|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaše mnenje:(
19.9.2007 16:59:57   
Anonimen
Mi včeraj kolegica, ki dela v vrtcu pravi, da kok je imela dela in je zmatrana. Seveda zaradi tega, ker se je en otrok zaletel v drugega in je ta drugi padel in se nasadil direkt v rob mize. Tega ne moreš preprečit, normalno, če so to sekunde.

No in mi pravi kolk ene papirologije je morala izpolnit, pa lepo se pogovarjat potem s starši, ko so ga prišli iskat. Mulček je bil šivan v zdr. domu.

In mi reče, da je srečna, da so tako odreagirali starši, ker baje v Ljubljani komaj čakajo, da se otroku kaj zgodi, da bodo zaslužili s tožbo, posledično je tudi izguba službe.user posted image user posted image user posted image

Kaj imajo starši od tega, da gredo tožit? Bodo vrnili lepo, zdravo, svetlečo kožo po šivih, ki jih je dobil???? In sem se zamislila, kako bi sama odreagirala, če bi se to zgodilo mojemu otroku! In moje mnenje je, da ti starši hočejo samo zaslužit.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaše mnenje:(
19.9.2007 17:06:38   
Anonimen
pa ne samo v ljubljani, tud kje drugje se najdejo takšni

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.9.2007 17:09:01   
Anonimen
toj tut men bolno, že doma se hitro nardi kej takega, kaj šele v vrtcu k je več otrok...te starši mislijo sam na svojo rit, ker če bi pomislili še na kkšnga druzga nebi tožli in s tem spravili ob službo človeka...kr neky..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.9.2007 17:11:59   
dory
no sama sem precej picajzlasta in mi je ful pomembno kaksni sta vzgojiteljica in pomocnica...ker mas res vse sorte...ampak se pa obenem tud zavedam,da je 21 otrok tud tezko imet na oceh, tko da se zgodi kjerkoli in komurkoli..tole s tozbo se mi zdi mal pretirana...mislim,sej se otroku tud kej doma zgodi...kdo se bo pa pol tozaril?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.9.2007 17:24:11   
Gina
V resnici stanje v vrtcih in šolah ni več tako, kot je bilo. Pred leti starši niso upali prav dosti jamrat - to je bila ena skrajnost, danes pa staši zaženejo cel cirkus za vsako najmanjšo malenkost. To je druga skrajnost. Seveda je obupno, če bi bila morda kakšna vzg. ali učiteljica v resnici malomarna, vendar se mi zdi, da v večini primerov dejansko ni tako. Otroci so otroci, niso popolni in včasih se jim zgodi nesreča. To je del življenja. In včasih smo vedeli, da če se po nesreči dva pri telovadbi zaletita, da je to normalno in del vsakdanjosti, razvoja, del športa včasih, zato ni dirjal starš v šolo, kamenjal učitelja in zagovarjal otroka, ki ni zato nič kriv.... zdaj pa se točno to dogaja. Starši otroka učijo, da se odgovornosti ne prevzema, da je najboljše iskati krivdo pri kom drugem in da ne glede na to, kakšno neumnost bodo naredili, da ne bodo niti krivi, niti posledic prevzeli, za dodatek pa bodo še kaj zaslužili. Ne vsi, seveda in hvala bogu, da ne. Vendar je nekaterim staršem tožarjenje kot način zaslužka denarja postalo šport. Nekateri starši pa so samo totalno overprotective in bi radi otroka zaščitili pred vsemi zunanjimi vplivi in so dejansko totalno besni, ker nismo otroka v vato zavili od mezinčka na nogi do zadnjega laska, ti starši si ne morejo pomagat včasih, ampak se mi zdi, da je to bolezen sem in tja kakšnega starša. Veliko jih pa še zmeraj normalno sprejme, če se otrok po nesreči poškoduje. Učitelji plačujemo zavarovanje za odgovornost, poleg tega moramo izpolniti nekaj papirjev za vsako prasko, ki se zgodi, saj nikoli ne veš, kaj bo uporabljeno proti tebi. Žal mi je, ker živimo v takih časih, ki so šli v skrajnost.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.9.2007 17:29:38   
mika
In sem se zamislila, kako bi sama odreagirala, če bi se to zgodilo mojemu otroku! In moje mnenje je, da ti starši hočejo samo zaslužit.

tud jaz sem že razmišljala o tem, kako bi reagirala. verjetno odvisno od situacije... znorela bi, če bi jim pobegnila iz vrtca, za druga pa ne...

