|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Trebuh
15.12.2004 8:56:55   
pika78
Živjo punce!
Nina_nana je 2 dni nazaj že postavila podobno vprašanje v zvezi z bolečinami v trebuhu, pa me je odgovor Erike1 zelo prestrašil.
Torej, jaz sem v 18t in tudi dostikrat (se mi zdi, da že od začetka nosečnosti) čutim v trebuhu nekaj: kot rahle menstrualne krče (čeprav ne boli) oz. "zvijanje" (kot bi me bilo strah pred npr. izpitom, pa včasih me tudi na WC potem požene. Erika1 je napisala, da so to lažji popadki in da je treba h ginekologu:(???
Take občutke imam jaz na trenutke in zelo kmalu minejo, pa sem jih do zdaj pripisovala raztezanju maternice in drugim spremembam, ki se dogajajo v trebuščku med nosečnostjo - tako da se nisem dosti sekirala? Sej vse skupaj ne boli in ni moteče, ampak sedaj sem se pa res prestrašila.
Kaj menite druge oz. kakšne so kaj vaše izkušnje? Kako je s temi lažnimi popadki, kadaj ste jih ve odčutile (pri koliko tednih), koliko so nevarni in kako jih lahko preprečiš (s počivanjem verjetno pa s kakimi tabletami)?
Drugače se počutim v redu, utrujenost in slabosti so minile, zredila sem se kake 2 kg, trebušček se že malo pozna...
Lp vsem :nosecka:, Pika (18t - PDP 22.05.)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Trebuh
15.12.2004 12:07:22   
superfly
Pika,

tudi sama sem v 18 tednu (celo datum poroda imava na isti dan :))in imam podobne teževe kot ti. Jaz imam krče že od vsega začetka nosečnosti in sem bila zaradi tega tudi v bolnišnici in so me dali na bolniško, pa nimajo kaj druga narediti kot da sem nekaj časa jemala dabroston, vendar pa krči kljub temu niso ponehali. No meni so se sedaj pojavile še močne bolečine v spodnjem delu trebuha, za katere pa ginekologinje pravi, da je samo raztezanje maternice in da je pač treba več počivati. glede na to, da sem na bolniški itak cele dneve počivam pa žal nič ne pomaga. To, da bi lahko šlo za lažne popadke tudi jaz prvič slišim, bom pa v ponedeljek, ko imam pregled vprašala ginekologinjo in ti sporočim kako je šlo. Pa ne se preveč sekirat, počivaj in probaj mislit na lepe stvari.
Aja, a že čutiš otročička? Mene že cel teden pošteno žgečka in boža, pa mi to odganja slabe misli.

lp in ne skrbi vse bo ok,
superfly

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Trebuh
15.12.2004 13:19:39   
pika78
Hvala Superfly, si me potolažila!
Jaz ves čas nosečnosti hodim v službo (delam v pisarni), na začetku sem bila sicer zelo utrujena in mi je bilo slabo - in takrat je bilo kar težko sedet za računalnikom čisto pri miru, da ne bi bruhala - ampak sedaj sem kar v redu (če odštejem te občasne trebušne krče). In se poskušam čim manj obremenjevat, čeprav včasih ne uspe... Po eni strani je bolje, da hodiš v službo, da nimaš časa preveč razmišljat.
Otročička pa še ne čutim. PDP imam sicer 22.05., ampak so mi na obeh UZ, na katerih sem bila do sedaj, izmerili za 2 tedna manjši plodek, kakor bi moral biti glede na zadnjo M, tako da bom mogoče junijka. Verjetno sem imela kasnejšo ovulacijo, ker me je zanositev malo presenetila. Ampak sedaj že komaj čakam.
Jaz imam pregled naslednjo sredo in bom tudi vprašala, če pa ti izveš že v ponedeljek, pa prosim javi!
Lp in srečno:rozica::rozica::rozica:!
Pika

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Trebuh
15.12.2004 14:17:36   
majča
pika 78,

a te lahko nekaj vprašam?

Rok poroda naj bi imela 21.5., se pravi en dan pred tabo, pa sem si ves čas računala, da sem v 17 tednu.... kako je zdaj to?

Moram povedati, da so mi sicer vse izmerili glede na UZ in ne glede na zadnjo M, ker sem jo imela zelo neredno.... Sem čisto zmedena.... potem sem v 18 tednu??

