|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Umetni popadki....
4.3.2009 19:58:26   
Anonimen
Obračam se na mamice, ki so rodile s pomočjo umetnih popadkov. Zanima me:
1. zakaj so se odločili G za umetne popadke
2. kolikšna je razlika v bolečini med naravnimi popadki in umetnimi (za tiste, ki ste rodile z enimi in drugimi),
3. po kolikšnem času ste rodile od kar so vam dali umetne popadke

Hvala vam za prijaznost
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Umetni popadki....
4.3.2009 20:02:25   
Taanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

2. kolikšna je razlika v bolečini med naravnimi popadki in umetnimi (za tiste, ki ste rodile z enimi in drugimi),

Hvala vam za prijaznost

1.odločijo se kot je meni znano,če imaš svoje popadke prešibke in umetni pomagajo k odpiranju,torej pospešijo porod.
2. imela sem svoje popadke,pa so že ti boleli ko user posted image ,potem so me pa še na umetne priključili,ker so moji bili še prešibki,in sem se res hitreje odpirala vendar je bil na koncu potreben cr..Je pa razlika v bolečini svojih in umetnih-umetni bolijo veeelikoo bolj-mene so
3.sem imela cr,so pa moje cimre kr kmalu po umetnih rodile,če te kej potolaži,ti kr par ur mučenja prišparajo tile popadki umetni,čeprav bolijo ampak je bolje malo potrpeti in si prej fertik...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2009 20:07:14   
kristinaj
dali so mi umetne popadke,ker so bili moji švoh in neredni..... razlika je očitna, se pa da zdržat, raje grem še enkrat rodit, kot pa da me tisti dan zob boli....porod v prvo je trajal 4 ure.... v drugo pa samo urco, brez umetnih, klistirja,sem šla direkt na mizo... 5 popadkov in je bilo konec...

ne se obremenjevat s tem, saj je vsak porod različen in nikjer ne piše, da boš dobila umetne... zato nič bat in kar korajžno do konca.... srečno...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2009 20:10:26   
Raho

Hvala vam za prijaznost

1. zato, ker podnajemnik ni hotel zapustiti prostora, ki ga je brezplačno zasedal 9 mesecev, tudi po roku za deložacijo (11. dan)
2. pojma nimam - v življenju nisem imela enega svojega popadka
3. po 12 urah sem pristala na CR (ampak jaz sem res hotela roditi po naravni poti) - moja G. je rekla: Brez nadaljnih ugovorovuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2009 20:13:21   
gita10
Meni so dali umetne popadke, ker se nisem odpirala. Svoje sem imela ampak je največ kar sem se lahko odprla bilo 3 cm, že po prvem umetnem smo šli na 6 cm. Pri meni je nažalost tako ostalo vseh 12 ur, ko so se odločili narediti CR ampak verjetno, če je vse uredu je vsega prej konec z umetnimi popadki. Sploh pa ne sikiraj se oni so tam, da ti pomagajo in vsa bolečina izgine ko primeš v roke svojo stručko.

(odgovor članu Taanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2009 20:14:38   
ajataja

1. zakaj so se odločili G za umetne popadke  Ker mi je doma odtekla krvava plodovnica-en teden pred rokom
2. kolikšna je razlika v bolečini med naravnimi popadki in umetnimi (za tiste, ki ste rodile z enimi in drugimi),Umetni so bili zame veliko bolj boleči,kot naravni
3. po kolikšnem času ste rodile od kar so vam dali umetne popadke Glede na to da so popadki bili ful močni kar takoj ko sem jih dobila,hvala bogu se je končalo v eni uri in pol,z naravnimi pa 6 ur

Hvala vam za prijaznost  malenkostuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2009 20:15:17   
vesna_14
Če vprašaš mene raje rodim z umetnimi kot z svojimi.Umetni me niso lahko rečem nič boleliuser posted image user posted image user posted image

Dneve mi lepšajo moji trije mali sončki in možek....januarja 2010 pa dobomi še enega razgrajača...in tako nas bo veliko.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2009 20:40:44   
benika
1. zakaj so se odločili G za umetne popadke Ker sem bila obakrat čez rok, prvič nič odprta, drugič 2 cm, obakrat brez svojih popadkov
2. kolikšna je razlika v bolečini med naravnimi popadki in umetnimi (za tiste, ki ste rodile z enimi in drugimi), ne vem
1. - 16 ur
2. - 4 ure

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
4.3.2009 20:54:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2009 21:01:53   
end1

Hvala vam za prijaznost

1. prvi porod - moji popadki so bli prešibki, drugi porod - vzela epiduralno, ki mi je zmanjšala moč mojih popadkov
2. umetni bolijo fullllll, so me pa že moji boleli, v križu intenzivnost bolečine 9, po epiduralni 2
3. prvi porod se je končak s CR, drugič rodila po 14 urah
se ne grem več

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2009 21:07:36   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

1. induciran porod, ker sm bla odprta ze 5cm
2. ful mocnejsi kot naravni
3. v 1h

Pri meni pa ravno obratno. so bli pri prvem porodu prešvoh in neredni moji, pa so mi dodali umetne, je pa blo po filingu mučno.

