Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:35:12
|
|
|
|
ema111
|
Hojla! Zasledila sem, da v primeru ko ti voda odteče bi naj leže počakale na reševalno vozilo oz. da nas nakdo pelje na zadnjem sedežu v avtu, leže. No in omenim to mojemu gin. če mi napiše za vsak slučaj napotnico za reševalno vozilo in reče, da nismo upravičene do reševalnega vozila v primeru da nam odteče voda. Kot se on spomni je mogoče 1 primer na leto, ko se pelje nosečnico tako v porodnišnico, ker to zdravstvo ne krije. Zanima me ali ima katera izkušnje s tem. Mojo prijateljico pred 6 leti so peljali z reševalnim. Vem, da je ta vožnja do najbljižje porodnišnice, ampak sem paf glede tega da zdravstvo ne krije, da imajo eno reševalno vozilo, da itak ne pridejo, da ginekolog ne piše teh napotnic. Zatrdil je da ne more biti nič narobe če odteče voda, ker se pri meni kot prvorodkinji ne morem tako hitro odpreti oz.ne more izpasti otroku popkovina. Razumela sem ga da takrat ko bi naj klicala vozilo bi naj osebni zdravnik izdal napotnico ali sem upravičena ali ne? In kaj če mojega osebnega ne bo, ali bo to ponoči? Ali pa če sem sama doma in me nima kdo peljati? Kaj menite, vaše izkušnje? Hvla
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:39:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja soseda ga je glih predvčerajšnjim poklicala. Sicer pa je bolje, če ga kličeš, če te porod prehiti, je nevarno tudi za . No, soseda je 1 mesec prezgodaj rodila.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:41:02
|
|
|
|
piamaria
|
Upam, da ti ne bo treba, drugače je to nujen primer in napotnica v takem primeru ni potrebna, se vse uredi lahko kasneje.
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:42:15
|
|
|
|
ema111
|
Ja jaz sem konec 34.t.n. in me je kar strah, glede na to d akomaj diham, me vse stiska in še rizično nosečnost imam.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:45:14
|
|
|
|
Adelina
|
Pa kaj je to po novem? Ker včasih (november 2006) ti je ginekolog dal napotnico za reševalno vozilo in si ga lahko klical, ne glede ali ti je odtekla voda ali imaš samo popadke. Pač je bila odločitev tvoja ali te bo peljal mož ali rešilec. Tako da je to potemtakem novost.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:45:16
|
|
|
|
piamaria
|
Brez strahu, tudi, če te prehiti, otročiček v 34. t preživi in ni vzroka za skrb, ti kar lepo počasi in pogumno. Ne razmišljaj -. Raje bolj počivaj in...ja mene je tudi matralo za sapo in sem dihalo kot slon v 35.t vse do 40., sem bila tudi rizično, mali pa je prijokal točno na datum, ki so ga določili.
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:47:27
|
|
|
|
simonakr
|
Oj! Če se začne porod in če nimaš nikogar pri sebi ti kr pokliči rešilca - porod je tretiran kot urgenca (še posebej pri rizični nosečnosti) in te bodo peljali tudi brez napotnice!
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:48:39
|
|
|
|
ema111
|
Ja, jaz sem bila kar brez besed, da nisem upravičena do reševalnega, sem tudi mislila, da če pride do take situacije pokličem in pride vozilo in me odpelje do najbližje P. No in sedaj nikakor več ne razumem. Hvala za nasvete
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:55:17
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
rok imam novembra, nimam rizične nosečnosti, vse je ok, pa sem ravno tako dobila napotnico za rešilca.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 16:58:32
|
|
|
|
simonakr
|
Če pa še nisi prepričana pa dej poklič na najbližjo reševalno postajo oz v zdravstveni dom pa vprašej! Pozanimaj se - stane te nič ne razen enga telefonskega klica.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 17:09:24
|
|
|
|
Naja30
|
Napotnica za rešilca je nekaj čisto normalnega, kar nosečnica dobi z vsemi ostalimi dokumenti. Vsaj jaz sem dobila, no. In povsod poudarjajo, da če odteče voda, da moraš čim prej in čim bolj v negibnem položaju priti do P. Napotnice za rešilec pa ne dobiš samo zarad tega, če bi voda odtekla, ampak tudi za primer, če te nima nihče drug za pripeljat do P.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 17:44:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem kako je z napotnico, ampak jaz sem danes dobila ponudbo za dodatno zavarovanje in tam piše, da krije stroške nenujnih reševalnih prevozov. Če prav razumem ti prevoz do porodnišnice krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 17:59:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Mojo kolegico je julija tudi peljal rešilc. Napotnico je pa dobila zraven, tko k za porodnišnco.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 18:09:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz nisem dobila nobene napotnice. eni g. jih pišejo eni pač ne.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 18:33:33
