|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Včasih se mi že meša
12.11.2007 21:29:30   
PIAF
Imamo 3-letika in 2,5-mesečno deklico. Čez teden je on tako v vrtcu, jaz v porodniški. Ker zelo malo spi čez dan (3x po 5min), tako nič ne naredim v stanovanju. Potem pride vikend in sem dopoldan včasih sama z obema. Ker še taveliki hodi spat ob 12.00, ga moram dati spat, kar je vedno ful velik problem, saj noče zaspati sam, z malo pikico pa ne morem biti tako dolgo pri njemu, ker se ravno takrat ponavadi joče, kot nora, ke rima krče... mali mi sitnari v dno duše, da že včasih izgubim kontrolo nad sabo, da bi najraje oba nekam poslala. potem mi je žal in jočem, čisto sem obupana.
Pa ni to vedno, le takrat ko sem sama za vse. Kako naj imam oba otroka, ki sta ful zahtevna, še skuham in vse pospravim? Tavečji ful hoče, da se z njim igram, a se ne morem, ker mala grozno joče, če jo dam iz rok.

Je pri vas tudi kaj podobnega? Jaz
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Včasih se mi že meša
12.11.2007 21:31:39   
Anonimen
Kako naj imam oba otroka, ki sta ful zahtevna, še skuham in vse pospravim?

Tole je pa vprašanje za Nobelovo nagrado...user posted image

Sori, ne vem, ne sekiraj se. Kje je pa mož user posted image

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2007 21:33:58   
Magi*
zakaj si pa še čez vikend sama?

te čisto razumem, vsega sama ne moreš naredit. ali pa izredno težko.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2007 21:35:07   
Anonimen
Morda potrebuješ občasno varuško. user posted image

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2007 21:35:19   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

Imamo 3-letika in 2,5-mesečno deklico. Čez teden je on tako v vrtcu, jaz v porodniški. Ker zelo malo spi čez dan (3x po 5min), tako nič ne naredim v stanovanju. Potem pride vikend in sem dopoldan včasih sama z obema. Ker še taveliki hodi spat ob 12.00, ga moram dati spat, kar je vedno ful velik problem, saj noče zaspati sam, z malo pikico pa ne morem biti tako dolgo pri njemu, ker se ravno takrat ponavadi joče, kot nora, ke rima krče... mali mi sitnari v dno duše, da že včasih izgubim kontrolo nad sabo, da bi najraje oba nekam poslala. potem mi je žal in jočem, čisto sem obupana.
Pa ni to vedno, le takrat ko sem sama za vse. Kako naj imam oba otroka, ki sta ful zahtevna, še skuham in vse pospravim? Tavečji ful hoče, da se z njim igram, a se ne morem, ker mala grozno joče, če jo dam iz rok.

Je pri vas tudi kaj podobnega? Jaz

Jap, pri nas je identično in bo tako še ves teden - ati je namreč na službeni poti... user posted image user posted image user posted image Naredi enoločnico za ves teden, pa samo pogreješ... Tako se jaz znajdem - en dan skuham za dva dni...
No, pri nas še ponoči ni miru - danes smo recimo bili pokonci od pol dveh do petih zjutraj... user posted image

Lp A

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2007 21:36:17   
Anonimen
Al pa hišno pomočnico, čistilko? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2007 21:46:05   
rainbow
Vem kako se počutiš. Dejstvo je, da vsega ne moreš naredit.
1. vpleteš moža
2. kaj pa babice, dedki?
3. triletnik se občasno lahko igra sam
4. pusti pucanje, zminimiziraj ga v nulo, ali pa če ne moreš gledat umazanije, si resnično najami kakšno občasno pomoč.
5. imate v bližini kakšno dostavo hrane na dom? meni je tudi to parkrat koristilo; kuhanje tudi lahko poenostaviš; jaz sem ponavadi većino pripravila kar zjutraj (zelenjavna juha, kakšno dušeno meso... - ne rabiš kuhat tik pred zdajci), sploh ko ob vikendih babi gledata risanke. No, še zdaj tako delam.

ne vem, kako te naj še potolažim. saj jok je dober, veš. Pa vedno lažje bo, predvsem z dojenčico.

user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2007 21:52:40   
Jančika_
Ne bo fejst narobe, če boste nekaj časa jedli zadeve iz zmrzovalnika, tu pa tam kak sendvič, pa če boste kaj naročili na dom. S kuhanjem se pa res ne preveč ubadati zdajle. Verjamem, da ti gre na živce, če ni pospravljeno, ampak to resnično ni pomembno.

