|
RE: Tiste, ki imate verb. ali fiz. nasilne pa... 1.8.2007 11:57:43
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Evo, se oglasim še jaz. Ker imam izkušnjo z verb. IN fiz.nasilnim partnerjem, ter izkušnjo z povsem mirnim, realnim in odgovornim človekom. Začelo se je takole - stara sem bila 16let, noro zaljubljena v 5let starejšega fanta. Z njim sem izgubila nedolžnost, bil je moj en in edini. Noč in dan, dan in noč. Nonstop. Pri 18 letih sem se vpisala v faks, odšla v Maribor, on je bil proti koncu faksa, delal v domačem podjetju, denarja na tone. Resno. Tukaj se je začelo. Nora ljubosumnost, agresija, zalezovanje. Freak...celo leto. dihal mi je za vrat...nikamor nisem smela in začela se je kregarija. Čez vikend je bilo vse OK, potem je prišla nedelja, sem šla v Maribor, v ponedeljek se je začelo. Tip se je ali pripeljav v Maribor, ali me klicaril po 23456x dnevno. Če sem bila na faksu in se nisem oglasila, se je pač pripeljal. Nikoli mu nisem dala povoda za ljubosumje, res je pa, da se nisem pustila pri omejevanju izhodov in ponočevanj . Kamot se je lahko pripeljal do Mbja in šel z mano ven, drugače sem šla sama. Vedno s prijateljicami, plesala sem vedno izključno v ženski družbi. Ampak vedela sem, da se moram znoreti, da sem moram tam pa tam napiti, da moram vsaj 1x od pijače kozlati za plotom ... redno hodila na faks, redno delala izpite, ustne, pisne, 100% udeležba pri vseh vajah, kolokviji z visokimi ocenami. Sama sebi se nisem zdela problematična, kot sem se zdela njemu. Počasi je veza začela razpadati - zaradi njegovega nezaupanja. Nisem bila dovolj stara, da bi se prilagodila njegovemu nezaupanju. Začeli so padati udarci v steno in 1x me je pahnil. To je bilo tazdanje, kar mi je naredil. Novembra. Bila sva pri njemu in sva peljala psa na sprehod. Skregala sva se na smrt in me je pahnil. Umirjeno sem poklicala njegovega najboljšega kolega/soseda, popakala svoje stvari v avto. vzela psa in se peljala domov. Ugasnila sem telefon. Ob 3h ponoči je kričal pred mojim blokom: Ninnaaa, Ninaaa ... dokler ga oče ni napodil. Iz kleti mi je vzel kolo, ki mi ga je kupil za RD pred parimi meseci. Nisem mrdnila. Naslednji dan sem mu dostavila domov vsa darila, ki sem jih prijela od njega - od kovčkov, prstanov, ure, oblačil...VSE! Samo v glavi mi je naredilo KLIK in sem sprevidela, da če zna v besu boksnit v steno, ali me pahnit, me bo naslednjič v besu pretepel. Naslednji meseci so bili grozljivi. Zasledoval me je, ali sem se rolala, ali kolesarila, šla na pijačo, v diskoteko, vsepovsod. Pred blokom je čakal v avtomobilu in nažigal gas, da so ga slišali vsi okoli. Ampak sem ledeno hladno prenesla. Vmes sem imela bežno avanturo, s človekom, ki mi je bil zelo pri srcu, ampak bolj prijatelj. 6m po tej razpadli zvezi sem začela s sedanjim partnerjem, ki je prava milina. v 4letih se še nisva konkretno skregala. Bilo so nesporazumi, bili so prepiri, ampak sva se odločila, da je potrebno rešit stvari TAKOJ, ne premlevat in kopičit jezo v sebi. Imava sina, imava se rada. Ljubiva se, si stojiva ob strani. Ne napadava se ne verbalno in ne fizično. To je zveza. Ima svoje vzpone in padce, ampak vedno se na koncu pogovoriš in pobotaš. On je moja 'sorodna duša', čeprav sva si različna kot dan in noč. Mi pa na kraj pameti ne bi prišlo, da bi si želela veze/družine z mojim bivšim. Kaj bi bilo, če bi mu otrok 5minut preveč skakal po glavi ali se 20minut predolgo jokal? Denar ni vse. In tudi slepa zaljubljenost slejkotprej spregleda.
|
|
|