|
|
|
|
ema111
|
pomarAnča, kdo ti je napisal napotnico? LP
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 18:56:07
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA* rok imam novembra, nimam rizične nosečnosti, vse je ok, pa sem ravno tako dobila napotnico za rešilca. enako, pa sploh nisem prosila za napotnico za rešilca in še do porodnišnice imam 5-10 min vožnje. Sem pa danes bila na CTG v LJ porodnišnici in so ravno eno reševalci pripeljali in sem mal vlekla na ušesa , pa so rekli, da vsak dan 2 nosečnici pripeljejo.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.10.2008 18:57:20 >
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 20:07:05
|
|
|
|
pomar*ANČA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema111 pomarAnča, kdo ti je napisal napotnico? LP napotnico za rešilca mi je napisala ginekologinja- pa ji tudi nisem niti rekla, sem jo pa dobila istočasno kot napotnico za porodnišnico. in res je, vedno govorijo kako pomembno je, če odteče voda, da pridemo do porodnišnice v ležečem položaju, oz da je potrebno v tem primeru poklicati rešilca. mislim, da ti napotnica pripada, če ne drugače se pozanimaj na zavodu za zd zavarovanje in nato zahtevaj od ginekologa napotnico.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 20:09:38
|
|
|
|
nadya
|
Rok imam decembra in sem tudi dobila napotnico za rešilca, skupaj z napotnico za porodnišnico in s papirjem za csd. Sem mislila da vse dobimo iste papirje...
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 20:30:28
|
|
|
|
poli*
|
Zgleda, da je to odvisno od g. Pri nas jo dajo vsem nosečkam (je pa res, da imamo do p. 40-45 minut). Ne rabiš nekih posebnih zdravstvenih zavarovanj, ker to mora kriti zdravstvo.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 20:32:51
|
|
|
|
Naja31
|
Pol leta nazaj sem imela tudi napotnico za rešilca. Dobila sem jo skupaj z napotnico za porodnišnico.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 21:31:12
|
|
|
|
cursa
|
Pri mojem ginekologu dobiš napotnico za rešilca, tako kot vse ostale papirje, brez da karkoli rečeš. Tudi v materinski šoli nam je omenila, da napotnico za reševalno dobiš, ker v primeru, da ti odteče voda se ne smeš več gibati, ker lahko otroček z glavico ob mamino kost stisne popkovnico in ne dobi dovolj kisika. Torej je to urgentno stanje. Vprašaj g, če ti podpiše, da bo z otrokom v takem primeru vse ok in, če bo on odgovarjal, če pride do komplikacija, ker ti ni dal napotnice za reševalni prevoz.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 8.10.2008 21:55:49
|
|
|
|
Anonimen
|
To mi je pa res čudno, da te je G takole odpikal Jaz sem pri svoji G dobila napotnico za rešilca skupaj z napotnico za porodnišnico in potrdilom o PDP in to že v 28. tednu, pa nisem rizično noseča in niti nisem posebaj prosila zanjo. Drugače pa, če je nuja (da ti odteče voda, da se ti začnejo popadki pa ni nikogar doma ipd.) pa tako ali tako lahko pokličeš rešilca tudi brez napotnice ... se te zadeve lahko kasneje uredi.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 9.10.2008 8:03:44
|
|
|
|
Šaki
|
IZVIRNO SPOROČILO: ema111 Ja, jaz sem bila kar brez besed, da nisem upravičena do reševalnega, sem tudi mislila, da če pride do take situacije pokličem in pride vozilo in me odpelje do najbližje P. No in sedaj nikakor več ne razumem. Hvala za nasvete ne sekiraj se. itak ti komot lahko pokličeš reševlace pa poveš da pač rojevaš-ali pa ti je voda odtekla.al pa karkoli.itak te bodo prišli iskat.seveda te ne bodo kar "pustili". nič ne skrbi. če se pa še vedno skrbi pa to povej G še enkrat.pa če ne posčuša pa še 1x.
|
|
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 9.10.2008 8:22:03
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30 Napotnica za rešilca je nekaj čisto normalnega, kar nosečnica dobi z vsemi ostalimi dokumenti. Vsaj jaz sem dobila, no. In povsod poudarjajo, da če odteče voda, da moraš čim prej in čim bolj v negibnem položaju priti do P. Napotnice za rešilec pa ne dobiš samo zarad tega, če bi voda odtekla, ampak tudi za primer, če te nima nihče drug za pripeljat do P. Ja, tako je bilo tudi pri meni l. 2005.
|
|
RE: Upravičene do reševalnega vozila? 9.10.2008 9:30:02
|
|
|
|
Tajka
|
Tudi jaz sem dobila napotnico za rešilca zraven napotnice za porodnišnico, pa še potrdilo o PDP.Je blo pa to v 31 t. - prejšni teden. Lp T.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?