Dojenčico si naštimaj v kakšen sling, da bo skoz pri tebi, pa še obe roki imaš tako prosti za igro s tavečjim. Meni je sling (oz. od začetka štorklja) ogromno pomagal.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2007 21:54:17   
MAŠKA
Če večji v vrtcu lahko zaspi sam, bi mogoče lahko tudi doma. Lepo mu razloži, da ima še zelo majhno sestrico, ki te tudi potrebuje in jo boli tebušček. Seveda pa mora tud on dobiti svojo pozornost, da ne bo preveč ljubosumja. Poskusi ga pregovorit pa kakšno igračko mu daj zraven, mogoče ti uspe. V vrtcih imajo čudežne prijeme kar se spanja tiče, v nekaj dneh spijo vsi brez uspavanja.

Pri punčki verjamem, da so problem krči. Ne vem kako ravnati, da je ne boš razvadla. Jaz imam to srečo, da mi naše punce nikoli ni bilo teba uspavat- položim jo v posteljco, zraven gre vedno njen medo, dam lupčka in lahko grem. Pa verjemi, da je nikoli nisem v joku puščala. Veliko sva se cartale, ko pa je bilo treba skuhat, pospravljat, likat, takrat se je vedno znala sama s seboj ukvarjat, vedno sem lahko vse zraven naredila.
Je pa res, da živimo sami in gospodinjska opravila sem opravljala sama od njenega rojstva dalje, tako da se je že najbrž navadila, da se ne morem z njo ukvarjati 24 ur na dan.

Vsekakor boš morala čas razporediti med oba in vsak malo bosta morala popustiti. Verjamem pa, da ti ni lahko. Upam, da ti čimprej uspe!

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2007 21:54:21   
OliveOyl
Pri nas je lih tako,jaz komaj čakam da jih pospravim spat,
sam kaj ko še ponoči nimam miru.
Še malo pa bom kot zombi.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2007 22:55:29   
lelaval
Ko je mož doma, skuhaj za vnaprej in daj v zmrzovalnik. Lahko pa kupiš kakšno pripravljeno hrano, ki jo le segreješ - saj bo le začasna rešitev.
Jaz imam med starejšima 16 mesecev razlike. Ko sem večjo dajala spat, sem mlajšega zraven dojila - sprva ne, kasneje pa je tudi on zaspal in tako sem oba naenkrat spravila spat. Potem pa sem všaltala v 5. brzino in opravila vsa dela, ki sem jih ob otrocih "potisnila na stran". Se sploh nisem obremenjevala, če me čaka kup umazane posode od kosila, gora perila za likat in še kaj - vse to me je počakalo do večera, otroci pa ne. user posted image
Sklepam, da tvoja mlajša ne zdrži, ko ga daješ spat v nejgovi sobi. Zakaj pa ne poskusiš, da zaspi npr. v dnevni sobi ali pa spalnici - če sta z dojenčico potem tam. Ko zaspi, pa ga le odneseš v njegovo posteljico. Ko bi pri dojenčici krči ponehali, pa lahko preideš na zdajšnjo metodo uspavanja.
Upam, da sem ti vsaj majčkeno pomagala. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2007 23:22:48   
Anonimen
Jaz imam tudi starejšo doma in imam vsak dan tak problem. No, pravzaprav smo se mi zdaj že nekak ulaufali. Tavelika se je navadila, da zaspi na kavču zraven mene, ker ponavadi takrat glih tamalega futram ali pa ga je treba nosit oz. animirat, njo pa še zraven božam malo, da se čimbolj umiri. Itak se je navadila sama povedat, kdaj hoče it spat in takrat dobi dudo in se uleže in to je to. Samo če je tamali pokonci, malo dlje traja, da zaspi. Če pa mali spi, ko gre ona spat, pa itak ni problema. Se je pa od začetka večkrat dogajalo, da kdaj pa kdaj sploh spat ni šla čez dan, ker meni ni zneslo je umirit.