kar se pa tožb tiče, je to pri nas postalo nekaj popolnoma normalnega. šola in vrtci so zato zavarovani, tako da niso ne vem kako oškodovani. od moža teta je delala na eni OŠ in ko je hodila po stopnicah si je zvila nogo, zato je šolo tožila...če učitelji, ki delajo na šoli, tožijo isto šolo in se na nek način okoristijo, zakaj ne bi še starši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2007 17:36:22   
mika
Vendar je nekaterim staršem tožarjenje kot način zaslužka denarja postalo šport.

ja, res je...pri mojmu možu si je učenec pri  pri ŠV zvil nogo. tekali so in se ni pravilno ustavil...starši tožijo šolo za dva miljona situser posted image !!!!!!

drugače pa ni to šport samo za starše... sestrična mi je razlagala kako fajn se da z zavarovalnico zaslužit, njena svakinja, je tako postavila hišo skoraj pod streho. pač naštudirajo, kje se da vse zaslužit....

in tud če kdo pri men doma pade po stopnicah in si kaj naredi, me lahko toži (zato, ker je nerodenuser posted image )

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2007 18:33:09   
silvya
Smo doživeli tak primer, ko je v vrtcu en fantek po glavi udaril mojo hčer, in to z neko igračo. Vzgojiteljice so naredile tako paniko, ko so me klicale sem mislila, da ji manjka pol glaveuser posted image Ko pa sem prišla tja in si zadevo ogledala pa ni bilo za šivanje, samo praska. Vzgojiteljice so se prestrašile in klicale tudi mamo tistega fantka, ki me je popoldan ko je prišla iz službe, vsa prestrašena klicala in se mi opravičevala. Sem jo komaj pomirila. Se pač zgodi, naslednjič je lahko moj otrok tisti, ki bo storil kaj takega, ali ne?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2007 18:53:30   
Anonimen
Naši hčerki je v vrtcu veliko nagajal en fantek. Zaradi slabe vzgoje (mami mu je kar vse pustila) je bil kar agresiven. Vzgojiteljica je trdila, da ga naša izziva in da jih potem dobi.  Nekoč pa je šlo čez rob, ko je varuška gledala in nič naredila. Naša je pospravljala kocke, fant pa jih ni hotel za povrhu pa jo je s kocko treščil pod oko. Takrat sem šla v vrtec in jih napela. Zaradi ene lene varuške, ki se ji ni dalo posredovati, jo je hčerka skupila. Pa ni takrat nič jezikala. Šla sem tudi vprašat ravnatelja, kako mora ena kuharica (v vrtcu je delala preko javnih del kot varuška) ustrezno paziti oz vzgajati otroke. Pa se je izmotaval, da delajo vzgojiteljice pač določeno število ur , ker so že starejše menda rabijo delat manj ur, potem pa so dežurne varuške - ker je manjši vrtec zadostuje samo ena.
Razumem, da pride v vrtcu do nesreče in ne krivim vzgojiteljic oz. varušk. V našem primeru pa sem bila besna. No tožila nisem nikogar. Do fantkove mamice pa tudi nisem šla, ker se z njo ne da nič pogovorit. Njen ni nikoli nič kriv, ona samo filozofira in šimfa čez vse.

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2007 20:14:46   
Naja30
Ja, baje se res to dogaja. Žalostno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.9.2007 20:18:02   
srki
Ojej, kaj se vse dogaja.

Gina, spet ti user posted image  (danes že ene tretjič)

Me zanima, koga bi šli tožit, če bi se kaj zgodilo takrat, ko bi ga oni sami čuvali.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.9.2007 20:20:25   
Anonimen
Me zanima, koga bi šli tožit, če bi se kaj zgodilo takrat, ko bi ga oni sami čuvali.

Boga. Ker je zatajil angel varuh.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2007 20:32:18   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR

Boga. Ker je zatajil angel varuh.

Aja, saj res, na to sem pa čisto pozabila.

A ni en Američan tožil Boga?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.9.2007 20:42:45   
beba76
Moja hčerka si je pri dveh letih v vrtcu dvakrat poškodovala nogo - enkrat zlom golenice, drugič zvin. Pa nisem niti najmanj krivila vzgojiteljic za te poškodbe. Ko si je zlomila nogo, se je peljala po toboganu in so ji na koncu copati z gumijastin podplatom nekak zabremzali (s copati se je res težko peljati po toboganu, ker ne drsijo) in ji je nogico nekak zasukalo in je kost počila. Nisem jim zamerila ničesar drugega kot to, da me niso obvestili o poškodbi, ki se je zgodila ob 9.30 dopoldan, po otroka pem prišla ob 15.30 in takrat izvedela. Takrat je seveda mela že vročino, samo jokala je od bolečin, pa niti na nogo ni mogla stopiti. Drugič pa je zunaj padla iz nekega železnega vlaka. Se pač zgodi, pa če vzgojiteljica (ali pa nenazadnje tudi jaz) stoji zraven.

