|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Triletniki v vrtcu
5.9.2007 23:10:10   
Rubin.
Mene pa zanima kako so vrtec sprejeli triletniki, ki so sept. prvič zakorakali v vrtec. Jaz nameravam mojo malo mis dati drugo leto v vrtec, ko bo dopolnila tri leta in upam, da bo vrtec dobro sprejel, saj bo lahko že vse recimo, povedala in se bo dalo zmenit z njo. Eni mi pravijo, da se samo tolažim, da je triletnika še težje uvest v vrtec, ker ti pove, da noče iti in tudi že marsikaj razume in ga je težje kar tam pustit.

Zato prosim, izkušnje mamic, ki letos prvič uvajajo triletnike.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Triletniki v vrtcu
5.9.2007 23:48:23   
lelaval
Ko sem starejšadva dala v vrtec, je bil sin star 2 lei, hčera pa 3 leta in 3 mesece. S sinom ni bilo nobenih težav, hči pa sa je pol leta ful jokala. Mogoče ni to od tega, ampak vseeno - nikoli ni hotela nikjer ostat ali prespat, pri 9 letih je prvič bila brez mene - v šoli v naravi.
Najmlajša pa je bila stara 1,5 leta, ko je šla v vrtec in udi ni bilo težav. Še vzgojiteljici sta bili presenečeni, da ni bilo nobenih solzic in nič.
Mlajši, ko je  je otrok ob vstopu v vrtec, bolj ga pritegne bližina drugih otrok predvsem zaradi radovednosti. Starejši, ko je otrok, pa začne že razmišljat in prisoten je strah, ko nenadoma ni več v bližini mame (ali osebe, ki je je vajen ob sebi).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 0:07:51   
Olivija
Pri nas je šlo brez večjih pretresov (stara je bile 3 leta in 5 mesecev). Tisti prvi dan sva bila midva veliko bolj ganjena kot Ana user posted image . Niti poslovila se ni od naju, enostavno je zakorakala v razred in nama ob tem pojasnila, da bo kar cel dan ostala. Res naju je presenetila, ker drugače ni zelo družaben otrok in se je težko vklapljala v skupine. Pa še name je zelo navezana in pred tem je bila celo leto z mano doma, ker sem bila na porodniški, tako da me je res srbelo.

Čez nekaj časa je ugotovila, da je ta zadeva obvezna vsak dan in jo je malo stisnilo, ampak imela je samo manjšo krizo od takrat naprej pa zelo rada hodi v vrtec (trkam).
Meni osebno se zdi veliko lažje uvajat triletnika, ravno zaradi tega, ker mu lahko že veliko stvari razložiš. Brale sva pa tudi razne knjie kot npr. "Mišek tip noče v vrtec", ...

< Sporočilo je popravil Olivija -- 6.9.2007 0:09:52 >

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 0:49:49   
Magi*
pri nas je šlo brez problema. danes je bil tretji dan in je "že stara mačka". nič solz, nobene drame, pač sedaj hodi v vrtec. je pa res, da je bila prej v privat varstvu in je bila že navajena zjutraj iti od doma...

sva pa bili v petek 2 uri na ogledu, v ponedeljek pa sva jo z atijem ob osmih pripeljala in šla v službo. iskat jo je šel ati ob 15.00. priznam, da sva v pon oba nervozno pričakovala klic iz vrtca, pa ga ni bilo. v torek je že bilo "rutina".

ne vem zakaj bi moralo pri 3-letnikih biti slabšeuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 0:51:17   
Magi*
hehe, mišek Tip je tudi pri nas caruser posted image  ne samo za v vrtec, tudi ko dobi bratcauser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 7:24:56   
Anonimen
moja je 3 pa 1 mesec dober nos kor 2. zjutrej ne joka, baje pojokca sem pa ke v vrtcu če se glih spomni drgač pa brez večjih pretresov. dons jo bom pustila spat tam pa se je kr strinjala in je rekla da jo bom itak pršla iskat kuj k sebo zbudila. tko da. zaenkrat ni panike. je pa res da je nisem nikol navezala nase tko da ne bi bla niti min brez mene. hodi s starima staršema na morje za 10 dni pa tko, prespi pri njih in podobno že od dojenčka dalje.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 7:26:04   
Lenny
Tudi midva sva se odločila, da gre s 3. leti v vrtec, pred tem je bil dve leti pri babici. Prvi teden je bilo hudo, potem se je hitro vživel in privadil. Ni rekel, da ne bi šel v vrtec, ko pa se je bilo treba posloviti, je seveda jokal.
Kot kaže, se bova tudi pri miniju odločila enako.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2007 7:26:15   
Lunca1
Naša je stara 2 leti in 9 mesecev. Ni bilo nobenih problemov, res je pa da je bila prej 3 mesece v privat varstvu skupaj s še enim fantkom.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 7:29:47   
Lunca1
No naša je bila tudi že prej precej v stiku z drugimi ljudmi, babice dedki prijatelji. Se mi zdi da je fino otroka že prej navadit na druge, da ni potem prevelik šok. Moja sestra ima pa namreč tamalega zelo navezanega nase in zato precej joka. Je pa star skoraj eno leto.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2007 7:53:46   
total
No mi bomo čez dober teden 3 leta in danes  gremo tretič v vrtec,ga počasi uvajam in mislim da kr bo,danes ga bom pustila že malo dlje in upam da ne bo joka,kaj nas pa še čaka pa ne vem??

