|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 20:25:33   
Bejba
Ali lahko našemu 7-mesečnemu malčku ponudim kakšno zelenjavo ali mesek, ki je začinjen z Vegeto? Jaz jo za kuho zelo veliko uporabljam, vendar sem do sedaj vedno ločevala njegove in najine jedi, ravno zaradi tega.
In še nekaj. Ali mu lahko pire krompir že pripravim z Alpskim mlekom ali je boljše če mu še vedno delam z njegovim adaptiranim mlekom? Drugače še ni pil ali poskusil alpskega.

Hvala in veliko sončka vam želim :).

LP; Bejba
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.5.2005 20:48:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 20:55:46   
Anonimen
js vegeto uporablam tut od kakega 7. mesca, tko po mal ne more škodit. alpsko mleko pa že od pol leta. pije ga pa tm od 9. mesca.

lp, lara

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 20:56:38   
afrika
Sicer nimam pojma kako in kaj jesti pri 7. mesecih, ampak Vegete jaz ne bi uporabljala. Ko je našega v prvih treh mesecih napenjalo, sem ugotovila, da je bilo hudo prav zaradi Vegete. Ko sem jo črtala iz jedilnika, je malega nehalo mučit. Pa tudi mi2 sva opazila razliko pri sebi (manj vetrov). Sem prej povsod dajala polno vegete, ker mi je všeč okus, zdaj pa čim dlje od nje.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 21:06:41   
frutka_
Sicer se je pri kuhanju čimbolj izogibam, sploh za malega ne solim nič oz. res malo.
Mislim, da mu pire lahko delaš z mlekcom. Meni je v posvetovalnici rekla dr. da po 6. mesecu lahko dodajam skutice, smetane....Sicer pa itak daš malo mleka tako da ni krize oz. lahko namesto mleka daš le kislo smetano.

Jaz sem mu alpsko mleko začela dajati zdaj pri 11-ih mesecih, prej pa je normalno že dobival skuto, jogurte, smetano....Priporočljiva dnevna količina mleka na dan je 500-600ml v tej starosti.

LP

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 21:13:23   
Gina
Oboje lahko uporabljaš v jedeh (pire, ..), samostojno pa jaz alpskega mleka vsekakor še ne bi. Pa soli (vegetaj)tudi manj kot vsem ostalim. Ostali si dosolite kasneje.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 21:31:47   
Anonimen
Alpsko mleko sem jaz za pire pri teh mesecih uporabljala, vegete pa ne. Tega pa res ni treba.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 21:34:07   
cukrmali
jaz pa res ne vem, zakaj bi clovek stresal vegeto v hrano... :zmeden:a sem cudna al kaj - pol ma pa ja vse isti okus - tko kot v menzi... jaz dam rajsi posamezne zacimbe, mam celo zbirko maestro, zdaj poleti pa tudi vrticek svezih zelisc na balkonu - to je sele njami!!! Vcasih pozimi ko ni sveze zelenjave dam kaksno kocko v juho (zelo redko), zdaj pa ne vec, ker sveza zelenjava ima itak ful poln okus.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vegeta in alpsko mleko
24.5.2005 21:46:06   
Natas@
tudi pri nas smo na veliko uporabljali Vegeto, ki smo jo že kar dolgo nazaj (že pred Anžetom) zamenjali z ostalimi začimbami, npr. bazilika, rožarin,... in je okus še boljši kot začinjeno z vegeto ali drugimi podobnimi mešanicami.

Glede pireja pa pri nas dobi smetano (kislo) ali pa mu zmešam tisto vodo v kateri se je krompir kuhal. Treba čim manj komplicirat.

Lp

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 7:22:48   
BARBARA R.
Vprašanja, pri katerih so naša mnenja običajno različna. Jaz nebi in tudi ji še ne dam ne enega, ne drugega. No, vegete sploh ne uporabljam. Alpsko mleko pa tudi bolj malo, Običajno dodam sojino mleko in malo masla.

