|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Verjamete
27.9.2011 9:59:17   
uškinamama
http://health.discovery.com/videos/i-didnt-know-i-was-pregnant/

da je res, ali da je še en ameriški nateg? Pa malo pokomentirajte user posted image



_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Verjamete
27.9.2011 10:08:58   
ronja
Živemu človeku se vse zgodiuser posted image . POjma nimam - jaz bi težko ne opazila, ker mi je takoj slabo, pa še m. imam redne (moj naravni cikel, ne jem kt).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Verjamete
27.9.2011 10:14:11   
pomlad08
Ok, recimo, da sprejmem, da ne poštekaš izostanka menstruacije (ker lahko med nosečnostjo še zmeri krvaviš), sprejmem tudi, da ne poštekaš, da si se zredil, ampak kako pa spregledaš brcanje, mi pa ni jasno! Oba moja fantiča sta od vsaj 6. meseca naprej tok nažigala po trebuhu, da se vidi brce tudi navzven in da prav čutiš, kje ima dete noge, roke ... Kako je možno, da tega nosečnica ne bi čutila/opazila?

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Verjamete
27.9.2011 11:33:09   
Tutan
Načeloma poznam oziroma je med znankami ena, ki naj ne bi vedela, da je bila noseča. Dokler ni rodila. Je pa dejstvo, da se ženska ni zredila (oziroma mogoče kakšno kilco - povsem neopazno), menda naj bi imela tudi redne menstruacije. Rodila je punčko, sicer zelo lahko (mislim, da ni imela niti 2kg).
Moje mnenje je, da ona lahko trdi, da ni vedela (vem, da je morala po porodu obiskovat psihologa), pa vendarle, tudi sama mislim, da so brce kar očitne.... ne vem, še vedno se ne morem prepričat v to, da bi verjela, da ne veš, da si noseč.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Verjamete
27.9.2011 12:03:04   
TomTaylor
Ma verjamem v moč psihe - če se je žensko telo zmožno prepričati v navidezno nosečnost potem se je v kontra situaciji ženska sposobna prepričat, da ni noseča. Simpl.

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Verjamete
27.9.2011 12:21:44   
Najaa
Poznam eno starejšo gospo, ki je šla v bolnico kao zarad trebušnih krčev, in je rodila. user posted image Ker je bila že res starejša, ni niti v sanjah pomislila, da je noseča, njen fantek je bil pa tudi prizadet. Poznam pa še eno, ki do cca 6m ni vedela. Nosila je bolj vzadaj, močna je že bila od prej tak da se kile niso tak poznale, menstro je pa tud mela skoz.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Verjamete
27.9.2011 12:39:20   
Anonimen
Jaz pa kar verjamem ... naprimer ko sem bila noseča, naša madam ni bila nevem kako aktivna ... mislim sem čutila premike in vse, samo ni bilo pa šusov in vožnje trebuha sem in tja, kot opisujete nekatere ... tako da sedaj ko (potrjeno) nisem noseča, mi migotanje prebavil včasih prav nostalgijo vzbuja, ker je res vsaj zame skoraj identičen občutek, kot brcike. Tako da če ima še katera tako aktivno črevesje, se mi zdi da bi lahko dolgo živela v zmoti.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
27.9.2011 18:14:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Verjamete
27.9.2011 19:36:52   
Arwenko
Hmmm, jaz je sicer vedela da sem noseča, ampak tele brce od naše princeske so bile tako nežne, da bi jih komot spregledal, tako da tudi to ni faktor pomoje. Tak da ja, jaz mislim da je možno, sploh tako kot so napisale, če psiha dela na polno, je vse možno. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Verjamete
27.9.2011 20:35:26   
Klemy82
Sem gledala enih par tehle oddaj in za ene ženske res vrjamem, da niso vedle, za ene mi pa ni jasno kak so lahko vse drugo poštudirale, sam tega ne, da so noseče. user posted image

_____________________________

Jst.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Verjamete
28.9.2011 9:25:24   
Zoja Lara
Ne verjamem.

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Verjamete
28.9.2011 11:31:50   
arabela*
ne vem če bi temu verjela.
Že zato ne, ker ne vem, kako bi kaj takega lahko tako nazorno sploh posneli, drugič pa, pomojem je to en velik nateguser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Verjamete
28.9.2011 11:42:49   
katy83
ne vem, ne vem...težko verjamem

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Verjamete
28.9.2011 11:53:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
Že zato ne, ker ne vem, kako bi kaj takega lahko tako nazorno sploh posneli, ...