Pri drugem porodu pa sem mela svoje tako močne, da sem se v 30 min odprla iz 2cm na 10 in sem rodila. bili so pa tako močni, da sem mislila, da me bojo dali na pol. je pa šlo hitro.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2009 21:08:00   
dskubin
1. ker se nisem odpirala in so bili moji prešibki - in pol tudi po 4ih urah umetnih popadkov se nisem odprla niti za cm. Začela sem se odpirat šele kaki 2 urci pred porodom
2. meni pa se niso zdeli močnejši, kot naravni, bolj boleči pa user posted image , pa ful pogosti
3. +8 ur

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2009 21:14:25   
poli*
1. ker sem se prepočasi odpirala (v 6 urah samo 2 cm, z umetnimi je bilo po 4 urah vsega konec. torej 10 ur vsega skupaj.)
2. hja, ne morem reči, da so bili veliko bolj boleči. Utrudilo me je predvsem to, da so se vrstili eden za drugim. ko je ravno prvi popustil, mu je čez 3 sekunde sledil nov. Da se še dihat ni dalo

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2009 21:14:38   
roberta
2x rodila, obakrat z umetnimi.

1. sem mi je odtekla voda (ob 4 zjutraj) in ker potem nisem imela kakih konkretnejših popadkov do nekje 10. ure, so se potem odločili, da mi dajo umetne, ker naj bi po tem ko ti začne odtekati voda v doglednem času rodila... (mislim, da v 12 urah). rodila sem ob 14.50, torej je od časa ko so mi dali umetne do poroda minilo dobre 4 ure.

2. so mi dali umetne, ker sem bila 1 dan čez rok in ker sem bila 3 cm odprta in je bilo kao "vse pripravljeno in v idealnem času". takrat se itak ne upaš kaj reči, ker te je strah, kaj pa če... in tako sem dobila zopet umetne. za kar mi je še sedaj žal, ker imam občutek, kot da nisem sposobna rodit sama. saj vem, brezveze... ampak občutki so še vedno tu. sem pa rodila čez 4 ure od takrat, ko so mi jih dali.

bolečine torej ne vem kake so pri naravnih popadkih, ti pa lahko povem, kako je z umetnimi. če so pravilno dozirani, je vse ok. se da potrpet, se da predihat, se da preživet, niti ni tok hudo, imaš čas vmes, da zadihaš (čas med enim in drugim popadkom) - to je bilo pri mojem 2 porodu. če pa je koncentacija tiste tekočine, ki ti jo dajo  prevelika, mislim da gre za dozo oksitocina, potem je pa to en pekel (to se mi je zgodilo pri 1 porodu). takrat so bolečine res hude, presledkov med popadki ni in bolečina je konstantna in ne vem, itak še sam zase ne veš... ampak verjetno se to redko zgodil. tako, da ne bi skrbela na tvojem mestu. bi se pa vseeno potegovala za naravne popadke, če je le možno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2009 21:20:30   
AnciM
1. Ker sem sama želela, da pospešijo porod.
2. Ni bistvene razlike v bolečini. Samo delujejo umetni bolj boleče, ker so bolj redni in bolj gosti. Naravna sem imela na vsakih 5 minut, umetne so mi pa našopal na vsako minuto.
3. Naravni so se začeli okoli pol štirih zjutraj, se zgostila na 5 minut od 7h zjutraj, ob 11h sem dobila umetne, rodila ob 15h.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.3.2009 10:09:32   
Anonimen
Najlepša vam hvala za odgovore. Saj ne da čakam umetne popadke, le zanimalo me je malo o vaših izkušnjah, ki ste jih mele.
Nikoli se pa pri porodu ne ve kam se bo vse skupi obrnilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.3.2009 11:28:00   
anny1
zdravo,
večino so že napisali, ja normalno če so tvoji popadki prešibki ali pa se ne odpiraš z njimi dovol ti dajo umetne popadke, preko infuzije, bolijo pa k user posted image  tko da ni glih fino no, jaz sem v 1user posted image  po 12h še vedno bila komaj odprta 5 cm tko da je bil cr, v drugi pa brez umetnih v 4h urah rodila samo s svojim, v 3user posted image  sedaj pa upam da tudiuser posted image  brez umetnih.
Tko da se raje psihično pripravi na svoje in ti bo lažjeuser posted image  drugače pa imaš na www.med.over.net pod rubriko pravice-ali nekaj podobnega-o porodih moderator je dr.Zalka D.... in ti podrobo piše kaj in kako je s temi umetnimi popadki.
lp srečno in brez strahu

