|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vedno hujši smrad, fuj fej
17.9.2005 15:00:05   
Jančika_
Takole imamo pri nas v bloku. Na vrhu (peto nadstropje, brez dvigala) živita gospod in gospa Gnus, ki očitno še nista nikoli slišala besede higiena.

Ko gresta po hodniku gor ali dol (večkrat na dan!), tako smrdi, da je za bruhat! Imata še psa, ki tudi ne diši po vijolicah. Ubogo ščene ima tudi bolhe in za povrh tu in tam najdemo kakšno tudi pri nas v stanovanju . Že nekaj mesecev hodnik in vrata redno škropimo z Biokillom.

Mene je pošteno sram, ko dobimo obiske in pridejo do nas v tretje nadstropje z nakremženimi obrazi. Ko gremo iz stanovanja, vhodnih vrat nimamo nikoli odprtih več kot par sekund, sicer smrdi še pri nas.

Situacija je iz leta v leto slabša. Oba sta že čisto zanemarjena, polna izpuščajev, smrad pa postaja nevzdržen. Najhuje je, ko neseta smeti - imata jih direktno v kanti, brez kakšne vrečke, kanta pa ni bila očiščena verjetno že nekje od paleozoika.

Ko gresta ven, neseta kanto dol, jo izpraznita in pustita zunaj pod stopnicami, doker se ne vrneta. Smrad, ki se širi po celotnem dvorišču, je neopisljiv! Včeraj sem nesla smeti in ko sem stopila skozi vrata stanovanja, mi je kar gor vrglo, resno. Potem sem vzela kadilno palčko in šla po hodniku odpirat okna, da sem vsaj malo pregnala to kugo, nakar me je spodaj pričakala še tista slavna kanta. Umor, vam rečem.

Osebka sta socialni problem že od nekdaj. Račune plačujeta ali pa tudi ne. Vsake toliko dobimo kakšne opomine od recimo čistilnega servisa in popolnoma jasno je, kdo ni plačal. Tipu in njegovi prejšnji partnerki so pred leti vzeli vse otroke (hvala bogu, upam, da so prišli v dobre družine), bil je tudi kriminal, v glavnem, vedno je bila štala. Sta že kar stara, on je baje tudi precej bolan. Njuno stanovanje je neprofitno oz. t.i. socialno.

Na naslednjem sestanku stanovalcev se bo treba o tem pomeniti (onadva se jih ne udeležujeta, ker nista lastnika), verjetno bova že prej klicala upravnico bloka. Zanima me, če kdo pozna podoben primer in kaj se sploh da ukreniti. Vreči ju ven je težko izvedljivo, pravzaprav pa to ni opcija, saj bi potem verjetno pristala med klošarji. Čeprav - še par mesecev takega smradu, pa mi bo tudi za to čisto vseeno...

Obstaja kakšna sanitarna inšpekcija, ki ju lahko prisili vsaj v osnovno higieno? Karkoli?
Neposredna povezava do sporočila: 1
17.9.2005 15:32:57   
Anonimen
Jaz ti sicer ne vem pomagat, mamo smo pa tud podoben primer v bloku, kjer živijo moji starši. Ni tako drastičen kot ta, pa vendar.Oba sta stara že čez 80, on ma bolj redko izpade, ona je pa grozna. Poleg tega, da smdi ku pes, je še žleht ku pes. Že kos mo bili mi majhni nas je vedno preganjala stran od stopnic ipd., norela, če je bila na hodniku zvečer prižgana luč... Gre pa za blok odprtega tipa, s skupnimi balkoni, tako da se smrad porazgubi, razen za tiste, ki živijo čisto zraven nje. Problem pa je v tem, da neprestano hrani golobe in mačke, ki pa seveda prenašajo razne bolezni. Namočen kruh je celo metala čez balkon po perilu, ki so ga imele spodnje stranke obešenega.
Njen zadnji izpad je bil pred kakšnim mesecem, ko je nekega 5 letnega fantka polila z vodo, ker so se preglasno (!) igrali. Ne vem kaj je storil njegov oče, ki je sicer policaj, ampak jaz bi jo zadavila.
No, pred leti jo je neki možak že držal čez balkon, ker jo je hotel zabrisati čez.
No pred kakšnima dvema tednoma, ji je pa ponoči nekdo popolnoma pošprical vrata in okna z aparatom za gašenje.
Žal pa zraven tudi nekaterim drugim sosedom, ki so krivi, le, da so doma v istem nadstropju, kot ona.
Po moje se v skoraj vsakem bloku najde, kak čuden sosed, upam, da boste problem lahko rešili, ker verjamem, da mora grozno smrdeti.
Aja, pa še to: pa ženska je tako zanikrna, da ko sta z možem belila stanovanje, sta začela beliti ob 7ih zvečer on 9 ih zvečer istega dne sta imela že vse "pospravljeno"! Belila sta baje kar okoli slik, sploh jih nista odstranila!!!

