lelaval
|
To težavo sem imela že s 1. hčerjo, potem pa še z najmlajšo. Edino sin si je pustil laske pret - mogoče zato, ker je od 1. leta naprej bil pobrit . Pri starejši sva kupila obroč, pa ni nič pomagal - tuljenje je bilo isto, pa četudi ji niti kapljica ni šla po obrazu. Se niti ne spomnim, kako in kdaj smo odpravili to težavo. Najmlajša pa si slab mesec pusti prat laseke - junija bo stara 3 leta. Prej je vedno ob tuširanju in kopanju spraševala: "laseke tudi umivamo danes?". In, če sem ji rekla ne, se je z veseljem umila, če pa sem rekla ja, pa se sploh umit ni hotela. Vsako nedeljo (peremo laske 1x tedensko) sem ji govorila, da naj gleda lučko (da drži glavico gor), ko ji jaz splahnem šampon - pa ni hotela. Je kar dolgo trajalo, da je držala tako - najbolj je upalilo, da sem ji dala šampon na rokico, da si ga je sama nanesla - jaz sem ji le sšamponirala celo glavico, potem pa počasi - z lončkom splahnila laske. S tušem še ne pusti splahnit, a zame je to velik napredek. In - ko si opere laske, jo potem vsi ful hvalimo, kako lepo ji laski dišijo - to pa se mi zdi, da je dosti pripomoglo, da si pusti prat glavico.