Pa saj posneli so potem naknadno kao po resničnih dogodkih, najbrž za potrebe te oddaje ... ker itak v parih prispevih se vidi, da v filmih ne nastopajo iste osebe (samo podobne), kot pa zgodbo pripovedujejo.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Verjamete
28.9.2011 12:06:39   
mateyka
saraya, pa saj to ni dokumentarec user posted image user posted image to je samo rekonstrukcija, da je bolj zanimivo za amerigose user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Verjamete
28.9.2011 12:37:22   
mamamajča
Ne verjamem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Verjamete
28.9.2011 13:09:36   
jeannetka
Ravno o tem smo se pogovarjali na porodnem tečaju. In je rekla babica, da je to "bolezen", ki se imenuje zanikanje nosečnosti in kljub vsem znakov ženske zanikajo nosečnost in so prepričane, da niso noseče, kljub kilogramom, brcikam, izostanku menstruacije,...Je pa rekla tudi, da je zanimivo, da pa na koncu vse čutijo podzavestno potrebo po tem, da se umaknejo in rodijo na samem.

Jaz si tudi ne predstavljam kako lahko do konca misliš, da nisi noseč, a očitno obstajajo ženske, ki se psihično lahko prepričajo v to
user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Verjamete
28.9.2011 13:20:37   
ronja
Ma, ne vem, če je vedno bolezen - če ženski rečejo, da ne bo mogla nikoli imet otrok, verjetno sploh ne pomisli na nosečnost kot možen vzrok spremembam. Če že itak ni imela rednih m., se komot zgodi, da pač ne porajta, da jih nekaj časa ni - sem imela prijateljico, ki je imela m. samo, če je jemala tabletke - svojega cikla pa ni imela, pa je bila mlada - kasneje je pa to še bolj pogosto. Dostikrat lahko starejše ženske pomislijo tudi na meno.

Ene se ne zredijo veliko in če so bile že prej bolj močne, lahko res ni tako velika razlika - sploh prvorodkam se trebušček dolgo ne pozna. Navsezadnje imajo ženske tudi ogromne rake v maternicah, pa jih tudi ne opazijo. Ok, rak ne brca, ampak vseeno. Prvorodke dostikrat do 25 tedna ne začutijo brc - pa so pozorne nanje! Torej če misliš, da nisi noseča, potem verjetno sploh nisi pozorna in se zna zgodit, da še kar nekaj časa ne veš, da je to to, ker pač nimaš izkušenj od prej. Da bi pa katera že imela otroka, pa ne ugotovila, to pa težko verjamem.

Kar se brc tiče si jih sicer ne predstavljam odmislit, vendar niso vsi otroci enako divji in če je kak zelo nežen otročiček in imaš posteljico spredaj, da vanjo nabija, lahko verjetno to pripišeš črevesju (drugje veliko manj čudiš premike kot na trebuhu, če je vmes posteljica, pa tega ne čutiš tako močno). in ko prideš na pregled recimo kje v zadnjem mesecu - vmes je mesec ali dva brcanja - če dete brca v gl. takrat, ko ti spiš in je bolj nežno, kaj pa vem - ne rečem, da ni nemogoče, čeprav si pri sebi tega ne predstavljam, moji mali nabijajo že v 14. tednu tako, da se jih kmalu tudi od zunaj začuti. Ampak so bili vsi trije zelo živi in tudi posteljico imam zadaj.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:29:02   
mamamajča
Ne.... devet mesecev telesnih in vedenjskih sprememb, da ne opaziš.... Grem stavit, da vsaka izmed nas z lahkoto našteje 10 stvari, ki so bile med nosečnostjo drugačne kot sicer. Ti je slabo, se rediš, določene jedi ti pašejo, druge se ti nepojasnjeno zagabijo.... Brce. Brce! in v pozni nosečnosti se otrok obrača, prestavlja, kako da tega ne opaziš? In tudi, če rečeš, da so bile nežne brcike- bile so. In izostanek menstruacije. In čustvena nihanja..... eh, ne, jaz ne verjamem.

Dopuščam edino možnost, da gre za bolezensko zanikanje, to pa pomeni, ja verjamem, da je z žensko nekaj narobe.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:33:09   
uškinamama
Dopuščam edino možnost, da gre za bolezensko zanikanje, to pa pomeni, ja verjamem, da je z žensko nekaj narobe.


Saj, če nekaj zanikaš pomeni , da nekaj veš. Zato si mislim, da so vedele ,in (bolezensko ) zanikale....ne pa, da sploh niso vedele.




_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:34:32   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Da bi pa katera že imela otroka, pa ne ugotovila, to pa težko verjamem.




E, vidiš.... točno na zadnjem posnetku je mamica, ki je že imela sina.

Ma saj, prvih nekaj tednov, ali mesecev, v redu. Ampak da bi bila pa tik pred porodom pa ne vedela..... to pa ne morem verjet, res ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:35:43   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Dopuščam edino možnost, da gre za bolezensko zanikanje, to pa pomeni, ja verjamem, da je z žensko nekaj narobe.