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2005 15:39:07   
Jančika_
Uf! Hudo! No, imamo vsaj to srečo, da razen smradu nista nadležna. Se mi pa gravža, ko hoče tastara šlatat mojega otroka (ni šans, hej!) in mu govori, ja pejt z mano fantek. Pa kaj si zmešana al kaj . Mali, ki seveda nima pojma o ničemer, se ji pa sladko smeji .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2005 16:55:19   
zoya_
Jančika, mogoče lahko obvestite njihove lastnike stanovanja o problemih, ki jih imaste z njim. Če je to občina, jim pa kar pošljite dopis. Ali pa vsaj upravitelj bloka, če ga imaste, oni naj bi skrbeli za red, bolj kot ne no...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2005 17:23:14   
HuAnita
Preselita se!
Resno: saj smo že včeraj ugotovile, da nimamo pametnega nasveta...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2005 17:53:24   
Jančika_
Zoya, dobra ideja. Najprej bom upravitelja vprašala, na koga se moram obrniti, potem pa dalje. Čeprav ne pričakujem, da se bo kaj spremenilo, a tako vsaj ne bom jamrala v tri dni in bom imela občutek, da nekaj počnem v zvezi s tem.

HuAnita, odličen nasvet, samo kaj, ko tako hitro še ne bo šlo .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2005 18:00:21   
urskas
pred letom ali malo več, so na TV prikazovali tudi en podoben primer ženske iz LJ. Mogoče bi poslala kakšen dopis na kakšen medij. Včasih je dobro da, več ljudi ve za probleme in stopite skupaj in lažje rešite problem.

LP

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2005 18:09:24   
Primoza
Jančika je napisal/a:

Zoya, dobra ideja. Najprej bom upravitelja vprašala, na koga se moram obrniti, potem pa dalje. Čeprav ne pričakujem, da se bo kaj spremenilo, a tako vsaj ne bom jamrala v tri dni in bom imela občutek, da nekaj počnem v zvezi s tem.

HuAnita, odličen nasvet, samo kaj, ko tako hitro še ne bo šlo .

Najprej si preberi pogdbo o medsebojnih razmerjih, ki jo sklenejo lastniki in ki je osnova za nadaljnje korake. Če smrdi več kot polovici bloka, se lahko na zboru lastnikov o tem glasuje in nato lastnikom izreče opomin zaradi kršitve. V končni fazi jim lahko stanovanje prodajo. Se pravi v točki razno na naslednjem zboru lastnikov obravavajte ta problem. Če se ti pa mudi lahko sestaviš listino s tem predlogom in v primeru če jo podpiše več kot polovica lstnikov v bloku, potem sledi preko upravnika nadaljnja akcija. Če pa imate v bloku upravni odbor lastnikov, lahko govoriš z njimi in bodo ukrepali naprej.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2005 23:55:14   
Jančika_
Primož, hvala. Verjeno bo najbolje, da stopim do ženske, ki je bila včasih tata mata v našem stopnišču in po moje ve, kako je s temi zadevami. Reva stanuje v istem nadstropju kot Mr.&Mrs. Gnus. Predvidevam, da je že poskušala kaj ukreniti, ker je taka bolj dinamična gospa. Kako smrdi zgoraj v tistem nadstropju, se ne da opisati...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2005 7:18:20   
KIRA
Prvo, kar lahko narediš, je da se obrneš na najbližjo higiensko postajo. pri nas v MS deluje v sklopu Zavoda za zdravstveno varstvo. Povej, da imate stalne okužbe z mrčesom v bloku, ki se širijo, pa da bi bilo dobro poslat deratizacijo, da se odkrižate bolh in podobnega.
Drugo pa je, da se lahko pritožiš na center za socialno delo, opišeš pogoje in socialne razmere v katerih žviita in poveš, da je s temi stanovalci problem. Če boste vsi skup potegnili, jih znajo spakirat kam drgam, ampak kolk jaz vem, se te zadeve kar vlečejo... V vsakem primeru ti prav pride dokazno gradivo, še posebaj, če bi se pojavljali kakšni glodavci (beri podgan), ali mrčes, ki prenaša nalezljive ali škodljive bolezni. Tega sicer pri nas ni toliko, amapk po tvojem opisu sklepam, da so razmere res katastrofalne in da je najbrž stanovanje čisto zanemarjeno in se znajo tam rediti kakžne "nesnage".

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2005 7:31:16   
CIPRESA
Jančika tako kot Kira ti predlagam da greš do upravnika ki bo posredoval naprej. Center za socialno delo naj bi bil sicer dolžan kaj narediti v zvezi z tem ampak dvomim da bo kaj, ker nimajo revčki denarja za take stvari po drugi strani pa tudi dvomim da sta upravičena kaj dobivati od tam.
Vi pa vsekakor nemorete živeti z takšnimi ljudmi ker gre za blok - skupnost kjer nisi sam ampak so tu še ljudje ki živijo zraven tebe in po moji logiki moraš upoštevati navodila(sigurmo imate kak pravilnik) za red in čistočo. Kaj se zgodi če jih ne upoštevaš pa .....??

