Gina -> Vegeta in alpsko mleko (25.5.2005 17:09:20)
|
Helena, to je pa res čudno, da ima tvoja sestra univerzitetno izobrazbo, pa takih osnovnih reči ne ve, kot ti jih je Primož zelo natančno opisal. Točno tako, kot pravi, je v resnici. Na glutaminat ni ne vem kako škodljiv, alpsko mleko segrevajo na ultra visoki tem. za nekaj sekund (saj tudi npr. paradižnikov sok ali karkoli domačega shraniš čez zimo na enak način v kozarec - zavreš in vroče zapreš - pa obdrži celo zimo!), vegeta pa v vrtcih ni prepovedana, težko da bi bila v vašem, je pa ceneje, če uporabljajo zelišča, ali začinko. Vsako homogenizirano mleko (torej tudi navadno, ki ga kupiš v trgovini), pa je težje prebavljivo iz drugega razloga, ker ga morajo dati v neko centrifugo, da se molekule ločijo, da je lahko točno 3.5 maščobe ali kolikor maščobe pač želijo, v njem. To pa je problem, ne pa, da je mleko alpsko ali ne alpsko - homogenizacija mleka ni tako zelo zdrava za prebavo!
|
|
|
|