nokes -> RE: To počnejo tudi drugi otroci? (24.6.2010 19:39:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: smej Moj mali 1.letnik se večkrat na dan za kratek čas zastrmi v kakšen predmet in nepremično gleda. Nimam pa občutka, da bi pri tem izgubil zavest. To počejo vsi otroci? Menda so to tudi lahko znaki epileptičnega napada. te potolažim, čeprav je pozornost na take zastrmitve na mestu! tudi moj sin je kmalu po 1. RD začel tako zreti v daljavo ali predmete. sicer nedonošenček, a me nihče ni opozoril, da je to lahko problem. no, ko je to naredil tudi na fizioterapiji, sem o svojih opažanjih govorila s terapevtko, prav tako sem to omenila pri pregledu v razvojni. no, te zastrmitve, jaz sem rekla temu "odklop", so pri nas kmalu prenehale. zdaj je star 16 mesecev in že zelo dolgo nisem tega opazila. tudi zdravnica je rekla, da če lahko na nežen, miren način pridobiš njegovo pozornost, ga preusmeriš, vidiš, da te sliši, ni popolnoma odsoten ... ni nobene panike. drugače pa, moje laično mnenje, so ti odklopi bili posledica preobilja informacij, pričakovanj, zahtev, ... in je bil malemu pač overload, pa se je dal na off (je počival, na nek način). cela mama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
|
|
|
|