim pa le ostane, da se znajo v življenju prav odločati.
(Ma kaj mi je danes, samo filozofiram...:zmeden2:)

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Verouk
19.3.2005 20:05:05   
anajmad
Jst sem mojo Pio vpisala takrat,ko je šla v 1.razred,t.j.s 6.leti.Zdej hodi v 5.razred verouka.Obhajilo smo dali skozi.Hodila je do lani zelo rada.So imeli eno sestro(nuno),ki je bila zelo mlada in po mojem mnenju zelo"fejst",oz.veliko se je ukvarjala z otroci.Letos so pa dobili eno tercialko katehetinjo(eno staro veščo) in dvomim,da bo drugo leto nadaljevala.Jst je pa tudi ne bom silila.Non stop jih tera,da se morajo ene molitve učit(ki jih še jst ne poznam),teži z obiskom maš,v nedeljo itd.Zelo se ji je priskutl:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:.Vpisala jo je pa moja tašča brez moje vednosti.Ker midva z možem sva bila zmeraj mnenja,če bo hotela naj sama izrazi željo.Tašča je potem odpeketala in potem sem bila jst,ki sem se ukvarjala s tem in nalogami.Slabega jih ne naučijo,sam mal so težki glede znanja(vsaj letos).
en lp:morje:D.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Verouk
19.3.2005 20:12:59   
SANDY
tud jest nikoli!

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Verouk
19.3.2005 20:14:16   
Jutra
Ne vem, zakaj se nekateri tako obremenjujejo z veroukom:zmeden: Pred desetletji je bilo tako: verne družine so hodile v cerkev, njihovi otroci pa k verouku in v družinskem krogu so praznovali cerkvene praznike. Potem pa je kar naenkrat (po osamosvojitvi RS)prišla moda, da so začeli kar vsi povprek hoditi v cerkev, ob praznikih pa praznovati Božič, Veliko Noč...:ups:

Starši, ki imajo namen vzgajati svoje otroke v duhu neke religije, naj bi jim bili tudi sami zgled. Vpis otrok k verouku jim je lahko v pomoč pri verskem vzgajanju. V nasprotnem primeru pa je po mojem mišljenju, škoda časa.
Tisti čas raje namenite kakovostnejšemu druženju z otroci.;)

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Verouk
19.3.2005 20:20:18   
Anonimen
Če ne veruješ oziroma ne hodiš v cerkev ali kakorkoli se že temu reče, potem je brez veze kar tako otroka vpisovat k verouku. Raje naj v tistem času na kaj drugega hodi.

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Verouk
19.3.2005 20:32:34   
lin
Jaz Lin nebom vpisla ker niti jaz niti moj mož nisva hodil,če pa bo ko bo večja sama izrazla željo ji nebomo branili

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Verouk
19.3.2005 21:09:44   
Anonimen
se strinjam s splišni! pa še to. naša ne bo hodila, ni niti krščena...pri možu so krščansko vzgojeni, pri nas ne. js sem prepričanja, da se more človk sam odločit, če bo sprejel kako vero, ko bo dost star da bo razumel zakaj se gre in spoznal vse možnosti. js osebno ne vrjamem nobeni. če ne bi blo ver na tem svetu bi bilo človeštvo prikrajšano za marsikatero vojno!

lp, lara

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Verouk
19.3.2005 21:26:21   
bini
splišni je super povedala in se totalno strinjam s tem!!!
z možem pač hodiva k maši,imava vero,ki se mi zdi da je fajn stvar :) pa bomo seveda tud malo vpisali k verouku... je pa odvisno iz katerega konca ste glede verouka, ker tukaj pri nas je tako da od 20ih v razredu v šoli mogoče 3 NE hodijo k verouku :zmeden:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Verouk
19.3.2005 21:30:45   
koruzica
Hojla vsem skupaj...

Preberite še očetovo mnenje! Jaz načeloma nimam nič proti verouku; sem krščansko vzgojen, imam vse zakramente!

Moti me pa naslednje:časi SO SE spremenili, in tega si nekateri ne priznajo!

Pred 13 in toliko let, če je bil kak TARDEČI v cerkvi, je bil to smrtni greh...pa saj jih je bilo malo! Takrat...

