roberta
|
2x rodila, obakrat z umetnimi. 1. sem mi je odtekla voda (ob 4 zjutraj) in ker potem nisem imela kakih konkretnejših popadkov do nekje 10. ure, so se potem odločili, da mi dajo umetne, ker naj bi po tem ko ti začne odtekati voda v doglednem času rodila... (mislim, da v 12 urah). rodila sem ob 14.50, torej je od časa ko so mi dali umetne do poroda minilo dobre 4 ure. 2. so mi dali umetne, ker sem bila 1 dan čez rok in ker sem bila 3 cm odprta in je bilo kao "vse pripravljeno in v idealnem času". takrat se itak ne upaš kaj reči, ker te je strah, kaj pa če... in tako sem dobila zopet umetne. za kar mi je še sedaj žal, ker imam občutek, kot da nisem sposobna rodit sama. saj vem, brezveze... ampak občutki so še vedno tu. sem pa rodila čez 4 ure od takrat, ko so mi jih dali. bolečine torej ne vem kake so pri naravnih popadkih, ti pa lahko povem, kako je z umetnimi. če so pravilno dozirani, je vse ok. se da potrpet, se da predihat, se da preživet, niti ni tok hudo, imaš čas vmes, da zadihaš (čas med enim in drugim popadkom) - to je bilo pri mojem 2 porodu. če pa je koncentacija tiste tekočine, ki ti jo dajo prevelika, mislim da gre za dozo oksitocina, potem je pa to en pekel (to se mi je zgodilo pri 1 porodu). takrat so bolečine res hude, presledkov med popadki ni in bolečina je konstantna in ne vem, itak še sam zase ne veš... ampak verjetno se to redko zgodil. tako, da ne bi skrbela na tvojem mestu. bi se pa vseeno potegovala za naravne popadke, če je le možno.
|