|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 12:38:30   
Jančika_
Danes smo bili že navsezgodaj v posvetovalnici, in to po eni najslabših noči - jaz sem šla pozno spat, mali se je zbujal več kot običajno, vstali smo eno uro pred običajno budnico...za dodatek pa sem imela še migreno:hudicek:, tako da sem res zgledala ko cota za podn brisat.

V glavnem, pediatrinja me je samo pogledala in takoj vprašala, kako kaj ponoči. Povedala sem, kako je zgledala današnja noč in da se je mali pred tremi tedni začel zbujati in hoče jesti trikrat na noč (prej dvakrat in nobenega vmesnega zbujanja). Potem pa je rekla, da bi mali pri tej starosti (4,5 mes) že lahko prestal noč brez hranjenja. Moram reči, da se strinjam, saj se je že zgodilo, da potem cel dopoldan ni jedel, enkrat celo 9 ur, pa mu ni nič falilo. Pravzaprav vsako dopoldne je bolj malo. Ko se zjutraj zbudi, ponavadi sploh noče dojke. Da ne govorim o zalogah špeha:).

Svetovala je, naj poskusim ukiniti nočno dojenje. Da naj malega potrepljam, ko se zbudi, mogoče malo obrnem v kak drug položaj...zdaj pa res ne vem, kaj naj. Joe pravi, da lahko poskusiva in da bo pač on vstajal (hja, bomo še videli - ponavadi še trzne ne, ko se mali oglaša:hudicek: ).

Če se bova lotila tega podviga, računava na nekaj neprespanih noči, pa da se bo mali kmalu navadil. Naj še povem, da z uspavanjem ni nikoli problemov, vedno lepo zaspi brez dojke in nošenja, lepo v posteljici.

Zanima me predvsem, če je katera to poskusila in kako se je obneslo.

Lp, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 14:43:52   
thumbelina
Pri nas je bilo isto in jaz sem začela uvajat gosto hrano. Zvečer sem si izčrpala svoje melko in vanj zamešala riževe kosmičke. Mala je zadevo pojedla prav z veseljem in prav brcala z nogicami, ko je videla, da gre polna žlička proti njej. Od takrat dalje spimo spet do treh, štirih, danes celo do šestih zjutraj. Tudi pediatrinja ni bila nič huda - eni otroci pač rabijo močnejšo hrano prej. naj poudarim, da sem svojo punči želela izključno dojiti do pol leta, vendar ni šlo. Mala ni spala ponoči, in ker je bilaneprespana je bila sitna tudi čez dan. zdaj pa je spet eno zadovoljno dete.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 15:33:04   
Jančika_
Hvala obema! Nocoj bomo poskusili tako, da bom jaz spala v dnevni in ga bo ati porihtal, potem bomo pa videli, kako bo...hrane ima dovolj, samo si je res obroke umislil ponoči, podnevi pa - evo, ura je pol štirih in do zdaj je jedel samo trikrat. Ponavadi je do te ure jedel vsaj štirikrat, zdaj pa si je en dnevni obrok prestavil na noč. Ga bomo poskusili prestaviti nazaj8).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 15:49:37   
Tejči
O, boga Jančika..si mislim, kako si utrujena.

Midva se pa sedaj trudima, da bo začela hodit prej spat. Včeraj nama je uspelo, da je zaspala ob 22., ampak je zato ponoči 2x papcala.

Dosti uspeha vama želim!

LP, Tea:sloncek:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 16:31:27   
Seven*
Ce te kaj potolazi. Ponoci se zbudimo cca 6x. Danes smo bili se posebej pridni. Zbudili smo se vsako uro. Meni se ze mesa, sem popolnoma izcrpana.. :((

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 17:27:57   
tralala
Pravijo, da se dojeni otroci zbujajo, zato bomo tudi mi probali ukiniti nočno dojenje (tudi 5 krat na noč). To noč smo spet probali in končno sem bila vztrajna (šla sem v dnevno in v eni uri je zaspal). Tako, da sem ga prvič podojila šele ob 5-h zjutraj. To je za nas velik podvig, saj do sedaj je bilo prvo dojenje po treh urah spanja. Samo vztrajat moraš in rezultat bo vreden truda! Srečno!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 17:59:28   
Jančika_
Seven, tvoja situacija mi je vedno v mislih - vsakič, ko se ponoči zbudim in če sem zmožna karšnekoli misli, je ta ponavadi namenjena tebi:)-:ups:. Do sedaj se nisem sekirala, tudi naspana sem bila še kar, zadnje tedne pa je bilo vsako noč slabše...