Seveda o kakem denarju niti razmišljala nisem, dokler me ni nekega dne na vsem lepem sama ravnateljica ustavila na hodniku in mi razložila, da imajo zavarovano odgovornost in naj vložim zahtevek. Rekla je, da itak samo plačujejo zavarovalnicam, malokdaj pa le-te komu kaj izplačajo. Ravnala sem se po njenih navodilih, poiskala odvetnika in podala vlogo. In seveda dobila denar, katerega sem takoj dala na banko na račun otrokom, ker sem pač bila mnenja, da meni ne pripada.

Pa ne me zdaj napast, ker drugače sploh nisem takšna, da bi kasirala od zavarovalnic (je pa moj bivši mož mojster za te stvari user posted image user posted image ) in tudi v tem primeru ne bi, če mi sama ravnateljica ne bi tega svetovala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.9.2007 21:04:08   
Anonimen
To je že res, da so vrtci in šole in vsi zaposleni zavarovani za takšne primere. Ampak kaj, ko pa pride do toliko tožb, da presega vsa zavarovanja, in je ustanova že konkretno v minusu. Vem za točno določen vrtec, kjer se je to zgodilo, iz prve roke. Za čisto vse poškodbe je bila vložena tožba. In to so res milijonske tožbe. In recimo v velikem vrtcu je posledično tudi več poškodb in več tožb.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.9.2007 21:36:28   
Lianna
Ah kaj vse se lahko zgodi. Nas je najbolj zmotilo sam to, da ko si je tamala grdo zlomila roko (3 zlomi) učiteljica ni poklicala mami. In tako je 4h trpela. Sam takrat je mami čisto znorela, ker ne morš pustit 7l starega otroka v bolečinah.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.9.2007 22:19:21   
beba76
Lianna, naša je bla pri 2. letih 6 ur v bolečinah user posted image user posted image user posted image user posted image
Je pa ta stvar po večjih mestih po moje bolj na tapeti, ker tu pri nas malokdo ve, da se da iz naslova odgovornosti kaj skasirat. Jaz npr. pojma nisem imela o tem user posted image

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.9.2007 8:14:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: beba76

Moja hčerka si je pri dveh letih v vrtcu dvakrat poškodovala nogo - enkrat zlom golenice, drugič zvin. Pa nisem niti najmanj krivila vzgojiteljic za te poškodbe. Ko si je zlomila nogo, se je peljala po toboganu in so ji na koncu copati z gumijastin podplatom nekak zabremzali (s copati se je res težko peljati po toboganu, ker ne drsijo) in ji je nogico nekak zasukalo in je kost počila. Nisem jim zamerila ničesar drugega kot to, da me niso obvestili o poškodbi, ki se je zgodila ob 9.30 dopoldan, po otroka pem prišla ob 15.30 in takrat izvedela. Takrat je seveda mela že vročino, samo jokala je od bolečin, pa niti na nogo ni mogla stopiti. Drugič pa je zunaj padla iz nekega železnega vlaka. Se pač zgodi, pa če vzgojiteljica (ali pa nenazadnje tudi jaz) stoji zraven.

Seveda o kakem denarju niti razmišljala nisem, dokler me ni nekega dne na vsem lepem sama ravnateljica ustavila na hodniku in mi razložila, da imajo zavarovano odgovornost in naj vložim zahtevek. Rekla je, da itak samo plačujejo zavarovalnicam, malokdaj pa le-te komu kaj izplačajo. Ravnala sem se po njenih navodilih, poiskala odvetnika in podala vlogo. In seveda dobila denar, katerega sem takoj dala na banko na račun otrokom, ker sem pač bila mnenja, da meni ne pripada.

Pa ne me zdaj napast, ker drugače sploh nisem takšna, da bi kasirala od zavarovalnic (je pa moj bivši mož mojster za te stvari user posted image user posted image ) in tudi v tem primeru ne bi, če mi sama ravnateljica ne bi tega svetovala.

Ma to ni problem. Skušam vprašat za primer ko tožijo direkt vzgojiteljico ali pomočnico.user posted image  To mi je najbolj podlo, itak.

