Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vegetarijanci kaj jeste na beljakovinski dan 8.2.2006 21:00:45
|
|
|
|
lelaval
|
Tudi jaz se včasih sprašujem. A jeste še kaj razen zelenjavnih insojinih zrezkov ter sira?
|
|
|
|
RE: Vegetarijanci kaj jeste na beljakovinski dan 8.2.2006 21:18:03
|
|
|
|
taška30
|
Ja, tkole: ko nisem na dieti pojem ogrooomno sira in jogurtov, raznih sirnih in skutnih namazov, pa lečo, sojo, čičeriko (imajo veliko beljakovin), velikokrat sojine kalčke, pa jajca. Žal pa po tej dieti stročnice ne spadajo pod beljakovine, namazi pa brez kruha ne grejo, zato zdaj večinoma jem sir in jogurt (no, pa redko kako ribo - to jem). Kako? Sir: izdatno potresen po solati, sirovo ploščo (več vrst sira), zelenjavo gratinirano s sirom, dimljen sir zavit v poparjene ohrovtove liste in popečen... Jogurt: sam ali kot polivka za kumarično solato. Jajca: umešana in pečena kot omleta npr. z gobicami, kuhana za na solato. Jah, pol se pa počasi neha. Žal! Lelaval, zelenjavnih in sojinih zrezkov pa zanimivo sploh ne jem (razen, če v gostilni nimajo nič bolj pametnega), ker jih je treba pečt v olju, pa mi to nekak ne potegne, ful maščobe se vpije (več kot v meso) in je ful mastno. Se mi zdi, da to jejo bolj vegetarijanci-začetniki, takrat, ko se šele navajaš na življenje brez 'šniclov' in ti je to nekak nadomestek.
|
|
|
|
RE: Vegetarijanci kaj jeste na beljakovinski dan 9.2.2006 10:17:10
|
|
|
|
tina_klementina
|
Taška30, en nasvet glede sojinih ipd. zrezkov. Zelo fino se jih da pripravit v pečici, na 220 stopinj po 5 minut na vsaki strani. Pred pečenjem jih pošpricam z oljčnim oljem.
|
|
|
|
RE: Vegetarijanci kaj jeste na beljakovinski dan 9.2.2006 13:01:20
|
|
|
|
Anonimen
|
jajca, mlečni izdelki, soja če jo maraš
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?