Anonimen -> RE: Toksa-mrčes (18.7.2007 14:01:20)
|
Tisto z muhami je res pretiravanje. Surovega in suhega mesa se izogibaj, zelenjavo z vrta pa dobro operi. Zajedalec toksoplasmoza se prenaša z mačjimi iztrebki - mačke ga pa dobijo, ker jejo glodalce, ki so glavni prenašalec tega zajedalca. Pri meni niso vedeli, ali gre za staro okužbo, ali ne. Preventivno sem dobila antibiotike, na katere sem imela res hudo alergično reakcijo - dirska, krči, slabost. V dveh dneh sem shujšala za 2 kg. Zaradi črevesnih krčev, mi je začel otrdevat trebuh - G se je bal SS. Zamenjali so mi antibiotike (ti med drugim zdravijo tudi malarijo in AIDS) pa sem dobila alergijo - vnela se mi je koža po celem telesu. G mi je ukinil antibiotike, jemati sem morala Claritine (proti alergiji). Več kot mesec dni je trajalo, da se je koža pomirila. Med tem so mi zdravniki hoteli dati že kortikosteroide (Medrol), ker se alergija ni in ni hotela umirit - ta zdravila dobijo porodnice, ki jim grozi prezgodnji porod, da se pospeši rast in razvoj otrokovih pluč. Samo v ilustracijo kako se lahko zadeva zakomplicira... Pa te alergije niso nič, v primerjavi s tem, kako te je strah ali je s tvojim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse OK in kako si očitaš vse mogoče. Doma nikoli nisem imela mačk, niti nisem bila z njimi v stiku že leta. Res pa je, da sem jeseni jedla pršut in tatarski biftek. Tako, da se meni ne zdi nobeno pretiravanje in afnanje, če paziš na prehrano.
|
|
|
|