|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksoplazmoza
8.6.2005 10:05:50   
Pepika
Sporočilo sem že poslala Dr. Pušenjaku, pa me zanima ali mi lahko še katera od vas kaj pove na to? Hvala vam*

POzdravček od naju***:sloncek::sloncek::sloncek:

Pozdravljeni!
Prihajam iz drugega pregleda(13T) in sem v materinski knjižici zasledila izvide tokse, ki so me malo zmedli. Piše sicer:
1a9(ali 4-ni razločno napisano) ierr(ali terr ali iemm ali iemm) neg, stara okužba.
Zdaj pa me zanima, ali mi lahko poveste kaj več o tem. Kako je lahko negativno in hkrati stara okužba.
In še nekaj. Kaj pomeni ICT negat.?
Hvala za odgovore,

Lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Toksoplazmoza
8.6.2005 10:23:57   
pat
kuk je men razložla G je tak, da če si jo že prebolel ni blema, drgač pa zna bit. kuk js vidim iz tegale je tak, da si bila okužena a nisi prebolela, nimaš razbitih "bojnih celic". :zmeden: res zanimivo..napiaš potem, kaj je dr. pušenjak odgovoril..

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Toksoplazmoza
8.6.2005 10:25:27   
šnucika
Kolikor vem glede toksoplazmoze,to pomeni,da si jo že prebolela,nekoč...pred nosečnostjo in sedaj ni bilo živih protitelesc,kar pomeni,da si sedaj negativna in se lahko sploh ne sekiraš,da bi jo še kdaj dobila.Tako je to meni razložil moj G.:bravo:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Toksoplazmoza
8.6.2005 10:31:33   
Pepika
Malo me skrbi, ker je ena znanka tudi prebolela in je rekla da zdaj ko je noseča ima zaradi tega veliko več pregledov... ali mogoče ona še ni prebolela, pa zato? ker je isto imela staro okužbo, mogoče je to res to... Vam javim potem kaj pravijo strokovnjaki.
Hvala vam, rada vas imam*

Pozdravček od naju:duda::nosecka:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Toksoplazmoza
8.6.2005 11:00:22   
nana 27
Evo, tukaj je odgovor dr. Pušenjaka :) , da se boš malo nasmejala.

Če si prebolela, ti ne more več škodovati, nevarna si le za kanibale :)

" Avtor: Stanko Pušenjak
Datum: 04-05-05 11:49

Oboje je pravilno. Toksoplazmozo ste enkrat preboleli in je v obliki, ki bi bila nalezljiva nimate več, sicer pa se bodo paraziti v vaših tkivih nahajali v spečem stanju do smrti, ne bodo pa nikoli več prešli v kri, od koder bi lahko potovali v plod. Z "vami" bi se lahko teoretično kužil le še "ljudožerec", če bi vas pripravil za malico in še to le pod pogojem, če bi vas zmlel v tatarski biftek ali če bi se mu pokvaril štedilnik in bi vas ne uspel skuhati do konca :-))).
Upam, da sem bil dovolj nazoren in sem odpravil vašo "zmedo" glede okužbe s toksoplazmozo v nosečnosti."

Tu pa še vprašanje, na katerega je odgovarjal:

"Avtor: uta
Datum: 04-05-05 10:42

Pozdravljeni. Zopet se obračam na vas, ker ste mi že velikokrat pomagali in sem spet v zadregi. Sem v 14t nosečnosti in pri preiskavi krvi so izvidi pokazali pozitivno na toksoplazmozo, vendar je na koncu pisalo : 'okužba je bila pred zanositvijo'. G mi je dejal, da se ni treba bati ravno zaradi tega, ker do okužbe ni prišlo v nosečnosti, ampak že prej. Vseeno pa sem malo zmedena: kaj to pomeni-če je bila okužba že pred zanositvijo, ali to ne pomeni, da sem še vedno okužena, glede na to, da so bili izvidi pozitivni? Ali pa to pomeni, da sem toksoplazmozo nekoč že imela in je sedaj nimam več?
Vnaprej najlepša hvala za vaš čas in odgovor.
LP"

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Toksoplazmoza
8.6.2005 11:32:13   
Pepika
In odgovor d. Pušenjaka na moje vprašanje...
Uf kako me je pomiril :)
Pobožajte svoje bušije in se toplo zavijete v kakšno odejico, mene grozno zebe :)
Poljubček od naju:rozica::rozica::rozica:

˝Napisa sta IgG in IgM in če je prvi pozitiven, drugi pa negativen gre za staro okužbo, torej imate pristona protitelesa IgG in se ne morete več okužiti. Pozabite na toksoplazmnozo in uživajte v nosečnsoti. ICT je Indirektni Coompsov test in z njim ugotavljamo prisotnost nepravilnih protiteles, zlasti pri Rh D negativnih nosečnicah. Tudi tega vam ni potrebno razumeti v podrobnosti. Če bo kaj narobe vas bo ginekolog na to pravočasno opozoril.˝

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Toksoplazmoza
8.6.2005 12:52:19   
pat
no, pa se je rešlo!

vse je ok..:bravo::bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Toksoplazmoza
8.6.2005 13:08:01   
Grascakinja
Ljudožerec, :)-:)-:)-, ta Pušenjak je pa faca....

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Toksoplazmoza
8.6.2005 16:57:05   
Andy13
Ja, res je faca! Mene je v živo prav prevzel, je zelo simpatičen! ;)

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?