Za tožbo vrtca pa če je sama ravnateljica rekla, hvala bogu, saj se zavarovanje plačuje.

(odgovor članu beba76)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.9.2007 8:35:01   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ker baje v Ljubljani komaj čakajo, da se otroku kaj zgodi,

No, ja....da bi prav čakali, da bi se otroku kaj zgodilo...user posted image user posted image user posted image Upam, srčno upam, da ni takih staršev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.9.2007 22:17:48   
Anonimen
Tri leta že spremljam (periodično) tožbe staršev na OŠ.

Število tožb naraste v sept. in okt. ter v maju in juniju. Razlogi?

...jeseni verjetno za kurjavo, poleti pa za dopust?...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
20.9.2007 22:56:57   
daysi
Otrok se lahko poškoduje v vašem varstvu doma, ali v vrtcu. To ne moremo preprečiti, razen če niso otroči zaprti v kletkah. Ampak, veliko staršev je že prav obsedenih z neprestanim pritoževanjem glede vrtca, kako ravnajo z njimi. Jaz se nisem nikoli pritoževala nad vzgojo otrok v vrtcu, saj sta oba dobila prečudovite vzgojiteljice. Otroci vendar potrebujejo red in disciplino, kar se pri nekaterih otrocih pozna, da je doma nimajo, saj se zelo necivlizirano obnašejo, grizejo, tepejo druge v skupini. Pri takih otrocih je največ problemov z starši, saj mislijo, da mora prav šola/vrtec vzgajati otroke (ker so za to plečani).

Vzgoja otrok je stvar staršev in ne vzgojiteljev.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.9.2007 23:02:50   
šnucika
Vem za tožbo,ko je vzgojiteljica otroku oprala glavo,ker je že nekaj časa prihajal v vrtec z ušmi.
Sedaj se vlači po sodišču,ker jo starši tožijo zaradi posega  v zasebnost in nedotakljivost otroka...
In baje to ni osamljen primer....da starši tožijo zaradi umivanja glav v vrtcih.
Napad je najboljša obramba.....tožiš in ti ni treba razlagat,zakaj tvoj otrok hodi že tedne z ušmi v šolo ali vrtec.
Ker delam z otroki me je včasih kar groza,ko zagledam kakšno prasko ali buško....nikoli ne vešuser posted image ...

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.9.2007 14:34:13   
Anonimen

Tri leta že spremljam (periodično) tožbe staršev na OŠ.

Število tožb naraste v sept. in okt. ter v maju in juniju. Razlogi?

...jeseni verjetno za kurjavo, poleti pa za dopust?...

Ampak ta je pa fenomenalna no.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ste pa dolgo delali raziskavo o tem.user posted image
Sam ko tole malo bolj razmišljam, bolj se mi dozdeva da to dejansko je res. Po mojem edino tisti pridejo do denarja, ki dosežejo izvensodno poravnavo, ker sodišče je jara kača za čakanje na obravnavo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
21.9.2007 14:46:37   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: šnucika

Vem za tožbo,ko je vzgojiteljica otroku oprala glavo,ker je že nekaj časa prihajal v vrtec z ušmi.
Sedaj se vlači po sodišču,ker jo starši tožijo zaradi posega  v zasebnost in nedotakljivost otroka...
In baje to ni osamljen primer....da starši tožijo zaradi umivanja glav v vrtcih.
Napad je najboljša obramba.....tožiš in ti ni treba razlagat,zakaj tvoj otrok hodi že tedne z ušmi v šolo ali vrtec.
Ker delam z otroki me je včasih kar groza,ko zagledam kakšno prasko ali buško....nikoli ne vešuser posted image ...

Resno? Vzgojteljica je posredovala v dobro otroka in oni jo tožijo. Saj ni čudno, da so žalostne. No v kolikir bi se to zgodilo v naši bližini, da to zvem, da starši na tak način tožijo kot ti opisuješ jih jaz tožim njih zaradi ogrožanja zdravja mojega otroka.

Sicer pa je junior že bil poškodovan vendar se je poškodoval pod našim nadzorom - še ni pridesel poškodbe in vrtca tok, tok, vendar menim, da se bo to najbrž zgodilo - to je eno od dejstev v življenju. In ne, nebi zganjala kravala, bi pa si ne želela ponovitve zgodbe od Bebe76 (mislim, da je pravi nick user posted image )

< Sporočilo je popravil Enolla -- 21.9.2007 14:48:06 >

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.9.2007 7:49:32   
Misek

Mi včeraj kolegica, ki dela v vrtcu pravi, da kok je imela dela in je zmatrana. Seveda zaradi tega, ker se je en otrok zaletel v drugega in je ta drugi padel in se nasadil direkt v rob mize. Tega ne moreš preprečit, normalno, če so to sekunde.