Odvisno je tudi od tega ali finančno nista sposobna živeti normalno ali gre bolj za nemarnost.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2005 10:00:54   
BigWhale
Onadva pa hodita gor in dol po bloku in se jima zdi, bemtis, kolk tile stanovalci smrdijo! Psov nw marajo in so neprijazni, ce hoces biti vljuden z njimi in njihovimi otroci...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2005 11:41:46   
Jančika_
Hehehehe, BW, bi kar znalo biti tako! Enkrat me je tastara zahaklala pri vhodnih vratih in mi začela najedat, kako je prišla k njej ne vem kdo, ena baba pač, in kaj vse ji je rekla, bla bla bla....meni je metalo gor od vonjav, malo sem kimala, potem sem videla, da bi stara šla kar za mano v stanovanje in mi to razložila ob eni kavi, tako da sem še malo rekla aha aha in pobegnila. Res, nesramno od mene...

Kira, vidiš, tega nisem vedela, za higiensko postajo mislim. Se bom pozanimala. Vem, da pridejo vsake toliko v klet nastavit nekaj proti podganam. Na CSD sta pa itak stara znanca. Res sta revna, tu ni kaj, ampak vodo še imata. Ne moreta si privoščiti ne vem česa, a tu pa tam bi si lahko malo spraskala umazanijo dol.

Joe jima je enkrat pomagal nesti neko omaro v stanovanje - o tem, kaj je videl tam notri, noče govoriti, samo namršči se (kot v kakšni grozljivki, madona, hehehe).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2005 12:35:04   
HuAnita
Jančika,
če pa želiš v medije spravit zadevo.... pa ne bo težko in ti je na dosegu ps !
Ti bom hvaležna za takšno zanimivo temo

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2005 12:51:45   
Jančika_
Ne, to pa ne bi. Res ne, ti bom raje kako drugo zanimivo temo zrihtala .

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2005 17:10:41   
BigWhale
V medije? Kaj pa? A da se dva ne umivata al da sta revna? Bemtis zase se brigejte ljudje.

Sicer pa, voda se ponavadi placuje glede na osebo. Proti zelji odjemalca pa glede na porabo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.9.2005 11:32:53   
Anja**
Nista edina, ki zivita s sovrazniki vode.... Kolegica stanuje v bloku in pred 2 letoma sta se v blok preselila moski in zenska, ki se kliceta: ****, bos skuhala kaj? In ona njemu v podobnem slogu nazaj.

No, prejsnji mesec (spomni se dezja) sta dobila od ene dobrodelne organizacije nov jogi. 3 dni je bil naslonjen zunaj na blok in potem sta ga celega mokrega (NOV!!!) vlekla gor po stopnicah in socno preklinjala. Ko so se jima stanovalci ponudili, da jima ga nesejo gor, se isti dan, ko sta ga dobila, sta jih pa zmerjala z lopovi ipd.

Ko sta pijana in medsebojno obracunavata jima posljejo policijo. In ko njega hocejo odpeljat do istreznitve, ker jo nabuta, da je vsa plava, se pa joce in zmerja ter obmetava policiste s piskri...

Javili so tudi na CSD, vendar tam ne morejo nic, ker so ju ze iz prejsnjega stanovanja mogli izselit (sta tam zivela par let in sta se "potrudila" za misi in so jima tako vse pogrizle).

Predlog: poklici na CSD, razlozi situacijo in oni naredijo zabelezbo. Pa mogoce bi se kdo od stanovalcev klical, da ne bi bila ti edina "pametna"...

LP Anja

...danes sem pa produktivna

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.9.2005 22:58:18   
ales*
Jančika,

glede na napisano ti predlagam naslednje. O problemu najprej pisno seznani upravnika. Upravnik sicer po veljavni zakonodaji, ki ureja upravljanje večstanovanjskih objektov (Stanovanjski zakon, Stvarno-pravni zakonik), lahko le opozori lastnika, ki z načinom bivanja in neprimerno rabo stanovanja moti druge lastnike v bloku. Če se lastnik na poziv upravnika ne odzove in situacija ostane enaka, potem se zadeva preda pristojni inšpekcijski službi (sanitarna inšpekcija, stanovanjska inšpekcija), katera na podlagi svojih zakonskih določil izda odločbo. Če se tudi v tem primeru zadeva ne uredi (seveda inšpekcija večkrat izda odločbo in tudi primerno uglobi kršitelja), potem lahko večina lastnikov na sodišče vloži izključitveno tožbo. Če sodišče razsodi v prid tožniku (lastnikom), potem poskrbijo za prodajo stanovanja in selitev kršitelja v drug, primernejši dom.

Do zadnjega primera, kolikor je meni zanano, v Sloveniji še ni prišlo (sicer nov Stanovanjski zakon velja od 10/2003), saj se vse zadeve zaklučijo že z izdajo odločbe pristojne inšpekcije.

Upam na ugodno rešitev vašega problema!

lp, Aleš

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.9.2005 20:00:00   
Jančika_
Aleš, hvala za podroben opis postopka! Danes sem šla do predstavnika stanovalcev, pa je šel na morje. Torej, najprej do upravnika...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?