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.3.2009 13:38:32   
andrejkam
1. ker 11 dni čez rok še ni imel namena priti na svet (so prej poskusili z luščenjem ovojev, potem prediranjem mehurja pa ni bilo nič)
2. nisem (še?) rodila z naravnimi
3. po 6 urah ("žurka" je bila zadnji dve uri, prej niti ni bilo hudo)

(odgovor članu anny1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2009 13:54:16   
Miška2006
No, se bom še jst malo urinla na to temo z umetnimi popadkiuser posted image user posted image user posted image :

Ali so kateri napovedali sprožanje poroda z umetnimi popadki pred PDP zaradi zdravstvenih razlogov? Katerih? Kakšne izkušnje imate?

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.3.2009 14:06:50   
smejčica

In še moja zgodba:

porod so mi sprožili 6 dni po pdp, zaradi visokega pritiska.

Šla sem v porodnišnico zjutraj ob 8.00 uri, ker sem imela pregled.
Pa mi je ginekolog rekel, vse je vredu, ultrazvok super, .. ko pa je videl moj pritisk, pa sem morala opraviti še vaginalni pregled. Ugotovil je, da sem odprta 1-2 prsta.
No, in je rekel, danes bomo pa sprožili porod.
V bistvu me je bilo strah, in mi je nabilo pritisk. V porodni je bil čisto normalen. In so me vsi spraševali, zakaj sem sploh tam. user posted image user posted image
Nato so mi dajali gel, tabletke, ... pa še vedn nič.
Rodila sem potem zjutraj okrog štirih.
Svojih popadkov nisem imela, tako, da so mi morali dati umetne, ki so fajn boleli. Od 10 ure naprej so mi jih dajali. Ni blo prijetno.
Zdaj sem v drugo noseča, in upam, da bom lahko rodila brez umetnih popadkov, ker si jih sploh ne želim.

(odgovor članu Miška2006)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.3.2009 14:53:25   
Katjusa
1. sem rodila samo z umetnimi ker svojih nisem imela, rodila sem v 3 urah, bolečina je bla znosna in sem si želela, če še kdaj rodim da bi blo isto....
2. sem mela svoje popadke, vendar so bli prešibki in mali se je počasi spuščal po dobri uri so mi dodali še umetne.... bolečina se mi ni zdela hujša,  se je pa razmak med enim in drugim popakom zelo zmanjšal. rodila sem v 2,5 urah.... torej po nekje uri umetnih popadkov. Če še kdaj rodim, upam da mi spet dodajo umetne k gre potem res hitreje....user posted image user posted image

(odgovor članu smejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.3.2009 15:43:16   
Anonimen
1. imela svoje popadke, ki so bili sicer dovolj močni, a neredni. S svojimi bi rabila še kakšni dve urici več, da bi se mala povsem spustila v porodni kanal. Zato so mi dali umetne (hehe, pa ker sem hotela roditi pred polnočjo, da mi ne bi bilo potrebno biti še en dan več v porodnišnici).
2. Umetni me niso boleli nič močneje kot moji, so pa postali popadki redni.
3. rodila sem prej kot v eni uri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
5.3.2009 16:36:06   
Taddy78
1. 4 dni po PDP so me poslali v porodno ker je bilo premalo plodovnice. Hoteli so mi vstaviti gel za sprožanje, pa sem bila že 4cm odprta.Tako da sem zato dobila umetne na flaško...
2. Kakšna je razlika žal ne vem, ker sem rodila  samo z umetnimi, so pa bili recimo sami križni popadki...
3.Porod je trajal dobre 4ure, če štejem od prvega popadka...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.3.2009 18:14:17   
barika

- 11 dan po pdp se še ni nič dogajalo in so mi z gelom pospešili, pa ker nisem imela svojih popadkov, so mi dali umetne

- v dobrih 4 urah, brez hudih bolečinuser posted image

Hvala vam za prijaznost

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.3.2009 19:28:02   
hothien

Hvala vam za prijaznost

1. Zato, ker sem bila 6 dni čez rok, user posted image  pa je bila že velika.
2. Baje ogromna, sama sem samo enkrat rodila, zato ti iz prve roke ne morem povedat. Lahko samo rečem, da boli kot user posted image  in da naj ti dajo kaj proti bolečinam, jaz nisem dobila nič. user posted image
3. Priklopili so me ob 9ih, do pol enajstih nisem čutila nič, nato mi je odtekla voda in popadki so se čedalje bolj čutili, ob 11ih so bili že user posted image . Rodila sem malo pred 14. uro.

Do I look like I give a shit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?