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2007 8:05:03   
Gordana-3
mislim, da je odvisno od otroka. eni bodo jokali pri enem letu, eni čisto nič. tako je tudi pri treh letih. včeraj sem mojo ta večjo 3,5 let peljala v vrtec malo kasneje (ob 10.00), ker sva bili pri zobozdravniku. vrata so bila zaklenjena, pozvonim, mi pride odpret ena od vzgojiteljic, za njo pa takoj priteče ena triletna punčka in vsa v joku sprašuje, če je že prišla mami ponjo .... tako da ...

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 8:22:32   
marelicaa
Se strinjam z Gordano-3.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 8:44:17   
ZARA
Pri nas je šlo z neverjetno lahkoto. Brez joka, česarkoli.. ama nič. Uvajanja je bilo cca 2 minuti, samo poslovila se je in se šla igrat. Do danes BP.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 8:56:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3
mislim, da je odvisno od otroka. eni bodo jokali pri enem letu, eni čisto nič. tako je tudi pri treh letih.

Se strinjam. Prednost pri treh letih je dino ta, da je imunski sistem že bolj izgrajen. In pljuča menda do konca razvita, pa naj bi bilo bolezni manj.

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 9:23:15   
duhica
sem prepričana, da ni odvisno od let, ampak bolj od karakterja otroka. Naša dva sta šla oba pri treh v vrtec, pa je hči imela težave vsa tri leta, sin pa od prvega dne očitno bolj uživa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2007 14:29:40   
pinki3
Ce uvajas otroka pocasi (zelo pocasi) in z obcutkom, potem ni tezav pri nobeni starosti. Ce pa ga uvajas na silo, potem se dogaja to, kar lahko beres v teh postih z zacetka septembra. Kot je rekla ravnateljica nasega vrtca: preden smo uvedli obvezno 3 tedensko uvajanje, je bila klavnica, zdaj je pa super. Res je, da triletnik lazje pove, ce mu je tezko, kar pa ne pomeni, da mlajsemu ni tezko - samo tega ne zna ubesediti. Ce pa je prehod mehek in je otroku prijetno, se ne bo upiral niti enoletnik niti triletnik. Ko berem tele poste v teh dneh, kako starsi z grobo silo uvajajo svoje otroke v vrtec, me ima, da bi se zjokala. Vem, da je tem starsem zelo tezko pri srcu in se tolazijo z mislijo, da je njim tezje kot otrokom. Ampak mislim, da nimajo prav. Otrokom je se tezje. Saj starsem je vendar tezko ravno zato, ker vidijo, kako tezko je otrokom, mar ne.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.9.2007 11:20:14   
Maja22
naša hana bo čez en mesec stara tri leta. do sedaj se je čuvala pri babici, ampak vsega skupaj le kakšne pol leta (najprej 3 mesece ko sem končala s porodniško, potem sem zanosila in sem bila prve 4 mesece spet doma in nato sem šla za 3 mesece spet v službo) tako da je bila hana kar veliko z mano. smo jo pa lani vozili na tako imenovane ure pravljic v vrtec - 1x tedensko po 2 uri. prvi dan je bilo super, kasneje pa se je že jokala in sem jo tam pustila samo 1 uro (pripeljala sem jo 1 uro kasneje, ko so se drugi otroci nehali jokati, da jo ne bi potegnili za sabo). no, kasneje pa je tudi hana ostala tam 2 uri in je bilo o.k., še posebej spomladi, ko so veliko časa preživeli na igrišču - tam pa uživa. no, nisem pa vedela, kako bo letos, ko bo šla zares v vrtec. sem se bala, da se bo zgodba z jokanjem ponovila, pa je vse šlo brez problema.  prvi dan sem z njo ostala približno 10 minut, pa še to je bilo odveč. je pa ostala samo do kosila. v torek in vsak naslednji dan pa sem jo samo pripeljala do igralnice, ji dala lupčka in se poslovila. brez problema. pa tudi ostaja že pri spanju. torej lahko rečem, da naša triletnica pri uvajanju ni imela nobenih težav. sem pa prepričana, da so tiste ure pravljic pomagale, poleg tega pa smo jo tudi veliko pripravljali na vrtec - pogovarjali smo se o vrtcu, brali knjigice, skupaj smo šli kupit nov nahrbtnik in copatke in predvsem smo sami kazali navdušenje nad vrtcem.
pa veliko sreče drugo leto!

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.9.2007 12:04:54   
mily
Moja je šla lani prvič v vrtec, stara 3l 10m. Sem jo že doma med počitnicami pripravila kako bo fajn v vrtcu in je na koncu že kr dneve štela. Med letom je blo skos brez problema in včasih še domov ni hotlauser posted image .

Glede bolezni - no mi smo lani čisto vse kar je možn pokasiral. Je bla skos neki bolana. Začel se je z vodenimi kozami, vnetje pljučk, vnetje ušes 2x, angina. Virozic sploh štela nisem.

Upam da bo letos malo boljše!

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Maja22)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.9.2007 15:21:36   
marita
do sedaj brez problema, je vsa navdušena in bi šla najrajš še med vikendom v vrtec. Bojim se edino bolezni.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.9.2007 9:01:52   
Pikca
naša bo stara 3, danes je šla 3. dan v vrtec - brez problema, se mi zdi, da ga je sprejela. če se bo dobro ujela z otroki v skupini, smo na konjuuser posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?