Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 23.6.2010 19:24:23
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
Moja hčerka je tudi imela takšne trenutke. Nam so svetovali, da takoj ko opazimo, da začne strmeti v nekaj naj pozornost usmerimo na neko stvar, da jo predramimo. In potem se je to nekak samo enkrat zaključilo.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 23.6.2010 20:26:27
|
|
|
|
Najaa
|
Kaj pa je narobe s tem, če se zastrmi v predmet? Mislim, sej jaz se tud kdaj nekam zagledam in nepremično strmim in kaj razmišljam. Moji dve tudi obe to delata, pa ni nič narobe z njima.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 23.6.2010 21:22:26
|
|
|
|
picola1
|
Zato, Najaa, ker je to lahko tudi znak epileptičnih napadov. Načeloma ni nič s tem narobe, če se otrok zastrmi, samo če pa se pri tem čist izgubi, če se začne čudno počutit, potem je to lahko to. Sam kriza je, ker ti enoletnik pač tega ne more povedat. Predvidevam, da smej zato malo skrbi...
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 23.6.2010 21:25:42
|
|
|
|
Najaa
|
Aha, hvala, tega res nisem vedla. Pa ni nobenih drugih znakov, če gre za epileptični napad? Samo da se čudno počuti?
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 8:26:00
|
|
|
|
smej
|
A res to počne samo moj sonček? Nima nobena takšnih izkušenj, da bi me malo potolažila ?
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 8:55:04
|
|
|
|
**Tinkara78**
|
IZVIRNO SPOROČILO: smej A res to počne samo moj sonček? Nima nobena takšnih izkušenj, da bi me malo potolažila ? Saj sem ti napisala, da je bilo tako tudi pri nas. Pa je danes hčerka zdrava. Pač takoj ko začne strmeti v eno stvar jo na nežen način"prebudiš" iz tega stanja. Če pa ti ne bo uspelo pa ti priporočam, da jo pelješ do zdravnika, da boš mirna. Mi smo bili v rizični skupini za epileptične napade (nedonošenček) in so nas na take stvari opozarjali, da smo naj pazljivi.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 13:48:04
|
|
|
|
Ryssa
|
Naš včasih ko je zaspan to dela. Saj pa ni to nič takega, saj ga ne trese ali kaj, pa takoj (če ga predramiš) se odziva. Tak zgleda ko da bi malo zadremal. Jaz temu nisem nikoli polagala kakšne posebne pozornosti, baje je nevarno če se ne odziva sploh. Če bi komplicirala zaradi tega, bi tako ali tako lahko komplicirala še zaradi 1000 drugih stvari. Saj se tudi jaz včasih kam zagledam.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 13:49:12
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Aha, hvala, tega res nisem vedla. Pa ni nobenih drugih znakov, če gre za epileptični napad? Samo da se čudno počuti? Epileptični napadi se izražajo v različnih oblikah. kakšnidobijo napad, da padejo na tla, se tresejo in jim gre pena na usta, kakšni se pa "samo izgubijo" za nekaj sekund.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 14:15:56
|
|
|
|
kakadoo
|
Moja tega ni nikoli počela. Ampak res nikoli. Mi je pa sodelavka povedala za en primer (baje je njej povedala mami, ki dela v zdravstvu). Tamejčken se je baje velikokrat zagledal za dlje časa in tud ko si ga poklical ni trznil.. Ugotovili so mu tumor v glavi. Nočem te strašit - ampak - če misliš da je to zelo pogosto, ali pa da po možnosti ne reagira na zunanji svet ko ga pokličeš.. Bi gladko malo na tvojem mestu stopila do pediatra v posvet. Če pa je to enkrat - dvakrat na dan za par trenutkov.. In ko ga pokličeš - se na tvoj klic odzove.. Potem to ni nič narobe. Malčki pač odkrivajo svet. Nekatere stvari jih bolj zanimajo in jih dlje časa gledajo.
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 16:19:12
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Aha, hvala, tega res nisem vedla. Pa ni nobenih drugih znakov, če gre za epileptični napad? Samo da se čudno počuti? Epileptični napadi se izražajo v različnih oblikah. kakšnidobijo napad, da padejo na tla, se tresejo in jim gre pena na usta, kakšni se pa "samo izgubijo" za nekaj sekund. Ojoj, sploh nisem vedla, da je lahko to strmenje tako nevarno. Pa moja tadruga je nedonošena... Pa sem danes vprašala zdravnico, kako je s tem in je rekla, da to strmenje mora biti kar dolgo časa, se pravi tako da se ti že zdi čudno in da ga z mahanjem in prigovarjanjem ne moreš usmeriti nase s pogledom. V bistvu tako, da že na prvi pogled veš, da nekaj ne štima. Mojo po par tleskih s prsti vedno uspem "zbudit" in me pogleda in se smeji...
|
|
|
|
RE: To počnejo tudi drugi otroci? 24.6.2010 19:39:52
|
|
|
|
nokes
|
IZVIRNO SPOROČILO: smej Moj mali 1.letnik se večkrat na dan za kratek čas zastrmi v kakšen predmet in nepremično gleda. Nimam pa občutka, da bi pri tem izgubil zavest. To počejo vsi otroci? Menda so to tudi lahko znaki epileptičnega napada. te potolažim, čeprav je pozornost na take zastrmitve na mestu! tudi moj sin je kmalu po 1. RD začel tako zreti v daljavo ali predmete. sicer nedonošenček, a me nihče ni opozoril, da je to lahko problem. no, ko je to naredil tudi na fizioterapiji, sem o svojih opažanjih govorila s terapevtko, prav tako sem to omenila pri pregledu v razvojni. no, te zastrmitve, jaz sem rekla temu "odklop", so pri nas kmalu prenehale. zdaj je star 16 mesecev in že zelo dolgo nisem tega opazila. tudi zdravnica je rekla, da če lahko na nežen, miren način pridobiš njegovo pozornost, ga preusmeriš, vidiš, da te sliši, ni popolnoma odsoten ... ni nobene panike. drugače pa, moje laično mnenje, so ti odklopi bili posledica preobilja informacij, pričakovanj, zahtev, ... in je bil malemu pač overload, pa se je dal na off (je počival, na nek način). cela mama .
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Otroke prezgodaj ločimo od mamVeč časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?