Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 11:31:53
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz sem obakrat nesla samo materinsko knjižico in kartico zzzs. vse ostalo so mi naknadno prinesli in tudi ne rabiš takoj.... rabiš pa pleničke, za oblečt za domov za oba, milo in zobno ščetko, glavnik, mobitel, fotoaparat, mislim, da je to vse
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 11:33:26
|
|
|
|
kristinaj
|
za domov: vložke vir 80, ki sem jih dala na nočne always, za gvišno
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 11:35:44
|
|
|
|
Nika v službi
|
Ja, pa prav pride kakšen vazelin za ustnice (npr. Labello), deodorant, krema za roke, krema za obraz, pač vsa kozmetika, ki jo dnevno uporabljaš. Za otroka pa ti seveda lahko prinesejo naknadno, ob odhodu domov. Srečno!
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 11:36:26
|
|
|
|
baby blue
|
Poleg materinske in zdravstvene izkaznice rabiš še kozmetiko zase (šampon, gel za tuširanje, zobna krtačka in pasta) pa mogoče svoje natikače... Jst sem imela še kremo bepanthen za mazanje bradavic, vložke vir80. pa kak labello pa krema za roke... Potem ti pa tako lahko naknadno prinese kdo od tvojih kar boš še rabila... Za otročka pa potem rabiš za odhod domov (to potem očka prinese na dan odhoda) nogavičke, tetra plenice in plenice za enkratno uporabo, kapico, majčko kak kompletek pa seveda avtosedež... Mislim da je to vse drugače pa še malo po forumu pobrskaj
< Sporočilo je popravil baby blue -- 6.10.2009 11:37:13 >
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 11:53:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem si že vse pripravila predd odhodom ... 2 torbi eno zame, ki sem jo koj s seboj nesla in eno za bebico, ki mi jo je moj prinesel, ko naju je prišel iskat za domou. No takrat mi je še prinesel cunje v katerih sem šla jaz domou in sem jih tut že pred odhodom pripravila. V moji torbi je bilo: - spodnje hlačke za enkratno uporabo (enih 10 komadov) - tisti taogromni vložki od Tosame (par paketov) - brisača - zobna ščetka, kolodont, gel za tuširanje, glavnik, ... - vazelin - gel za bradavice - blazinice za v modrček - modrček za dojenje - obroč za sedenje - en kup revij - copati - gsm + polnilec - fotoaparat - denarnica - dokumenti (izvidi, materinska knjižica ipd.) No tiste prve 3 alineje sem imela s seboj za vsak slučaj ... lker če v P ni gužve imaš vsega tega tam na pretek. Samo ko sem šla pa jaz rodit je bila pa taka gneča, da smo v LJ dobili samo zjutraj in zvečer 1 brisačo in pa 1 paket vložkov za cel čas bivanja in 1 hlačke za enkratno uporabo na dan, ker jim je vsega primanjkovalo ... samo ko imaš čiščo je je tega hitro premalo. Aja pa naknadno so mi šeeno čisto mini lučko prinesli, ker v ljubljani imajo za nočne lučke ene ogromen neonke pri vzglavju, tak da sem lahko imela lučko prižgano in ob tem nisem motila cimre in nisem zbudila tamale. Za tamalo sem imela pa (rojena konec novembra): - 2 rezervni pamperski - tetrapleničko - povijalno pleničko - žabice - tople štumfke - 2x tetra majčka - kompletek hlačke in puloverček - kombinezonček - tanko in debelo kapo - lupinico Za čas bivanja tam za otroka, ne rabiš nič, ker vse dobiš.
< Sporočilo je popravil Otika -- 6.10.2009 11:55:37 >
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 20:54:42
|
|
|
|
Jančika_
|
Jaz sem imela in bom imela s sabo dokumente in vse, kar pač rabiš za vsakodnevno nego. Da bi čakala, da pride nekdo naokoli in mi prinese zobno ščetko, zakaj le . Sem pač nabavila še eno ščetko, pasto in milo, da so bili ves čas pripravljeni v torbi. Prvič nisem imela s sabo kompleta za dojenčka za domov in me je kap, ko sem videla, kaj je mož prinesel (sicer sem mu pripravila, ampak vseeno mu je uspelo zadevo zakomplicirat ). Tako da sem drugič imela s sabo tudi to in bom zdaj tudi.
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 21:14:31
|
|
|
|
manna
|
Ah jaz sem nesla ful preveč stvari (tisti seznami so meni preveč obsežni nevem no), saj sem potem vse tam dobila, razen zobne ščetke. Oblačilca za tamalo je pa moj prinesel zadnji dan, sem mu jaz naštimala.
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 21:31:08
|
|
|
|
Monni
|
Jaz sem imela samo stvari, ki jih potrebuješ za osebno higieno, mobitel in polnilec. Spodnje perilo, pidžama, vložke, oblačila in plenice za novorojence smo imele na voljo v bolnici nonstop (bila je čisto polna porodnišnica - MB). Edino kar so mi naknadno prinesli so bili obliži za bradavice iz lekarne, ki so zakon v kolikor so bradavice ranjene.
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 6.10.2009 21:38:16
|
|
|
|
benika
|
-materinsko in zdravstveno -copate -brisačo -potrebščine za osebno higieno -fotoaparat -mobitel in polnilec -labelo za otroka pa še: -dudo -tetra pleničko
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 7.10.2009 8:26:01
|
|
|
|
Bojana82
|
Mene je pri prvem taka panika zagrabla, da sem vse skupaj doma pozabila, razen torbico v njej so bili hvalabogu dokumenti .........in mi ni žal da sem, ker sem čisto vse, ampak res vse dobila v porodnišnici ( Ljubljana )......no razen za osebno higieno mi je pol moj naknadno prinesel!
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 7.10.2009 8:44:18
|
|
|
|
Ileus
|
ne pozabit na zapisnik o priznanju očetovstva oz. poročni list
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 7.10.2009 8:50:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem mela še fiziološko, da sem si z njo šive močila...je kar pasalo. Pa za dudo sem tud hvaležna, da sem jo mela - čeprav sestre niso ble lih navdušene nad to idejo.
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 7.10.2009 9:14:17
|
|
|
|
zmajči25
|
So ti že moje predhodnice vse naštele... Jaz sem poleg tega imela tudi svojo haljo in copate pa pač vso kozmetiko za osebno nego, ki jo dnevno uporabljaš (ščetka in pasta za zobe, krema za obraz, labello, glavnik, nedišeči deodorant) potem pa mi je mož naknadno prinesel še blazinice za dojke in komprese Multi-mam, ker sem imela bradavice po dveh dneh v obupnem stanju. Za dojenčka pa itak že prej vse pripraviš (vsaj jaz se nisem zanašala na mojega moža, ker ne vem, kaj bi uspel skupaj spravit )
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 13.10.2009 17:17:49
|
|
|
|
SaaS
|
Hvala punce za odgovore. Vse sem prebrala, nisem pa imela časa nič pripraviti in vam odgovoriti oz. se zahvalit, ker sem čez dva dni letela nepripravljena v porodnišnico in rodila sina. Štiri tedne prekmalu. Ampak je vse vredu. Zdaj sva že doma. Mož in mami sta se malo bolj angažirala, ko sem jima po telefonu naročala, kaj naj vse zrihtajo. Možu sem po spominu pisalal listek, ko sem čakala za v porodno sobo, kaj naj mi vse prinese. In smo vse srečno speljali.
|
|
|
|
RE: Torba za v porodnišnico 13.10.2009 19:58:32
|
|
|
|
Anonimen
|
čestitke!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?