Res ne mores prepreciti ce so to sekunde, vendar bi se dolocene poskodbe lahko preprecile, ce bi nekatere vzgojiteljice/varuhinje opravljale svoje delo tako, kot bi morale. Iz lastne izkusnje (praksa v vrtcu) vem, da so bili triletniki marsikdaj sami v igralnici.

No in mi pravi kolk ene papirologije je morala izpolnit, pa lepo se pogovarjat potem s starši, ko so ga prišli iskat. Mulček je bil šivan v zdr. domu.

Hudica! Ko bo pa nekdo na parkingu oplazil njen avto, bo zahtevala in zapisnik od policije in podatke od tega cloveka, pa bo pisala zavarovalnici, pa bo uveljavljala kasko ali zahtevala denar..... Za avto ni nic teskega izpolnjevat "papirologijo", za tujega otroka, ki ji je zaupan v varstvo je pa to nepotrebna morija in odvecno delo - splosni primer, ki se ne nanasa konkretno na predstavljen primer (v izogib tezavam z nerazumevanjem besednih figur).

Papirologija ni namenjena sami sebi, temvec tudi temu, da kar nekaj starsev ima urejeno nezgodno zavarovanje za otroka in te papirje potrebujejo.

O tem, da se je morala lepo pogovarjat s starsi - katastrofa. Zakaj se pa ne bi lepo pogovarjala s starsi poskodovanega otroka??? Kaj jo bolj potre? Da ima otrok sive na obrazu ali moznost, da jo bodo tozili? Ce je svoje delo opravljala kakor je treba, se tozbe nima kaj za bati.

In mi reče, da je srečna, da so tako odreagirali starši, ker baje v Ljubljani komaj čakajo, da se otroku kaj zgodi, da bodo zaslužili s tožbo, posledično je tudi izguba službe.user posted image user posted image user posted image

V Ljubljani smo v vrsto postavljeni za tozbe in res, komaj cakamo... izjemno smo veseli, ko poklicejo sred delavnika iz vrtca in upamo, da se je nasim otrokom kaj zgodilo......  Se ti zdi, da je to res tako?

Kaj imajo starši od tega, da gredo tožit? Bodo vrnili lepo, zdravo, svetlečo kožo po šivih, ki jih je dobil???? In sem se zamislila, kako bi sama odreagirala, če bi se to zgodilo mojemu otroku! In moje mnenje je, da ti starši hočejo samo zaslužit.

Moj brat je v vrtcu izgubil prst. Vzgojiteljice so pile kavo - pustile so odprta vrata, da vidijo kaj otroci delajo; otroci so se igrali, brat je stal ob vratih, ker je cakal mamo (star niti dve polni leti), drugi otroci so zaloputnili vrata in mu odscipnili prst. Zelo dobro vem koliko in kaksnih problemov je imel moj brat zaradi manjkajocega prsta.
To, da se nesreca zgodi, nosi dolocene predpostavke in vprasanja. Ce so vzgojiteljice varuhinje prisotne in opravljajo svoje delo.. se zgodi... Ce so pa odsotne, pijejo kavo ( v nasem vrstu zelo rade klepetajo na hodniku, tudi do 30 metrov stran od igralnic), klepetajo ipd, je pa to malomarnost, a ne nesreca. Kaj bomo rekli za primer, ko se je malcek utopil v potoku,a vzgojiteljice niso niti opazile, da ga ni? Nesreca? Malomarnost? Ali je vse dobro in vse super, samo dokler je otrok prezivel?

In mogoce bo ta otrok s sivi na obrazu iumel brazgotino celo zivljenje; in mogoce ga bo to motilo in mogoce bo brazgotina osnova za taksna in drugacna zbadanja; in mogoce niso sivi edina posledica; in mogoce bo hotel pozneje odstraniti brazgotino, vendar mu to nas sistem zdr, zav. ne krije stroske....
In mogoce je bila vzgojiteljica/varuhinja malomarna in si je zasluzila, da dobi eno dobro po prstih - in ker je to prepovedano, dobi po zepu.

Kakor niso vse usluzbenke v vrtcih na ravni angela, ki dajo vse od sebe za otroke in njihovo dobrobit, tako verjetno niso niti vse tozbe upravicene. Nekatere pa verjetno so. In zato so sodisca - da ugotovijo ali je bila nesreca ali malomarnost.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?