Tralala, dala si mi malo poguma, že cel popoldan sem živčna...bom jutri poročala, če sem preživela.:)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 18:14:47   
Joe
Seven, ponovno preberi tralala. Tralala, poskusila bova tvoj recept. Oz. ga bom preizkusil, Jano pa zaklenil v dnevno. :love: Že imam vizijo: mali bo tulil, Jančika grizla podboje pri ključavnici, jaz pa bom že. Pred spanjem bom priklopil otroško varuško in si postavil zvočnik pred uho, pa bo.

Tonight is the night! Midgnight, time for lactiside!

Morda pa se obnese! :)- Do sedaj se je že nekajkrat izkazalo za pravilno, če sem vztrajal pri ideji, ki so jo podpirali vsi razumni razlogi, proti pa so bili Jančikini strahovi. Res pa je, da sem pri obnovi kopalnice ugotovil, da se najin zakon ne sme lotiti mešalca za beton.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 18:31:43   
Kenny
No, Jančika in Joe, bosta jutri poročala, kako je bilo. Mi smo stari 11 mesecev, pa se tudi ponoči še enkrat dojimo. Je pa pred kakšnim mesecem tudi kar naenkrat hotel spet dvakrat jesti, pa sva po ene dveh dneh z možem isto naredila, pa je mali dve uri tulil, ampak je bilo naslednji dan spet samo enkrat:bravo:.Zdaj pa zbiramo moč, da bi ukinili še zadnje nočno dojenje.

Veliko sreče in vztrajnosti vama želim!:muca::muca:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ukiniti nočno hranjenje?
22.12.2004 20:54:11   
Blanka77
seven, nisi edina. Mi imamo tudi nočne žurke, pa naša malčica ni doejna že skoraj pet mesecev. Sploh ne vem več, kako zgleda, če se človek naspi. Zbuja se od 2x (to je že praznik) do 8x. Ne pšomaga nič, ne Panthleyeva s svojimi metodami, ne jok prejšnjo noč. Danes ponoči celo duda ni bila OK, ker je mala telovadla po posteljica in se imela fino.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 13:40:56   
Jančika_
Tu je poročilo o prvi noči: mali se je zbudil ob 23.15 in začel z jamranjem, ki se je z nekaj presledki nadaljevalo do pol dveh. Joe ga je tolažil, jaz pa sem ležala v postelji ko hlod in si vlekla deko čez glavo:ups:. Pravzaprav mali niti ni jokal, bolj je bil ogorčen in iskreno osupel nad krivico, ki se mu dogaja:). Preizkusil je vse, kar zna, razen histeričnega joka, temu smo se hvalabogu danes izognili. Potem smo zaspali, nakar so sledile budnice s petminutnim pritoževanjem ob 3.00, 4.00 in končno ob 5.30, ko sem ga podojila, potem pa je spal še do 8.00:bravo:. Zmenila sva se namreč, da pred peto ne bom dojila.

Zanimivo je, da pri prvem dojenju ni nič bolj planil na joško kot ponavadi, niti ni bolj hlastno jedel. V glavnem, nisem dobila občutka, da bi bil hudo lačen. Ampak moja mlekarna...:zmeden2::zmeden2::zmeden2:...skoraj me je razgnalo, se si šla potem še spumpat, da ne bo kakega mastitisa.

Mali je še kar dobre volje, samo zaspan je prav konkretno:zaspan:. Da ne govorimo o Joeju, ki je zdaj prvič izkusil radosti nočnega vstajanja:)-, ponavadi vse skupaj lepo prespi. Jaz pa sem se kljub temu, da nisem veliko spala, prav fajn spočila:bravo:.

Bomo videli, kako bo to zgledalo nocoj...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 13:52:48   
sa
:bravo::bravo::bravo:za uspesno noc,upam da bodo naslednje tudi take,lp:rozica:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 16:57:38   
tralala
Naša noč pa je bila katastrofa. Zbudil se je ok. 23-h in po polurnem crtanju zaspal za urco in pol, naslednju rundo sem se matrala eno uro, da je zaspal nazaj in spet le za urco in ok. 3:30 sem se predala in ga prvič podojila. Zjutraj se je zbudil ob 7-h, jaz pa sem s pomočjo moje mame spala do 11-h. Kaj bi brez nje?? Dihat nisem mogla. Res naporna reč! Ma, če ne bo pomagalo.....

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 17:28:59   
Jančika_
Ravno sem govorila s prijateljem, ki ima enoletnega sina in ženo zelo mehkega srca. Ta fantek ni pa ni spal ponoči, tudi 6x ga je morala dojiti. Potem sta se odločila za ukrepanje in je bilo po nekaj dneh že bolje, ampak potem je žena po kakem tednu klonila in ga je podojila - pa je bilo takoj spet vse po starem. Mir imata šele zdaj, ko ga sploh ne doji več. Rekel mi je, da naj nikar ne popustiva. Samo ne vem, kako se človek počuti, če se mali en teden dere ponoči....uh, nič, pogumno v novo noč....

