Maja22 -> RE: Triletniki v vrtcu (7.9.2007 11:20:14)
|
naša hana bo čez en mesec stara tri leta. do sedaj se je čuvala pri babici, ampak vsega skupaj le kakšne pol leta (najprej 3 mesece ko sem končala s porodniško, potem sem zanosila in sem bila prve 4 mesece spet doma in nato sem šla za 3 mesece spet v službo) tako da je bila hana kar veliko z mano. smo jo pa lani vozili na tako imenovane ure pravljic v vrtec - 1x tedensko po 2 uri. prvi dan je bilo super, kasneje pa se je že jokala in sem jo tam pustila samo 1 uro (pripeljala sem jo 1 uro kasneje, ko so se drugi otroci nehali jokati, da jo ne bi potegnili za sabo). no, kasneje pa je tudi hana ostala tam 2 uri in je bilo o.k., še posebej spomladi, ko so veliko časa preživeli na igrišču - tam pa uživa. no, nisem pa vedela, kako bo letos, ko bo šla zares v vrtec. sem se bala, da se bo zgodba z jokanjem ponovila, pa je vse šlo brez problema. prvi dan sem z njo ostala približno 10 minut, pa še to je bilo odveč. je pa ostala samo do kosila. v torek in vsak naslednji dan pa sem jo samo pripeljala do igralnice, ji dala lupčka in se poslovila. brez problema. pa tudi ostaja že pri spanju. torej lahko rečem, da naša triletnica pri uvajanju ni imela nobenih težav. sem pa prepričana, da so tiste ure pravljic pomagale, poleg tega pa smo jo tudi veliko pripravljali na vrtec - pogovarjali smo se o vrtcu, brali knjigice, skupaj smo šli kupit nov nahrbtnik in copatke in predvsem smo sami kazali navdušenje nad vrtcem. pa veliko sreče drugo leto!
|
|
|
|