Vijoličarka
|
Hm, mogoče te predvsem privlači privlačnost. To, da te obletavajo, da si zaželena, všeč ti je misel, da si famme fatalle - bi marsikoga lahko imela, če bi ga hotela. No, vsakemu svoje. Jaz tega ne razumem. Tudi jaz kdaj ocenim kakšno moško ritko, priznam za koga, da "fajnt tip", ampak brez da bi sanjarila, da bi se midva kaj spogledovala. Ne vem, meni se to zdi malo sebično. Imaš vse, imaš moškega, ki te ljubi in s katerim si srečna. Ampak svet ni ustvarjen samo zato, da boš ti brezmejno srečna, pa da si lahko vse dovoliš. Na tem svetu živijo tudi drugi ljudje in ne le zato, da bi se brigali izključno za tvojo srečo. Tako kot Marogici, se tudi meni zdi, da jemlješ svojega dragega preveč za samoumevnega. Najbrž bi se hitro zjezila nad konkurenco in nad obnašanjem svojega dragega, če bi ta uživaško flirtal s kakšno luštno bejbiko. In ja, tole z metuljčki je malo nevarno. Ni ravno zdravo. Da bi rada to prekinila, je tudi zelo zdrava odločitev. In to lahko prekineš, če hočeš. Enostavno mu več ne mižikaj nazaj, ne sodeluj, bodi sicer vljudna, tako kot do vsakega drugega človeka, kaj več pa ne. Pred očmi imej predvsem, da nisi bila poštena do moža. Povej tudi metuljčkom, da je odločitev padla.