:muca:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 7:24:13   
Žirafca Helena1
Tkole je z vegeto8). V sebi :(ima:( konzervanse ravno zato je strogo prepovedana v vrtcu (pri nas ziher).

Alpsko mleko pa je tudi bolj škodljivo kot navadno, (info: živilski tehnik & učitelj biologije in gospodinjstva - moja sestra). Ne bi zdaj vedela, kaj vse vsebuje, ampak ja logično, da ma ogromno dodatkov saj zdrži mesece v sobni temperaturi, če je zaprt.

Jest ne bi.
Helena:miska:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 7:34:52   
Primoza
Pire lahko pripravite z alpskim ali katerikoli drugim mlekom - vendar pa opazujte možne alergijske reakcije.
Vegeta je sestavljena iz posušenih začimb, soli in Na glutaminata, ki je ojačevalec okusa. Tega glutaminata dojenček res ne rabi, spet pa ni ne vem kako škodljiv, razen če nima dojenček specifične alergije na to snov, kot na vsako drugo.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 7:44:36   
Primoza
Na glutaminat je marsikje, občasno tudi v prehrani vrtcev.

Alpsko mleko nima konzervansov ampak je obdelano z izredno hitrim segrevanjem na visoko temperaturo - "skrivnostna" kratica na embalaži alpskega mleka »UHT« pomeni »ultra high temperature«.

Sploh se moderne industrijske priprave hrane izogibajo dodatkov konzervansov, ampak uporabljajo večkrat alternativne postopke priprave, kot je navedeno ali pa pakiranje v kontrolirani atmosferi ipd. To seveda pomeni, da dober sok, če ga pustiš izven hladilnika "zavre" že po 24 urah ipd.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 8:11:15   
Bejba
Saj jaz tudi uporabljam ogromno drugih začimb, imam jih celo paleto, ker zelo rada eksperimentiram v kuhinji. Vendar mi je okus po vegeti všeč in zato jo včasih kakšnim jedem dodam. Malčku sem do sedaj vedno kuhala posebej in mu minimalno solila ter dodala še kakšne druge začimbe. Zanimalo me je v bistvu, če bi bilo kaj narobe, če bi kdaj jedel kakšno stvar, ki je začinjena z vegeto, ne pa da bi mu namenoma njegove jedi delala z njo. Jaz jo ponavadi uporabljam za kakšne omake in se mi zdi, da so potem res super (seveda plus vse ostale začimbe, ki pašejo zraven).
Hvala za vaša mnenja.

LP;B


(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 17:09:20   
Gina
Helena, to je pa res čudno, da ima tvoja sestra univerzitetno izobrazbo, pa takih osnovnih reči ne ve, kot ti jih je Primož zelo natančno opisal. Točno tako, kot pravi, je v resnici. Na glutaminat ni ne vem kako škodljiv, alpsko mleko segrevajo na ultra visoki tem. za nekaj sekund (saj tudi npr. paradižnikov sok ali karkoli domačega shraniš čez zimo na enak način v kozarec - zavreš in vroče zapreš - pa obdrži celo zimo!), vegeta pa v vrtcih ni prepovedana, težko da bi bila v vašem, je pa ceneje, če uporabljajo zelišča, ali začinko.
Vsako homogenizirano mleko (torej tudi navadno, ki ga kupiš v trgovini), pa je težje prebavljivo iz drugega razloga, ker ga morajo dati v neko centrifugo, da se molekule ločijo, da je lahko točno 3.5 maščobe ali kolikor maščobe pač želijo, v njem. To pa je problem, ne pa, da je mleko alpsko ali ne alpsko - homogenizacija mleka ni tako zelo zdrava za prebavo!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vegeta in alpsko mleko
25.5.2005 21:03:34   
Žirafca Helena1
Ne sej sem zabluzila, ni tolk bogato s snovmi kot pa samo pasterizirano.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Ime....
diana 28

Vam je všeč ime Rihard ?

Da (11%)

Ne (89%)


Število vseh glasov: 135

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!