Kot že rečeno, časi so se spremenili, vladajo 'snežaki', sploh pa, kar smo se osamosvojili, so se nekateri 'prefarbali', in zdaj v prvi vrsti sedijo pri maši, svoje otroke cerkveno vzgajajo, po načelu črednega nagona, 'ZATO, KER JIH VSI'...totalni nesmisel, bodi to kar si, ne pa, da se otroci vzgajajo po načelu, ...JOJ, KAJ BODO PA SOSEDEJ REKLI, ČE GA NE PELJEM H VEROUKU!

A vam bodo sosedje in ostala druščina kaj prispevali, vam bodo pomagali kakorkoli, al živite zase, za jutri in svojo prihodnost!

Ta trenutek lahko rečem, da svojega otroka NE BI vpisal h VEROUKU...Zakaj?

Zato, da bo sedel tam, ker tudi drugi sedijo in da bodo sosedje in sodelavci tiho???NE!

Nič nimam proti krščanski vzgoji, kot rečeno, sem sam krščansko vzgojen; pa tudi HANA je krščena, ampak h verouku jo zaenkrat(TA TRENUTEK, ČE BI BILA DOVOLJ STARA) ne bi pošiljal!

Še to: danes ni cerkev več tisto, kar je bila: omenil sem krst;nastal je problem pri BORTRU; midva sva hotela, da je BOTER moj brat; ŽUPNIK pa; da ne more, ker ni poročen, in da živi v ' grehu', in da 'BI SEMORAL DAT V SVETO OLJE' :)))) ...se pravi, midva, ki tudi nisva poročena, ( V SVETEM OLJU), deklico lahko vseeno krstiva, brat, ki pa tudi ni poročen, in bi bil samo BOTER, pa TO NE MORE bit, ker je taka cerkvena zakonodaja!

VRAGA zakonodaja in VATIKAN...; to vam povem; tako diskretno pod mizo 500 OJROU, pa bi bilo vse urejeno!

Se še kdo spomni 10 božjih zapovedi? 5-ta zapoved naprej, do 10-ete!Preštudirajte...Poleg tega pa še 7 grehov, med njimi je tudi lakomnost...Kateri greh bi pripisali cerkvi? Mogoče lakomnost....?

Napisal sem SVOJE mnenje in pravico imam do tega….Kdo ve, kaj bo čez 10 let?

LP Koruzica

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Verouk
19.3.2005 22:14:34   
puri
Pri nas sva ga oba z mojim:love: obiskovala, tako da bova tudi otroke vpisala k verouku!
Mislim, da se kaj slabega tam sigurno ne bodo naučili!

lp

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Verouk
19.3.2005 22:22:20   
Anonimen
Samo toliko, da veste, da sem res sama napisala zgornje sporočilo - med pisanjem me je odjavilo.

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Verouk
19.3.2005 22:22:28   
Pia73
Jaz sem imela možnost izbire ali iti k verouku ali ne. Nisem šla. Sem pa krščena. Še danes sem staršem hvaležna za možnost izbire že v zgodnji mladosti. Tudi, da so me krstili mi je všeč.

Mož je moral hoditi a je to sovražil.

Od kolegice hčer niso dali k veroku in jim to še danes očita. Sicer je zakramente opravila stara čez 20 let in so se ji nekateri smejali,...

Moj sin oz. moja sinova bosta imela možnost izbire!

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Verouk
19.3.2005 23:40:16   
CUKRČEK
Se popolnoma strinjam z Barbaro 2004: pač verni v cerkev, neverni pa ne.
Moti me predvsem to, da je ogromno ljudi tako proti cerkvi, potem so pa glavni, ko se pirhi barvajo in potica ob božiču peče. Kako si lahko tako proti cerkvi, obenem pa praznuješ cerkvene praznike...popolnoma zmedena glava!!!
Jaz hodim v cerkev, imam opravljene zakramente in mi niti na pamet ne pride, da bi šla na borčevsko zborovanje golaž jest( saj se razumemo, ne?!?)