Pospravljeno glih nimamo prav veliko. Za silo sama zrihtam ali takrat, ko oba spita, ali pa ko se oba igrata. No, važno je, da se mali zamoti v igralnem centru, tavelika pa ponavadi zraven čepi in gleda, kaj delam. Ampak tu se gre samo za pospravljanje kuhinje, rihtanje cunj (prat, sušit, zložit, likam pa ne), včasih pa še tako malo na hitro pospravim, če je glih bomba v stanovanju. Večja opravila kot npr. sesanje in pomivanje se vedno dela, ko smo doma vsi in en rihta otroke, drugi pa stanovanje.

Kuham pa ponavadi samo jedi, ki so narejene zelo na simpl in hitro. Pečen ali pire krompir, špinača, zrezki v omaki, rižota, tuna z jajci, sataraš, juha in kaki cmoki, testenine... To je vse dost na hitro oz. nimaš toliko dela s tem. Če sta pa kak dan ekstra tečna in mi ne znese drugače, pa pač skuham, ko mož pride iz službe.

Bosta pa moja dva drug teden stara 4 in 22 mesecev.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2007 23:35:51   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

Magi, si me nasmejala. Verjetno da možek dela - obstajajo tudi službe, kjer ne poznajo vikendov. In takrat smo punce (in fantje, da ne bo zamere) same za vse. Jaz sem to skoraj vsak vikend, pa še večino tednov.

Anonimna, na začetku je hudo, vem. Verjemi, da nas je kar nekaj takih, ki to vemo in smo to dale skozi. Gospodinjstvo bo pač nekaj časa trpelo, ampak ne sekiraj se zaradi tega. Pri nas sem čez vikende ta mali celo "ukinila" popoldanski spanec nekje pri dveh letih, ker sem prej živčnega fasala, preden sem oba pripravila do spanja. ****t ga, pač ne gre vse po planih. Prej se boš sprijaznila s tem, lažje ti bo. Te pa lahko potolažim, da bo iz meseca v mesec lažje. Zdaj si pač v najtežjem obdobju. 

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2007 23:49:14   
Raho
1. Nehaj se sekirati.

2. Ni potrebno, da je stanovanje vedno tip top urejeno.

3. Likaš in pereš takrta, ko je g. soprog doma.

4. Glede prehranjevanja: naroči pizzo, skuhaj špagete s polivko iz trgovine, včasih je užitno tudi Pogrej in pojejuser posted image .

In včasih, ko je g. soprog doma, prepusti otroka njemu in odidi vsaj na sprehod, da boš malo sama

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2007 0:35:38   
soncek28
Ma nič se ne obremenjuj preveč,sej nisi edina,pri nas je isto,nasa ta mala zaspi okrog 23h in vedno na rokah,spi do 2h jo podojim stara je eno leto,in spi do 10h zjutri,ampak od 20h do 23h je pa pravo mučenje.
Drugač se zjutri zbudim malo pred njo in nekaj nardim,dam kuhat kaksno juhico,zelenjavo...spi tudi cez dan od 12h do 14 h in od 16,30 do 18h,zvecer ko zaspi pa jaz ponavadi obesim perilo,likam,kaj pospravim.
Imam pa to sreco da moj ponavadi ce ni prevec utrujen jo vzame za kaksno urco in gresta ven,to ni problem,sam itak da vse ostalo je pa na meni.Sej bosta kmalu zrastla tvoja soncka,hitro bo mimo ta naš tempo!!!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2007 8:53:41   
mojsoncek
Nas mali moz je vedno cez dan bolj malo spal, vsakic pa je spal samo po pol ure. Pa sem se nekako zverzirala, da sem v tiste pol ure naredila veliko. Poleg tega sem kaksno stvar postorila tudi, ko je bil mali buden in sem se vmes z njim na veliko pogovarjala.

Na prvem mestu bo najbolje, da partnerja vkljucis v gospodinjska opravila in prosi za pomoc mamo, tasco, prijateljice. V skrajni sili pa si omislite gospodinjsko pomocnico, vsaj za kaksno generalno ciscenje npr. 1x na mesec. Ne vem zakaj si cez vikende sama, ampak ce ne gre drugace, naj pa kdo drug pride k tebi in ti kaj pomaga. Ali pa naj gre vsaj v trgovino in podobno.