Blub??
:)-:)-

:nosecka: Maja in še nekdo

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Trebuh
15.12.2004 14:43:31   
* Binchy
Živjo.

Tudi jaz mam take težave. Sem v 19t in tudi meni nagajajo
tako imenovani "predmenstrualni krči". Upam, da ni to kaj resnejšega. Pregled imam 22.12 pa ne vem, če ne bi raje prej poklicala G in jo vprašala kako je s tem.
Če pa bo katera kaj prej zvedla, pa naj prosim sporoči.

Lep pozdrav vsem :nosecka:, * Binchy ( PDP 7.5.05 )

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Trebuh
15.12.2004 14:52:56   
pika78
Jaz sem imela prvi dan zadnje M 15. avgusta, to je bila nedelja. Potem sem pa kot prvi teden štela teden od 16. do 22. avgusta, drugi teden od 23. do 29. avgusta itd. Tako da sem ta teden (od 13. do 19. decembra) v 18. tednu - vsaj mislim, da je tako:zmeden2:???
Aja, meni so to merili glede na zadnjo M, po UZ pa je bil plodek za 2 tedna manjši, tako da sem (verjetno bolj realno) v 16 tednu. A moj G še vedno govori o tednih glede na zadnjo M in ne glede na UZ.
Ampak saj ni važno, glavno da bodo :duda: zdravi!
A tvoj "nekdo" že kaj brca?
Lp; Pika

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Trebuh
15.12.2004 15:51:59   
majča
Ja pika 78,naš mali že dva dni pridno pošilja poljubčke na moj trebušček..... je prav fino...

sicer se pa glede termina ne sekiram tako zelo... ko bo bo,..... samo da bo zdrav in da buši raste!!!

pa pri tebi...??

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Trebuh
15.12.2004 20:50:16   
Nedelja
Jaz sem sicer že rodila in imam povsem zdravo 6 tednov staro Petro - najbolj čedna je, ja in (in sploh ne vem, kako da sem padla v ta forum, ko bi morala v čisto drugega) se pa spomnim, da sem imela v 19 tednu krče... trebušček kar nekako otrdi... ful ful me je bilo strah, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda... No, pol pa enkrat na UZ le omenim, kako mi na trenutke trebušček otrdi. Dohtar mi reče, da so to predporodni krči in da je to čist normalno, če jih ni več kot 2-3 na dan. Rekel je pa še, da naj si grem kupit magnezijeve šumeče tablete, ker da delujejo proti krčem. In res... od takrat me ni nič več skrbelo... Dokaz je viden...:duda:

Ne pozabite: optimiem je res pomemben! In še nekaj: uživajte nosečniške dni do konca... kajti nikoli več ne bo, kot je bilo :sloncek:
lp

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Trebuh
20.12.2004 20:00:51   
superfly
Evo Pika,

danes sem bila na pregledu in je vse OK, sicer mal nižje nosim in me zato malo stiska in pritiska, drugače pa vse bp. sem govorila z ginekologinjo glede teh krčev in bolečin o katerih sva govorile in je rekla, da se ne preveč sekirat. Nosečnost pač zelo vpliva na telo in temu sledijo tudi kakšne bolečine in do sedaj neznani občutki, velikokrat pa je za to kriva tudi prebava, saj je črevesje v času nosečnosti bolj obremenjeno in lahko tu pa tam "zašteka" pa se špojavijo krči. Načeloma je čist normalno, da te mal zbada in špika, če pa se ti zdi, da je vseen tega preveč ali pa preveč boleče, pa boljš da greš prej na pregled, sej te nič ne stane, se pa rešiš skrbi.

No upam, da ti je sedaj še kaj lažje in da se dober počutiš.
Lepo se imej in uživaj,
superfly

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Trebuh
20.12.2004 20:04:00   
superfly
Aja, pa še neki sem ti pozabila povedat, če bi šlo za popadke ali prezgodnji porod, bi se ti naverjetneje odluščil tudi čep, ki zapira pot v maternico. V tem primeru bi morala na hlačkah opaziti kak izcedek v obliki gostejše sluzi. V tem primeru pa takoj v bolnišnico.

lps

(odgovor članu pika78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?