Jančika_ -> Vedno hujši smrad, fuj fej (17.9.2005 15:00:05)
|
Takole imamo pri nas v bloku. Na vrhu (peto nadstropje, brez dvigala) živita gospod in gospa Gnus, ki očitno še nista nikoli slišala besede higiena.
Ko gresta po hodniku gor ali dol (večkrat na dan!), tako smrdi, da je za bruhat! Imata še psa, ki tudi ne diši po vijolicah. Ubogo ščene ima tudi bolhe in za povrh tu in tam najdemo kakšno tudi pri nas v stanovanju . Že nekaj mesecev hodnik in vrata redno škropimo z Biokillom.
Mene je pošteno sram, ko dobimo obiske in pridejo do nas v tretje nadstropje z nakremženimi obrazi. Ko gremo iz stanovanja, vhodnih vrat nimamo nikoli odprtih več kot par sekund, sicer smrdi še pri nas.
Situacija je iz leta v leto slabša. Oba sta že čisto zanemarjena, polna izpuščajev, smrad pa postaja nevzdržen. Najhuje je, ko neseta smeti - imata jih direktno v kanti, brez kakšne vrečke, kanta pa ni bila očiščena verjetno že nekje od paleozoika.
Ko gresta ven, neseta kanto dol, jo izpraznita in pustita zunaj pod stopnicami, doker se ne vrneta. Smrad, ki se širi po celotnem dvorišču, je neopisljiv! Včeraj sem nesla smeti in ko sem stopila skozi vrata stanovanja, mi je kar gor vrglo, resno. Potem sem vzela kadilno palčko in šla po hodniku odpirat okna, da sem vsaj malo pregnala to kugo, nakar me je spodaj pričakala še tista slavna kanta. Umor, vam rečem.
Osebka sta socialni problem že od nekdaj. Račune plačujeta ali pa tudi ne. Vsake toliko dobimo kakšne opomine od recimo čistilnega servisa in popolnoma jasno je, kdo ni plačal. Tipu in njegovi prejšnji partnerki so pred leti vzeli vse otroke (hvala bogu, upam, da so prišli v dobre družine), bil je tudi kriminal, v glavnem, vedno je bila štala. Sta že kar stara, on je baje tudi precej bolan. Njuno stanovanje je neprofitno oz. t.i. socialno.
Na naslednjem sestanku stanovalcev se bo treba o tem pomeniti (onadva se jih ne udeležujeta, ker nista lastnika), verjetno bova že prej klicala upravnico bloka. Zanima me, če kdo pozna podoben primer in kaj se sploh da ukreniti. Vreči ju ven je težko izvedljivo, pravzaprav pa to ni opcija, saj bi potem verjetno pristala med klošarji. Čeprav - še par mesecev takega smradu, pa mi bo tudi za to čisto vseeno...
Obstaja kakšna sanitarna inšpekcija, ki ju lahko prisili vsaj v osnovno higieno? Karkoli?
|
|
|
|