koruzica -> Verouk (19.3.2005 21:30:45)
|
Hojla vsem skupaj... Preberite še očetovo mnenje! Jaz načeloma nimam nič proti verouku; sem krščansko vzgojen, imam vse zakramente! Moti me pa naslednje:časi SO SE spremenili, in tega si nekateri ne priznajo! Pred 13 in toliko let, če je bil kak TARDEČI v cerkvi, je bil to smrtni greh...pa saj jih je bilo malo! Takrat... Kot že rečeno, časi so se spremenili, vladajo 'snežaki', sploh pa, kar smo se osamosvojili, so se nekateri 'prefarbali', in zdaj v prvi vrsti sedijo pri maši, svoje otroke cerkveno vzgajajo, po načelu črednega nagona, 'ZATO, KER JIH VSI'...totalni nesmisel, bodi to kar si, ne pa, da se otroci vzgajajo po načelu, ...JOJ, KAJ BODO PA SOSEDEJ REKLI, ČE GA NE PELJEM H VEROUKU! A vam bodo sosedje in ostala druščina kaj prispevali, vam bodo pomagali kakorkoli, al živite zase, za jutri in svojo prihodnost! Ta trenutek lahko rečem, da svojega otroka NE BI vpisal h VEROUKU...Zakaj? Zato, da bo sedel tam, ker tudi drugi sedijo in da bodo sosedje in sodelavci tiho???NE! Nič nimam proti krščanski vzgoji, kot rečeno, sem sam krščansko vzgojen; pa tudi HANA je krščena, ampak h verouku jo zaenkrat(TA TRENUTEK, ČE BI BILA DOVOLJ STARA) ne bi pošiljal! Še to: danes ni cerkev več tisto, kar je bila: omenil sem krst;nastal je problem pri BORTRU; midva sva hotela, da je BOTER moj brat; ŽUPNIK pa; da ne more, ker ni poročen, in da živi v ' grehu', in da 'BI SEMORAL DAT V SVETO OLJE' :)))) ...se pravi, midva, ki tudi nisva poročena, ( V SVETEM OLJU), deklico lahko vseeno krstiva, brat, ki pa tudi ni poročen, in bi bil samo BOTER, pa TO NE MORE bit, ker je taka cerkvena zakonodaja! VRAGA zakonodaja in VATIKAN...; to vam povem; tako diskretno pod mizo 500 OJROU, pa bi bilo vse urejeno! Se še kdo spomni 10 božjih zapovedi? 5-ta zapoved naprej, do 10-ete!Preštudirajte...Poleg tega pa še 7 grehov, med njimi je tudi lakomnost...Kateri greh bi pripisali cerkvi? Mogoče lakomnost....? Napisal sem SVOJE mnenje in pravico imam do tega….Kdo ve, kaj bo čez 10 let? LP Koruzica
|
|
|
|