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 17:53:02   
Tipi
No, da še jaz dodam svojo zgodbo. Naša princesa bo stara 8 mesecev in se ponoči doji 3-6X. Da znoriš.:hudicek:
Se mi zdi, da je hujše kot, ko je bila stara dva meseca. Zadnjih 14 dni smo kot čebelarji, reče moj dragi. Spimo ne nič. Vsako noč gremo v diskoteto ... ajme meni. Mami je čisto kaput, ati ima moči še za ena dva dni ... tako da jaz nisem oseba, ki bi ti svetovala. Tudi mi smo poskušali z metodami iz knjige Otroško spanje a se ne obnese ... Sem čisto že na tleh. Če ima še katera zame kakšen nasvet, bi bila zelo zadovoljna, ker če se bo tako nadaljevalo ne vem kaj bo.

Moj dragi reče, po novem letu bo boljše. Sigurno.:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 19:38:13   
Joe
No, oni najin prijatelj je navdušen nad postopkom, ki bi ga bojda naj opravljali neki Indijanci: malega so obesili za tri dni na drevo, potem pa ni nič jokal.

Več od tega stavka ne vem, pa on tudi ne, je pa kar catchie, kajne? :):)

A bi kdo od nas prvi poskusil spustiti malega žurerja na balkon za čez noč, da bi potem naslednjič raje cenil toplo in mirno posteljo?

RRslužba, ne me vreči z RR!!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 19:40:08   
dory
Hja mislim,da ne bo nobenega tako korajznega...ker ce bo ze kdo tako korajzen,bo pa kaj kmalu sledila sankcija,ker se bo ze sosedom zdelo nehumano :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 19:40:27   
Joe
tralala, ne kapituliraj in ne spodkupuj morale sedaj, ko si nama za podporo in Seven za vzgled! :zaspan:

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 19:43:31   
Joe
Ha, še je upanje: ravno sem se spomnil, da so zagotovo pari, katerih deca spi celo noč, vendar ti niso na RR. Argument pa pol!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 19:46:42   
dory
Ja upam da tudi taki obstajajo...pri nas tulimo vsako noc 8 mesecev zapored...tudi jaz bi vcasih tamalga mal obesla tkole za kak drevo ja :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 20:33:04   
Tipi
Se vama kar pridružim. Včasih se mi zdi kot bi bili na Marsu. Za božič si pa res želim vsaj tri ure spanca. Slišiš Božiček.:)-:)-:)-

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Ukiniti nočno hranjenje?
23.12.2004 21:20:18   
kiki.l
danes smo žurali 5 ur ponoči. Zdi se mi da je vsak dan slabše. pa še mesec dni nazaj sem govorila, da je vse super, ker se je zbujala na 3 ure. In potem se je vse postavilo na glavo. Eno noč na vsako uro, drugo na tri. Ubijalsko. res pa je da ne joka le premetava se divje in vse zbrca s sebe. No zdaj sem si določila par pravil po knjigi Otroško spanje. Le držati se jih moram.
Me je pa potolažilo, da nisem edina z podočnjaki do kolen.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Ukiniti nočno hranjenje?
24.12.2004 8:34:10   
tralala
Ejla, kar kipim od veselja. Za tiste, ki mi sledite: to noč se je prvič zbudil ob 1!!!! Rekord (do zdaj med 22 in 23). Eno uro se je mantral (in nas še bolj), popil malo kompotka in zaspal do kašne 3,5 pa takoj zaspal nazaj z dudiko in ob 4,5 sem ga podojila. Ok. 6-h še enkrat in ob 8:00 se je zbudil (ponavadi se ob 7 sharp). Spremembe: dojili 2-x, prej nešteto-x; spali dlje; količinsko pa se še vedno dosti zbuja. NO, jaz sem zelo zadovoljna, tako da vam pišem na vsezgodaj. Stvar očitno deluje brez indjanskega obešanja .... Lepo vigilijo vam želim in seveda čimveč prespanih noči.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Ukiniti nočno hranjenje?
24.12.2004 9:12:49   
Jančika_
Tudi jaz sem vesela: spat je šel ob sedmih (kot običajno), prvič se je zbudil šele ob 3.15!!! (prej ob 22.00). Po minuti pritoževanja je zaspal nazaj do 5.15, ko sem ga podojila, nakar je spal do pol osmih.

Upam samo, da ni to kak umazan trik in da ni samo nabiral moči za kakšen večerni napad s težkim orožjem :)-.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Ukiniti nočno hranjenje?
24.12.2004 11:36:18   
Joe
Tralala, to je le domača verzija indijanskega drevesa. Pač živimo v blokih in hišah. :)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




imena
luncaa

katero ime za fantka???

Žak (17%)

Tadej (20%)

Nejc (35%)

Anej (29%)


Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!