nana 27 -> Toksoplazmoza (8.6.2005 11:00:22)
|
Evo, tukaj je odgovor dr. Pušenjaka :) , da se boš malo nasmejala. Če si prebolela, ti ne more več škodovati, nevarna si le za kanibale :) " Avtor: Stanko Pušenjak Datum: 04-05-05 11:49 Oboje je pravilno. Toksoplazmozo ste enkrat preboleli in je v obliki, ki bi bila nalezljiva nimate več, sicer pa se bodo paraziti v vaših tkivih nahajali v spečem stanju do smrti, ne bodo pa nikoli več prešli v kri, od koder bi lahko potovali v plod. Z "vami" bi se lahko teoretično kužil le še "ljudožerec", če bi vas pripravil za malico in še to le pod pogojem, če bi vas zmlel v tatarski biftek ali če bi se mu pokvaril štedilnik in bi vas ne uspel skuhati do konca :-))). Upam, da sem bil dovolj nazoren in sem odpravil vašo "zmedo" glede okužbe s toksoplazmozo v nosečnosti." Tu pa še vprašanje, na katerega je odgovarjal: "Avtor: uta Datum: 04-05-05 10:42 Pozdravljeni. Zopet se obračam na vas, ker ste mi že velikokrat pomagali in sem spet v zadregi. Sem v 14t nosečnosti in pri preiskavi krvi so izvidi pokazali pozitivno na toksoplazmozo, vendar je na koncu pisalo : 'okužba je bila pred zanositvijo'. G mi je dejal, da se ni treba bati ravno zaradi tega, ker do okužbe ni prišlo v nosečnosti, ampak že prej. Vseeno pa sem malo zmedena: kaj to pomeni-če je bila okužba že pred zanositvijo, ali to ne pomeni, da sem še vedno okužena, glede na to, da so bili izvidi pozitivni? Ali pa to pomeni, da sem toksoplazmozo nekoč že imela in je sedaj nimam več? Vnaprej najlepša hvala za vaš čas in odgovor. LP"
|
|
|
|