|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Toksa-mrčes
18.7.2007 12:18:01   
Anonimen
Celo nosečnost se grozno pazim toksoplazmoze (mačkam na daleč delam križ, surovega mesa se še dotikam ne, prav tako ne zelenjave z vrta......), zdaj me pa dobesedno ob živce spravljajo muhe. Menda naj bi tudi prenašale toksoplazmozo. Jih je pa v tem letnem času za znoret veliko. Kako naj vem, da se v slasčičarni ravno na moji skodelici ni katera pasla? Ali pa da mi ni kaj prinesla na kozarcu, ki sem ga imela v stanovanju na mizi?

Se ve tudi tako pazite ali pretiravam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Toksa-mrčes
18.7.2007 12:20:43   
Anonimen
Kako naj vem, da se v slasčičarni ravno na moji skodelici ni katera pasla?

Ne hodi po slaščičarnah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.7.2007 12:22:30   
Anonimen
Pomoje si večjo škodo delaš s svojim paničarjenjem, kot pa ti jo lahko naredi muhauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.7.2007 12:23:58   
blue sky
Pretiravaš, namesto, da bi lepo uživala nosečnost user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.7.2007 12:28:01   
fragola
(mačkam na daleč delam križ, surovega mesa se še dotikam ne, prav tako ne zelenjave z vrta......)

Pomojem tudi malo pretiravaš, ok z mačkami naj ti bo, ma z zelenjavo in to z vrta jaz ne bi komplicirala, res da nisem še noseča ma upam da ne bom tko panična kot ti!

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.7.2007 12:28:56   
Kuba
Se mi zdi, da pretiravaš, sprosti se in bo vse OK. Ti povem, da živimo na vasi pa si sploh ne delam problemov s tem, imamo namreč doma mačko in psa, jem zelenjavo z vrta (dobro oprano), jem pršut  ... kaj pa vem, morda sem pa jaz čudna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.7.2007 12:40:37   
Anonimen
Hvala vam!

Ne, Kuba, nisi čudna! Tudi jaz sem jedla domače salame do polovice nosečnosti in si privoščila skoraj vse, tako kot prej, potem sem pa ratala panična, ker sem očitno preveč o tem brala.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
18.7.2007 13:37:11   
tecka_nosecka
hm... Jaz pa sem ena od srečk, ki je tokso že prebolela in zato nimam kaj skrbeti.  Sem tik pred PDP in sem lepo vso nosečnost cartala mačke, jedla majonezo, domače salame itd... Pa je vse ok.

Ampak to v zvezi z mačkami je zelooo napihnjeno - je večja verjetnost, da boš staknila to okužbo  na vrtu preko male odprte rane, za katero mogoče niti ne veš da je (zemlja in odprta rana je dovolj, da jo stakneš).

Pri mačkah pa je tako - če si navajena, da si umiješ roke, po tem ko božaš živali in da si jih umiješ, če se čistiš njihovo stranišče, potem NI PANIKE, da stakneš tokso.

Zato anonimen, če imaš v materinski napisano, da gre za staro okužbo, potem kar veselo v slaščičarno - sicer pa si slaščice peci sama doma - to je edina možnost. (pa še takrat ne moreš preprečiti, da se katera od mrčesa ne zaleti v pecivo...)

LP,
Tečka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.7.2007 14:01:20   
Anonimen
Tisto z muhami je res pretiravanje. Surovega in suhega mesa se izogibaj, zelenjavo z vrta pa dobro operi. Zajedalec toksoplasmoza se prenaša z mačjimi iztrebki - mačke ga pa dobijo, ker jejo glodalce, ki so glavni prenašalec tega zajedalca.

Pri meni niso vedeli, ali gre za staro okužbo, ali ne. Preventivno sem dobila antibiotike, na katere sem imela res hudo alergično reakcijo - dirska, krči, slabost. V dveh dneh sem shujšala za 2 kg. Zaradi črevesnih krčev, mi je začel otrdevat trebuh - G se je bal SS. Zamenjali so mi antibiotike (ti med drugim zdravijo tudi malarijo in AIDS) pa sem dobila alergijo - vnela se mi je koža po celem telesu. G mi je ukinil antibiotike, jemati sem morala Claritine (proti alergiji). Več kot mesec dni je trajalo, da se je koža pomirila. Med tem so mi zdravniki hoteli dati že kortikosteroide (Medrol), ker se alergija ni in ni hotela umirit - ta zdravila dobijo porodnice, ki jim grozi prezgodnji porod, da se pospeši rast in razvoj otrokovih pluč. Samo v ilustracijo kako se lahko zadeva zakomplicira...
Pa te alergije niso nič, v primerjavi s tem, kako te je strah ali je s tvojim user posted image  vse OK in kako si očitaš vse mogoče.

Doma nikoli nisem imela mačk, niti nisem bila z njimi v stiku že leta. Res pa je, da sem jeseni jedla pršut in tatarski biftek.

Tako, da se meni ne zdi nobeno pretiravanje in afnanje, če paziš na prehrano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.7.2007 14:13:40   
marinci
Jaz glih ne razume tole toksoplazmozo.
Zelo življenej sem cartala mačke verjetno tudi jedla zatem z neumitimi rokami. Obožujejm suhe salame, skoz sem jedla domače salame. In zdej ne razumem prej se nisem okužla s tem, zakaj bi se glih zdej? Sem v 24 tednu in so me že dvakrat testirali obakrat negativna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.7.2007 15:58:20   
Tanayya29
jaz ti predlagam, da si glede tokse prebereš malo na Pušenjakovem forumu(MON)...

lp.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.7.2007 17:36:11   
amaya
če so muce hišne ni nobene panike...jaz sem bila testirnana pred tenom dni in bom še morlala čakati na izvide (do naslednjega pregleda). Doma imam muco, ki gre vsake toliko na sprehod tam, kjer si prenavljava hišo. Vem, da ne lovi ničesar, ker pač ni lovski tip muce. Prej bi se bala, da bi jo staknila kje drugje kot od nje. Predvsem v kakšni restavraciji...user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.7.2007 18:20:44   
Tanayya29
ja, ampak kokr vem v trgovinah in restavracijah naj bi bilo meso veterinarsko pregledano, no vsaj tako pravijo..
baje je največja možnost,da jo stakneš na kakšni solati, ki ni dobro oprana in iz vrta...ter neprekuhano ali prepečeno okuženo meso,zlasti svinjsko,če ni veterinarsko pregledano...
jaz sem bila do zdaj 2x pregledana in sem bila skoz negativna,čaka me še enkrat....
je, pa res neprijetno, da se ti to zgodi ravno med nosečnostjo...

lp,

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.7.2007 10:58:04   
zofija nr.2
se strinjam z več zgornjimi objavami! brez panike!!! sama imam ze 20 let mačke, imela sem kar nekaj njihovih bolezni,med drugim garje od enega najdenčka. te muce ki jih imamo zdaj so stare 14 let, večino umazanih dela sem opravljala jaz, pa je bil test na tokso že 2x negativen. zdaj sem noseča, ampak velikokrat jim jaz čistim wc, ker če doslej nisem staknila toksoplazme, ne vidim, zakaj bi jo zdaj....
je pa prav, da so pri tem zelo pazljivi naši ginekologi - previdnost ni odveč, samo ne panike delat!

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.7.2007 11:00:52   
Anonimen
Pretiravaš.

(odgovor članu zofija nr.2)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.7.2007 11:22:27   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

Pretiravaš.
In to FUL!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?