Anonimen -> RE: Včasih se mi že meša (12.11.2007 23:22:48)
|
Jaz imam tudi starejšo doma in imam vsak dan tak problem. No, pravzaprav smo se mi zdaj že nekak ulaufali. Tavelika se je navadila, da zaspi na kavču zraven mene, ker ponavadi takrat glih tamalega futram ali pa ga je treba nosit oz. animirat, njo pa še zraven božam malo, da se čimbolj umiri. Itak se je navadila sama povedat, kdaj hoče it spat in takrat dobi dudo in se uleže in to je to. Samo če je tamali pokonci, malo dlje traja, da zaspi. Če pa mali spi, ko gre ona spat, pa itak ni problema. Se je pa od začetka večkrat dogajalo, da kdaj pa kdaj sploh spat ni šla čez dan, ker meni ni zneslo je umirit. Pospravljeno glih nimamo prav veliko. Za silo sama zrihtam ali takrat, ko oba spita, ali pa ko se oba igrata. No, važno je, da se mali zamoti v igralnem centru, tavelika pa ponavadi zraven čepi in gleda, kaj delam. Ampak tu se gre samo za pospravljanje kuhinje, rihtanje cunj (prat, sušit, zložit, likam pa ne), včasih pa še tako malo na hitro pospravim, če je glih bomba v stanovanju. Večja opravila kot npr. sesanje in pomivanje se vedno dela, ko smo doma vsi in en rihta otroke, drugi pa stanovanje. Kuham pa ponavadi samo jedi, ki so narejene zelo na simpl in hitro. Pečen ali pire krompir, špinača, zrezki v omaki, rižota, tuna z jajci, sataraš, juha in kaki cmoki, testenine... To je vse dost na hitro oz. nimaš toliko dela s tem. Če sta pa kak dan ekstra tečna in mi ne znese drugače, pa pač skuham, ko mož pride iz službe. Bosta pa moja dva drug teden stara 4 in 22 mesecev.
|
|
|
|