Zato: če ste verni, sledi verouk.....če niste verni, potem ne vem, zakaj se s tem sploh obremenjuješ.

lp

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Verouk
20.3.2005 1:51:48   
Aly
Uh, kako pozna ura..... zato ne bom povsem strokovna in dolga :)- .

Tudi jaz sem več let nazaj (beri mnogo) trdila, da cerkev ne uči nič slabega :zmeden: , vendar je moje mnenje sedaj drugačno..... Mislim, da je kar nekaj stvari, ki niso v redu, sigurno pa je na prvem mestu KRIVDA :hudicek: . Vedno so nam vcepljali, da MORAMO BITI pridni, se učiti to ali ono, ubogati starše narediti to , misliti tako itd....če ne nas bo Bog kaznoval, saj on vse vidi in vse ve.....torej delati vse v strahu pred Bogom...ne pa zato, ker jaz to želim, hočem....poleg tega se non stop počutiti krive, ker smo grešili in se spovedovati ....pa prosim vas lepo.....koliko negativnih izkušenj si nabiramo v življenju in koliko napak naredimo ravno zaradi občutka krivde ???????

Da ne govorimo o neenakopravnosti spolov, potem o .... :(

Dovolj bo :)- gremo spat

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Verouk
20.3.2005 10:53:55   
kalimero
Jana - verouk ni ustanova, če že težiš, vsaj razmisli, kaj pišeš.
Moji otroci niso krščeni in tudi k verouku ne bodo hodili. Če se bodo pa kdaj kasneje po svoji pameti hoteli krstit in nadoknadit vse, za kar jih bova midva "prikrajšala", jim ne bom branila. Da bi jih pa poslal k verouku samo zato, ker hodijo vsi ostali - NE.
Če pa otroka od malega vzgajate v tem duhu, potem je zgodba čisto drugačna.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Verouk
20.3.2005 10:56:28   
dory
Mi smo sicer verni,kao in tamalga sem dala krstit..o vsem ostalem bo pa odlocal sam...kakorkoli bo ze hotel...silila ga absolutno nikamor ne bom..ga bom pa podpirala pri njegovi odlocitvi :)

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Verouk
20.3.2005 12:29:01   
BokiMB
Smo verni, oba sva hodila k verouku in tudi otroka bomo tako vzgajali. Torej - da, bom ga vpisala k verouku, če se ne bo do takrat moje stališče drastično spremenilo.

Če v kakšni družini niso vsi za oz. oklevajo - slabega jih tam ne učijo...

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Verouk
20.3.2005 14:55:56   
Anonimen
Zdaj sem se spomnila pripovedovanja sodelavca, kaj delajo v prvem razredu verouka pri njegovi hčerki. V zvezek so morali narisati črno trugo in na njej križ, nato pa so se morali naučiti povedati, da bodo šli tja notri oni sami, če bodo lagali...

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Verouk
20.3.2005 18:49:14   
Donja
Joj Splišni to je pa grozno. Zahvaljujem se vsem za odgovore.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Verouk
20.3.2005 19:33:41   
Anonimen
hehe malo sarkazma na tale odgovor o nevernih in pirhih, ki so ravno pred vrati :) no iz prejšnega mojega odgovora veste da nisem verna..ampak pirhe pa vseeno jem, pa potico pa ostale dobrote za vse praznike, cerkvene in necerkvene tudi..in zakaj??? :) ker sem zasvojena s hrano! ;) in nekoč sem neki jehovki ki mi je z veliko gorečnostjo razlagala da pa oni nobenih praznikov ne praznujejo, da to ni prav in bla bla gor in dol lepo povedala, da pa to men ni tko ok, ker js bi praznovala tut vse budistične, hindujske, muslimanske, taoistične,...praznike pri katerih se je, če bi le vedla kdaj so :hudicek:

čau bau
lara

(odgovor članu Donja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Verouk
21.3.2005 14:26:27   
BigWhale
Verni v cerkev, neverni pa drugam? Zakaj pa tako? Kako pa neveren postane veren? Ce ne sme v cerkev?

Kaj, ko ne bi takoj limali oznak na ljudi?

Otroka k verouku, da ali ne? Nevem, kaj pa mali pravi, bi sel? Ali pa enostavno nima pravice, da se odloci?

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?