Saj, če nekaj zanikaš pomeni , da nekaj veš. Zato si mislim, da so vedele ,in (bolezensko ) zanikale....ne pa, da sploh niso vedele.





Tako!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:42:09   
pikus
No comments.. Čista USA bedarija za povečanje popularnosti kakega rumenega časopisa.
Saj ste mame tukaj, kaj čakate? Povejte naglas, da je to nemogoče.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Verjamete
28.9.2011 14:55:50   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Dopuščam edino možnost, da gre za bolezensko zanikanje, to pa pomeni, ja verjamem, da je z žensko nekaj narobe.


Saj, če nekaj zanikaš pomeni , da nekaj veš. Zato si mislim, da so vedele ,in (bolezensko ) zanikale....ne pa, da sploh niso vedele.





tiste ki niso noseče in VEJO da niso noseče pa imajo vseeno simptome - od rejenja (celo 'nosečniškega trebuha'), občutljivih prsi, izostanka menstruacije... pogooglej pojem histerična nosečnost... enako velja tut za ne-nosečnost.

sicer se pa strinjam z ronjo. in čisto verjamem da brce spregledaš, meni vsake tolko črevesje tok telovadi, da sam čakam da bo alien ven pogledu.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Verjamete
28.9.2011 15:01:57   
ronja
Grem stavit, da vsaka izmed nas z lahkoto našteje 10 stvari, ki so bile med nosečnostjo drugačne kot sicer. Ti je slabo, se rediš, določene jedi ti pašejo, druge se ti nepojasnjeno zagabijo.... Brce. Brce! in v pozni nosečnosti se otrok obrača, prestavlja, kako da tega ne opaziš? In tudi, če rečeš, da so bile nežne brcike- bile so. In izostanek menstruacije. In čustvena nihanja..... eh, ne, jaz ne verjamem.

Nismo vse enake. POznam nekaj punc, ki pravijo, da če ne bi videle trebuščka, ne bi vedele, da so noseče. Enostvano jim ni slabo, se niso ne vem kaj zredile, nimajo nekih nagnjen po hrani, ne čutijo brc do 25. tedna, pa še takrat čisto nežne,... Kar se mene tiče - vem da sem ali noseča ali bolna še predno test naredim, ker mi je tako nevzdržno slabo. Ampak na srečo ni vsem tako. Menstruacij ene nimajo ravno rednih, nekatere jih tudi po leto dni nimajo, pa niso noseče.

Če imaš redne m. in če otrok ornk brca, potem je nemogoče, ja. Če pa to ni tako, pa misliš, da ne moreš met otrok, potem pa mogoče res ne pomisliš na to...

Prispevka nisem gledala, vendar mislim, da se lahko svašta zgodi. Sama sem pozabila, da imam m., ko sem šla delat vozniški izpituser posted image . Ne me vprašat, kako lahko na to pozabiš - pa še bolelo me je za znoret! Ampak mi je ratalo pozabit, ker sem bila pač živčna in z mislimi drugje. Ok, to je enkratni primer, ampak so še drugi. Zdaj sem imela 2 meseca flek od burelije, predno mi je kapnilo, da bi bilo to dobro it pokazat... Najprej sem mislila, da saj ni to to, potem sem mela drugih problemov dosti z nosečnostjo, pa sem čisto pozabila na še to,... Ko sem zanosila z Ronjo (pa sva jo planirala), mi sploh ni kapnilo, ko sem 2x bruhala ko vidra, da je to to! Pa nisem nič zanikala, samo enostavno prvič še ne veš. Ker imam redne m., sem se seveda spomnila naredit test, ampak če jih nimaš, potem pa čisto mogoče da kak znak pripišeš čemu drugemu. In če si te sreče, da nimaš veliko zoprnih znakovuser posted image ...

1. mesec itak nobena še ne ve, zadnji mesec se lahko recimo malo bolj zgodaj rodi, pa itak pridejo navadno prej na uz trebuha, ker jim kaj ni jasno, brce začutijo ene šele v 6. mesecu, ostaneta ti dva meseca... Ni mi jasno, kako, ampak to še ne pomeni, da ni možno. Ker se dogaja veliko stvari, ki so mi še veliko manj jasne. Recimo da eni pretepejo svojega otroka. Ali ga hočejo ubit. itd... ni mi jasno, kako, se pa dokazano dogaja.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Svinjska gripa
Sanikaa

Se boste cepili proti "svinjski" gripi?

Da, vsi družinski člani. (3%)

Da , samo odrasli. Otroke ne. (2%)

Samo otroke. (0%)

Ne! (87%)

Še ne vem. (9%)


Število vseh glasov: 383

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!