|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VZDRŽEVANI DRUŽINSKI ČLANI
28.12.2006 16:02:32   
CIPRESA
Mogoče katera kaj ve o tem??? Z 28.12.2006 v ULRS

5902. Pravilnik o obvestilu za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane pri izračunu akontacije dohodnine

Na podlagi drugega odstavka 287. člena Zakona o davčnem postopku (Uradni list RS, št. 117/06) izdaja minister za finance

P R A V I L N I K o obvestilu za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane pri izračunu akontacije dohodnine

1. člen S tem pravilnikom se določajo oblika in podatki iz obvestila za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja, pokojnine in drugega dohodka, ki se prejema redno za mesečno obdobje, ter način predlaganja obvestila glavnemu delodajalcu, izplačevalcu pokojnine in izplačevalcu drugega dohodka.

2. člen Davčni zavezanec – rezident, ki v skladu s 114. členom Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 117/06) uveljavlja olajšavo za vzdrževane družinske člane pri izračunu akontacije dohodnine od dohodka iz delovnega razmerja in pokojnine, ki se izplačuje za mesečno obdobje, mora s predložitvijo obvestila na obrazcu, ki je Priloga 1 tega pravilnika in njegov sestavni del, pisno obvestiti glavnega delodajalca in izplačevalca pokojnine. Na način, določen v prejšnjem stavku, uveljavlja olajšavo za vzdrževane družinske člane tudi davčni zavezanec – rezident od drugega dohodka, ki ga prejema redno za mesečno obdobje.

3. člen   Ta pravilnik začne veljati 1. januarja 2007.  

Št. 421-350/2006/6  
Ljubljana, dne 19. decembra 2006
EVA 2006-1611-0178  
dr. Andrej Bajuk l.r. Minister za finance

Kaj to pomeni da moramo sedaj na obrazcu obvestiti delodajalca da želimo uveljavljati olajšavo za vzdrževane družinske člane???
Priloga tega pravilnika je obrazec, pa ga nisem mogla skopirati - najdete ga na netu!

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 28.12.2006 16:04:03 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VZDRŽEVANI DRUŽINSKI ČLANI
28.12.2006 16:13:41   
soncece24
Ja, kolkor jaz vem so spremenili, da ne moreš več na koncu uveljavljat te olajšave, ampak moraš na začetku leta povedat, koga boš v olajšavo dal. So zgleda ugotovili, da so ljudje več nazaj dobili, če so na konec počakali in si zračunali kaj se jim bolj splača - kar pa za državo seveda ni fino - to je samo spet en način več, da nas oskubijo do kosti!

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2006 17:08:44   
Anonimen
In spet bodo udarili starše po žepu. Jupi, rodnost se bo povišalauser posted image user posted image user posted image .
Le tako naprej, Slovenija!

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2006 18:14:27   
Anonimen
Pri nas je user posted image  že prejšnji teden prinesel domov obrazec, ki so ga dobili v službi in ga mora, če bo pri dohodnini imel vzdrževane člane, izpolnjenega prineseti po praznikih nazaj.  Kot sem jaz zastopila po tistih navodilih, naj bi po novem delodajalci morali sporočati to na davčno, ker boš že pri naslednji dohodnini(leta 2007) imel vzdrževalne člane vpisane na obrazcu in boš moral samo preveriti podatke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 20:16:43   
Anonimen
Kolikor je meni znano, se olajšava lahko še vedno, tako kot se je, upošteva na koncu leta za celo leto. Lahko pa se tudi mesečno, kot se je lahko tzudi do sedaj, le da so menda resnično novi sedaj ti obrazci, ki jih je treba izpolniti.  Vsaj pri nas je, vsaj zdi se mi, tako, ker je zadnjiič tajnica nekaj hodila naokoli in spraševala, kdo ima prijavljene otroke med letom in koliko. Tako da očitno jih imaš lahko še vedno tudi na koncu leta kot olajšavo, če želiš.
Cipresa, bom jutri v službi vprašala, kako je s temi obrazci.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 20:53:22   
CIPRESA
Aha, pol jih moramo res izpolnit!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2006 8:05:34   
Mina1
Kot sem jaz razumela, to velja za tiste, ki v službii sproti uveljavljajo to olajšavo, torej mesečno pri plači. Jaz tega nimam, baje pri nas v službi to počno le tisti, ki imajo visoke ODje, njim se splača - tako je bilo meni razloženo.

Jaz bom torej tako kot vsako leto konec leta to naredila oz. pred oddajo dohodnine. 

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2006 10:14:56   
VERONICA
Najlepša hvala za to informacijo, ker sem na porodniški in dosti stvari gre mimo mene.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2007 10:57:22   
Tasika
Olajšavo za otroka lahko uveljavljata mati ali oče, sproti ali na koncu leta, na koncu leta tudi deljeno po mesecih. Ta pravilnik predpisuje le nov obrazec, ki ga je potrebno podpisati, da se olajšava lahko upošteva sproti (pri plači).

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......