Kar se kuhanja tice, bo pa najbolje, da probas cimveckrat skuhat velik pisker npr. jota, segedin, minestra, obara, filane paprike, sarme, cufti, skratka taksno hrano, ki se "sama" kuha, pa se v zmrzovalnik jo lahko das.  Ali pa hitro pripravljene jedi oz. jedi, ki ne zahtevajo veliko priprave.

Pa se nekaj... kadar bo tudi partner doma, ne samo pospravljati in kuhati. Vzemi si malo casa zase, drugace se ti bo res zmesalo! Privosci si kopel, pojdi na sprehod (vcasih pomaga ze samo to, da gres v trgovino), s prijateljico na kavo ali pa preberi kaksno knjigo.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2007 9:15:43   
racman2
Lep pozdrav!
Res je, da si je treba čas zase vzeti, pa če je še tko nemogoče, če ne lahko enega dne pristaneš na psihiatriji. Pri 3,5letih se že da malemu dopovedat da ne moreš se skoz igrat z njim, lahko tudi skupaj pospravljata.
Moj mali bo konec marca star 3 leta, pa ga kar nafintiram, da briše po tleh in malo sesa po tepihu in svoje igrače, ko se ne igra tudi mora pospravit za sabo, če ne, ne dobi tistega kar bi v nasledji fazi rad. Zakaj bi pa morale biti samo sužnje otrokoi in decom. To se mi ne zdi o.k in je treba že od vsega začetka tudi zase kaj naredit.
Jaz konec januarja rodim tudi punčico in bomo videli kaj me še čaka, ampak sem se ravno te dni spomnila, da bo malemo Božiček prinesel dojenčka in voziček, da se bo on z njim ukvarjal, jaz pa z malo, če verjameš, a ne?user posted image user posted image  Ideja se mi pa zdi v redu.
Drugače ga pa jaz, če smo doma in ni v vrtcu, uspavam zelo velikokrat v stolčku za hranjenje, malo ga zibam, pa zaspi, pol ga pa v posteljo nesem.
Vsak ima nekje svoj sistem, samo škoda se je na pol pretrgati.user posted image user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.11.2007 9:43:51   
PIAF
hvala vam za odgovore. nekaj nasvetov bom definitvno upoštevala. Morda res preveč kompliciram pri kuhanju. Ker dojim, sama zelo pazim na hrano, ker je mala ful občutljiva in zato imam zelo ozek izbor za kuhanje.

Je pa dejstvo, da:
- ko je mož doma, ima on malo v rokah, za malim pa se poskuša igrati, kolikor pač gre, da jaz skuham in pospravim
- naš triletnik se sploh več noče sam zamotit
- venomer ponavlja, da ga je strah pošasti in čarovnic, pa ga nikoli ne strašimo (prej nasprotno) in ker ima sedaj svojo sobo, se noče sam tam igrati
- zato tudi ne zaspi zvečer sam, ker ga je strah in joče
- babice in dedki - ni možnosti! (razlogov ne bom omenjalauser posted image )

Večkrat pa sem sama doma tudi zvečer in dajem oba spat....takrat res dojim malo zraven, ko malemu berem pravljico, potem še hodim en čas po sobi, ampak on potrebuje več kot pol ure, da zaspi, pa sploh interesa nima, ker takrat bi se on najbolj pogovarjal, čeprav mu že ostro rečem, da je čas za spanje in naj zapre očke.

Skratka, malo ste me potolažile, menda (upam) bo malo bolje, ko mala zraste.

Lep dan!user posted image

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2007 9:54:28   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

Magi, si me nasmejala. Verjetno da možek dela - obstajajo tudi službe, kjer ne poznajo vikendov. In takrat smo punce (in fantje, da ne bo zamere) same za vse. Jaz sem to skoraj vsak vikend, pa še večino tednov.

sem narobe razumela. sem razumela, da čez teden dela, potem je pa v soboto sama. sem šla še enkrat prebrat in vidim, da je čez teden tamali v vrtcu in ne piše o možu.user posted image

drugače pa to preklemansko razumem, ker moj dela itak non stop. petek, svetek, sobota, nedelja...kadar ga pokličejo. in to je kar pogosto user posted image  sicer imam pa tudi jaz pogosto sobote zasedene, ker imamo takrat izredni študij.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?